https://kolorline.hu/„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

„Fontos, hogy értsük egymást” – előadás a generációk közti kommunikációról

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A generációk közötti kommunikáció fontosságáról és annak módjairól tartott előadást dr. Dobos Csilla egyetemi docens középiskolások számára január 9-én a Mezey István Művészeti Központban.

A Szikra Alapítvány, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. szervezésében megvalósult eseményen a város középiskoláiból résztvevő diákok, de más generációk képviselői is érdeklődtek az előadás iránt.

Dr. Habil Dobos Csilla egyetemi docens, intézetigazgató a kolorline.hu érdeklődésére emlékeztetett, a témában már korábban volt egy előadás Kazincbarcikán, akkor az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem előadássorozatának részeként. A téma fontosságára való tekintettel azonban most a fiatalabbak számára is megismételték az ismeretterjesztő programot.

– A kommunikációelmélet első alapszabálya, hogy nem lehet nem kommunikálni. Nagyon fontos az, hogy minél többet kommunikáljunk, az emberek közötti kapcsolat egyik alapja ugyanis a beszélgetés. Ha elzárkózom, bezárkózom, az semmilyen szempontból nem tesz jót sem magamnak, sem a másiknak, sem a társadalomnak. Így van ez a velem egykorúakkal is, és így van ez a generációk között is. Szükség van arra, hogy a fiatalok és az idősek beszéljenek egymással. Ez most egy speciális kontextusban történik hiszen mára megjelentek az úgynevezett digitális bennszülöttek, és a digitális bevándorlók, akik ugye az idősebb generáció képviselői. A kommunikációt alapvetően alakította át az IKT (Információs és kommunikációs technikai – a szerk.) eszközök és az internet megjelenése éppen ezért tudatosítani kell minden generáció képviselőiben azt, hogy a kommunikáció mennyire fontos, mennyi időt kell, érdemes rászánni és hogy miről beszélgessünk, hogyan beszélgessünk. A szavaknak ugyanis ereje van – foglalta össze az előadást röviden dr. Dobos Csilla.

A Kolorakadémia Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem új előadással egyébként legközelebb január 11-én, délután három órától várja az érdeklődőket ugyancsak a Mezey-ház rendezvénytermében. Az érdeklődők akkor Szanyi Mária szakpszichológus, testnevelő, jóga és body ART oktató előadását hallgathatják meg „Test és lélek, egészség-betegség, boldogság és boldogtalanság” címmel.

 

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk