KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Az időskori esztétika

Az időskori esztétika

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem harmadik félévének negyedik előadását tartották meg a Mezey István Művészeti Központban december 7-én.


 

A programon dr. Dobos László, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a jövő év tavaszán esedékes szakmai kirándulásokról és a további előadások témájáról beszélt.


fotók: Zele Tímea
 

Ezt követően az elnök virágcsokorral köszönte meg az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub tagjainak az országos bűnmegelőzési vetélkedőn elért eredményes szereplést.
 

A szabadegyetem előadója ezúttal dr. Boga Bálint, a Magyar Hospice Alapítvány főorvosa volt, aki az időskor és az esztétika kapcsolatáról és a művészetek jelentőségéről szólt. Dr. Boga Bálint a Kolorline kérdésére elmondta: az esztétikumot a szépkorúak vonatkozásában öt szempont szerint lehet tárgyalni: az öregedő test esztétikuma, az idős ember művészi ízlésének változása, a művész idősödésének jelei, az idősek ábrázolása a művészetekben és az alkotás öregedést gátló hatása.Az előadássorozat célja az életen át tartó tanulás biztosítása az Észak-magyarországi régióban, a társadalom egyik legfontosabb erőforrásának, a tudásnak az átadása idős emberek és több generáció részére. A színes előadás-sorozat szervezői a Miskolci Egyetem, Bölcsészettudományi Kar, Nyelv és Kommunikáció Kutatócsoport, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány, a Szikra Alapítvány és a Barcika Art Kft. A program fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata.A Szenior Szabadegyetem negyedik félévének utolsó állomása 2018. január 11-én lesz a Mezey István Művészeti Központban, ahol Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató "Test és lélek, egészség - betegség, boldogság és boldogtalanság" címmel tart előadást.

További híreink

Jól működik a jelzőrendszer

Dátum: 2018. febr 21. 16:16

Szakmai tanácskozást tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata február 21-én a Mezey István Művészeti Központban. A program egyik központi témája az észlelő és jelzőrendszer működése volt.

Fitt Barcika – Egészségünk legjobb karbantartója

Dátum: 2018. febr 21. 15:06

Elkezdődött Kazincbarcikán az egész éven át tartó Fitt Barcika elnevezésű ingyenes sportprogram-sorozat február 19-én. A rendszeres sport és az egészséges életmód összefüggéseiről dr. Perjési Zsolt háziorvost kérdeztük, aki abban is tanácsot adott, hogy melyik mozgásformát válasszuk.

Az erdő lánya

Dátum: 2018. febr 21. 13:36

Spirituális utazás egy figyelemreméltó hölggyel.

Zombikkal táncolók

Dátum: 2018. febr 21. 13:00

Órák, macskák, zombik a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola bálján.

KolorTV élőben

Programajánló

Múltidéző történelmi klub

Ózd

Zele Tímea "élet - képek" fotókiállítása

Kazincbarcika

VRCK - Fino Kaposvár mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

II.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Bóklásszunk a Rudabányai - tó körül

Rudabánya

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk