https://kolorline.hu/Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Rekordkísérlet, sport és könnyűzene a Kolorfesztiválon

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

24 órás tollaslabda rekordkísérlet, az aggteleki Hegy- és Sziklamászó Fesztivál, valamint könnyűzenei programok színesítették az 5. Kolorfesztivál 12. napját.

 

Augusztus 10-13. között rendezi meg Aggtelek Kupa néven 44. alkalommal a Hegy- és Sziklamászó Fesztivált az 5. Kolorfesztivál kísérőrendezvényeként a Perem Sziklamászó Egyesület. Az esemény alatt a szervezők Aggtelek összes mászható sziklafelületét beépítették a hegymászóknak, így 5 szektorban közel 1000 négyzetméter, mintegy 30 úttal várja a sport szerelmeseit. A négy nap alatt közel negyven óra áll a versenyzők rendelkezésre a pontgyűjtéshez, emellett pedig különböző vetélkedőket is szerveztek a résztvevőknek. A négynapos program vasárnap zárul.

 

aggtelek (1) aggtelek (2) aggtelek (3) aggtelek (4) aggtelek (11) aggtelek (12)

 

Délelőtt 10 órakor elrajtolt a 24 órás tollaslabdázás, vagyis az idei Kolor-rekordkísérlet. A nem mindennapi programmal kapcsolatban Sável Marianna szervező elmondta, baráti társasággal rendszeresen járnak tollasozni, illetve a közös játékon túl céljuk a sport népszerűsítése.
– Idén támadt az ötletünk, hogy egy ilyen rekordkísérlettel csatlakoznánk a Kolorfesztivál programjaihoz, és nagy-nagy örömünkre mind a munkahelyünk, a BorsodChem Zrt., mind Kazincbarcika önkormányzata, mind pedig a Kolorfesztivál szervezői mellénk álltak, így valósulhatott meg ilyen színvonalas körülmények között, az Irinyi tornacsarnokban ez a rendezvény – mondta Sável Marianna.
A szervező hozzátette: a rekordkísérlet meglehetősen szabadfogású, hiszen mindössze annyi a kikötés, hogy 24 órán keresztül legalább ketten tollasozzanak a csarnokban. Várhatóan azonban ennél jóval többen játszanak majd, és vesznek részt a rekordkísérletben, hiszen előzetesen is közel 50-en jelentkeztek, valamint a helyszínen is sokan érdeklődtek, be lehet-e még kapcsolódni a megmérettetésbe. A rekorderekkel együtt játszottak többek között a városvezetők: Szitka Péter polgármester és Klimon István alpolgármester is. Az, hogy sikerült-e a rekord, vasárnap délelőtt 10 órakor derül ki. A kísérletet folyamatosan figyelemmel kíséri a Magyar Rekordok Szövetségének munkatársa.

 

tollasrekord (2) tollasrekord (3) tollasrekord (4)

 

Délután három órától Buborékshow és interaktív buborék játszótér várta a gyerkőcöket a Völgy parkba, ahol mind a kicsik, mind pedig a nagyok kipróbálhatták a buborékkészítő eszközöket, melyekkel hatalmas buborékokat is fújhattak, továbbá az animátorok vezetésével táncolhattak is.

 

buborék (2) buborék (4) buborék (5) buborék (7) buborék

 

A könnyűzenei programoknak ismét a Csónakázó-tó adott otthont, ahol este hét órától Lotfi Begi gondoskodott a jó hangulatról. A perzsa dj zenésztársaival csaknem tíz évvel ezelőtt alapította meg az ismert és elismert Compact Disco-t, emellett pedig producerként, dalszerzőként és remixerként is rendkívül foglalkoztatott. Begi olyan magyar zenekarokkal és előadókkal dolgozott már együtt, mint Rúzsa Magdi, a Margaret Island, ByeAlex, Ákos, Zséda, Mező Misi, a Hooligans, Majka, valamint Magashegyi Underground.

 

lofti lotfi_ruzsa (1) lotfi_ruzsa (3) lotfi_ruzsa2 (2) lotfi_ruzsa2 (5)

Majd Rúzsa Magdi, a népszerű magyar énekesnő adott koncertet a kilátogatóknak. A Fonogram-díjas előadó az elmúlt években többször lépett fel a Kolorfesztiválon a közönség legnagyobb örömére. A több mint egy órás koncerten olyan dalokat hallhatott a nagyérdemű, mint a „Jel”, az „Egyszer” és az „Érj hozzám”.

lotfi_ruzsa (4) lotfi_ruzsa (5) lotfi_ruzsa (6)

 

Vasárnap 14 órától tartják a Kolorpikniket, amelyre ezúttal is a családokat várják a szervezők. A Mezey István Művészeti Központ kertjében a Sajómenti Népművészeti Egyesület alkotóinak interaktív bemutatóját láthatják az érdeklődők; 15.00 órától kézműves játszóházban alkothatnak a gyerekek, eközben pedig lesz kézműves vásár, műhelyfoglakozás a Folt Hátán Folt Klubbal, valamint a kilátogatók betekintést nyerhetnek a Modellmix Egyesület munkájába és a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismeretterjesztő kamionjába is.
16.00 órától Balásssy Betti és Varga Feri fergeteges gyermekkoncertet ad a Völgy Parkban, majd 17.00 órától a Czutorborsók: Czutor Zoltán és Köles Eliza mozgatják meg a kicsiket és a nagyokat.
A komolyzenéé lesz a főszerep 17.00 órától a Szent János Görögkatolikus Templomban, ahol Horgas Eszter fuvolaművész örömzenéjével kápráztatja majd el a kultúra iránt érdeklődőket.
Este héttől pedig az 5. Kolorfesztivál utolsó könnyűzenei koncertjeit hallhatják a Csónakázó-tónál, hiszen a következő hétvégén már a Fő térre költöznek a programok.
Elsőként a Kazincbarcikán mindig óriási sikert arató Children of Distance lép a színpadra, 21.30-tól pedig a rap nagyágyúi Majka és Curtis rázzák fel Kolorcity lakóit.
Aznap 20 órától igazi zenei csemegét ígér a Kolorcountry. A Miskolci Dixieland Band a kurityáni kastélykertben ad majd koncertet.

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk