https://kolorline.hu/A gobelines tűfestők találkozása Arany János költészetével

A gobelines tűfestők találkozása Arany János költészetével

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Magyar Kézművesség Alapítvány, hosszú ideje folytat áldozatos munkát a népművészet, a népi kézművesség és az iparművészeti alkotások bemutatására.

Külön öröm, hogy 2017-ben Arany János születésének 200 évfordulójára emlékezve, olyan pályaművek beadását is ösztönözte a Magyar Kézművesség Alapítvány, amelyek a költő verseinek, balladáinak a megjelenítését állítják a középpontban.

Erre vállalkozott 2017. nyarán a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre, amikor pályázott az AMKA kiírására. A kiállítás a Duna Palotában került megrendezésre. A művészek igyekeztek a gobelin eszközeivel Arany János verseinek gondolatiságát, szépségét visszaadni a képeken.

Külön megtiszteltetés érte a szakkör pályázóit, ugyanis alkotásaikat nemcsak a Duna Palotában állíthatták ki, hanem a zsűri javaslatára meghívást is kaptak Erdélybe, valamint Nagyszalontára, Arany János szülőhelyére. Itt 2017. októberében, az Arany évfordulóra rendezett tárlaton kerülnek bemutatásra képek.

Az alábbi Arany János verseket keltettük életre gobelin öltögetéseink segítségével:

Almási Dezsőné: A tetétleni halmon

Barta Józsefné: Családi kör

Gondos Imréné: A faluvégi ház

Kissné Király Piroska: Toldi

Lagzi Kovács Istvánné: A tetétleni halmon

Mariska Györgyné: A költő hazája

Nagy Lajosné: Mégegyszer

További híreink

Visszaszámlálás – kezdődnek az óvodai beiratkozások!

Dátum: 2024. ápr 18. 19:26

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagóvodái április 22-én (hétfőn) és 23-án (kedden) várják a beiratkozást intéző szülőket. Előtte azonban érdemes felkeresni az intézmény honlapját, ahol  sok hasznos információt lehet megtudni a részletekről.

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk