https://kolorline.hu/Mikulás-kocogás: több száz gyermeknek segítettek a barcikai futók

Mikulás-kocogás: több száz gyermeknek segítettek a barcikai futók

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem kétszázan futottak együtt december 2-án délelőtt, az idei Mikulás-kocogáson Kazincbarcikán.

Csoportokban gyülekeztek a kocogni vágyók szombat reggel a Rákóczi téren. A Barcika Art Kft. és a helyi futók közös rendezésében megvalósult sporteseményen az Egressy út – Mátyás király út – Jószerencsét út – Egressy út – Rákóczi tér szakaszon, egy mintegy 2.9 kilométeres pályán kocoghattak Viszoczky Sándor felvezetésével a résztvevők. Róth Zoltán, a Barcika Art Kft. sportszervezője érdeklődésünkre elmondta, a télies időjárás ellenére is szép számmal érkeztek nevezések egészen a kezdésig.

– Összesen 181 nevezőnk volt, de ennél több csomag gyűlt össze, mert volt olyan futónk is, aki több csomagot hozott, de olyanok is akadtak, akik kocogni ugyan nem kívántak, de Mikulás-csomagot azért hoztak a rászoruló gyerekeknek – mondta a sportszervező, hozzátéve, hogy az önkormányzat és Barcika Holding cégeinek felajánlásával közel 250 csomagot tudtak átadni a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltatóközpontnak.


Fotó: Kovács Loretta, (További képek a Galériában!)

Az eseményre egyébként nemcsak Kazincbarcikáról neveztek. Szoták György a feleségével Szirmabesenyőről érkezett és – mint elmondta – nem először futott már a Kolorcityben.

– Miskolc mellől, Szirmabesenyőről érkeztünk a feleségemmel. Barcikán először idén nyáron a Kolorfutáson futottunk, akkor 5 kilométeres távon, a mostani rendezvényre pedig egy közösségi oldalon bukkantunk rá. Mivel nagyon szimpatikus volt az, hogy Mikulás-csomag a nevezési díj, mellyel ráadásul gyerekeknek segíthetünk, nem volt kérdés, hogy itt a helyünk – részletezte.

Miután mindenki átlépte a célvonalat, a helyszínen vette át a csomagokat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója. István Zsolt, aki a kolorline.hu-nak úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy ilyen sok nehéz sorsú gyermeknek tették szebbé a Mikulás-napját a barcikai futók.

– Az különösen szívmelengető, hogy sokan úgy adtak csomagot, hogy nem is futottak, jó érzés látni, hogy ilyen sokan próbálnak segíteni a rászorulókon – hangsúlyozta István Zsolt.

A közel 250 Mikulás-csomagot a KSZSZK jövő héten osztja ki a Család- és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül a leginkább rászorulókhoz.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk