Kazincbarcika

Befejeződött a 2019-ben indult projekt

Dátum: 2023. jún 24. 09:45

Befejeződtek a munkálatok a Tavasz utcai játszótér korszerűsítése, közösségi kertek építése, valamint kapcsolódó zöldfelület-rendezés és közösségi tér kialakítása vonatkozásában Kazincbarcikán.

Ma este mégsem mozizunk a szabad ég alatt Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 23. 16:26

A meteorológiai előrejelzések szerint hamarosan az ország nyugati részén van, és stabilan felénk tart az a hatalmas és kiterjedt felhőzet, amely kiadós csapadékkal, jelentős viharral éri el ma este Kazincbarcikát. Emiatt a péntek este 8 órára hirdetett kertmozi időpontja automatikusan az esőnapra tevődik át, melynek dátuma: június 25., vasárnap, 20:00 óra.

Kábítószer-ellenes világnap Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 19. 09:00

Élj „szer"telenül! Ezzel a címmel rendezett programot a kábítószer-ellenes világnap alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a Mezey István Művészeti Központban. Az eseményen szűrővizsgálatok, játékos foglalkozások, KRESZ-feladatok és kutyabemutató várta főként a gyerekeket, de a felnőtteket is. A programot dr. Zacher Gábor telt házas előadása zárta a Don Bosco Sportközpontban.

Vakáció

Dátum: 2023. jún 18. 18:00

Csütörtökön hivatalosan is véget ért az oktatási intézményekben a 2022/23-as tanév. Kazincbarcika általános- és középiskoláiban több ezer diák számára szólt hosszú ideig utoljára a csengő.

Nehéz időszak a 26-os körforgalom építése miatt

Dátum: 2023. jún 18. 09:00

Visszatértünk a 26-os főútra, hogy néhány nap tapasztalatait gyűjtsük össze. Hétköznap napközben, hangsúlyozottan a csúcsidőszakon kívül kimondottan könnyen lehet áthaladniuk a 26-os főút körforgalmának építése miatt a Magyar Közút által engedélyezett terelőúton azoknak, akik Bánréve irányából Miskolc felé haladnak. De a reggeli és a délutáni órákban a városvezetés által elért változtatások után még mindig némi türelemre van szükség a közlekedők részéről.

Az eső elvitte a ma esti előadást

Dátum: 2023. jún 17. 18:53

Mégsem tartják meg a ma 19:00 órára meghirdetett előadást a Mezey István Művészeti Központ udvarán. Akik korábban regisztráltak rá, arra számítsanak, hogy egy későbbi időpontra meghirdetett esőnapon tekinthetik majd meg a darabot.

Hétfőtől változik a forgalmi rend a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Dátum: 2023. jún 17. 14:03

A Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében zajló körforgalom építése — közlekedési korlátozásokkal — új szakaszba lép 2023. június 19-én, hétfőn.

Ingyenes úszásoktatás — mintegy 160 kisdiák sajátíthatja el a sportág alapjait

Dátum: 2023. jún 17. 09:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Delfin Vízisport Klub összefogásának köszönhetően elindult az ingyenes úszásoktatás a Városi Fedett Uszodában. Az önkormányzat ígéretéhez hűen mintegy 160 első és második osztályos tanuló sajátíthatja el a sportág alapjait, egyelőre tankerületi partnerség nélkül.

Kolorakadémia — a klímaalkalmazkodás és egyéni lehetőségei

Dátum: 2023. jún 16. 00:07

A klímaalkalmazkodás és egyéni lehetőségei címmel előadások várták a kazincbarcikai érdeklődőket a Kolorakadémia legújabb programján, a Mezey István Művészeti Központban. Több előadó tolmácsolásában számos téma is előkerült, és mindegyik közös pontja volt, hogy a klímaváltozás miatt szükséges intézkedések fontosságát hangsúlyozták.

Fakivágások a városban

Dátum: 2023. jún 14. 09:00

A hónap végén kezdődik Kazincbarcikán a székhelyóvodában található balesetveszélyes fák kivágása. De vannak más „fás ügyek” is a városban. Néhányat megjelöltek törzsükön, amelyekkel kapcsolatban Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: ezek nem várnak kivágásra.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk