https://kolorline.hu/Karácsonyi örömök – Mézes szarvas sütemény

Karácsonyi örömök – Mézes szarvas sütemény

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A karácsony egyik kihagyhatatlan süteménye a mézes. Mindenkinek volt már gondja – baja ezzel a süteménnyel. Ezzel a tésztával azonban garantáltan semmi extra teendő nem lesz. Rögtön puha, és még napok után is az marad. Készíthetünk belőle mókás karácsonyi figurákat vagy hagyományos mézes formákat. Lássuk mire is lesz szükségünk.

Hozzávalók:

4 bögre liszt (500 gr)

1 bögre porcukor (100 gr)

15 dkg Ráma

fél bögre méz

1 tojás

fél zacskó sütőpor

egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék

a bögre mérete 2,5 dl

Elkészítés:

A hozzávalókkal semmi teendő, egyedül a vajat vágjuk apróra. Mindent rakjunk bele a robotgépbe, és keverjük össze. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra melegítsük elő.

Ha szarvast készítünk, a cukorkát a sütés előtt nyomjuk bele. Ez lesz a szarvas orra és szeme. Igazi M&M – re lesz szükségünk, mert ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta.

Tegyük tepsire, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Pontosan 8 perc múlva készül el!

Jó étvágyat hozzá!

 

(Forrás: internet)

További híreink

Lalák Angelika keramikusművész színes kiállítása a Gimi Galériában

Dátum: 2024. ápr 24. 13:00

Lalák Angelika városunk extravagáns köztéri kerámiaalkotásainak, a Mesélőnek és a Kolorkerámiának a művésze újabb kiállítást nyitott a vizuális élmények kedvelőinek. Egyedi stílusban készült hatásos forma- és színkombinációi a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Gimi Galériájában tekinthetők meg május közepéig.

Szerteágazó sportágválasztó program az alsósoknak a magyar sport napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 23. 15:12

A magyar sport napja alkalmából, április 19-én újra sportágválasztó programmal készült a város az alsó tagozatos diákoknak. A városban működő sportszakosztályok edzői és sportolói segítségével élesben próbálhatták ki a gyerekek a különböző sportágakat és azok eszközeit.

A Szalézi gimisek rendkívüli sikert arattak az István, a király rockopera-feldolgozásukkal

Dátum: 2024. ápr 23. 13:00

Dupla ősbemutatóval debütált a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulóinak István, a király rockeropera-előadása április 16-án, a Don Bosco Sportközpontban. Délelőtt diáktársaiknak, délután a nagyközönségnek adták elő a legendás darabot, kitörő sikerrel a nyomukban.

Virágbörze Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 22. 21:01

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület Virágbörzét rendezett szombat. A programon délelőtt mintegy 2000 tő növény talált gazdára, majd délután Szomorú Miklós okleveles kertészmérnök tartott előadást az organikus gazdálkodásról.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk