https://kolorline.hu/Tovább fejlődik a Kolorcity

Tovább fejlődik a Kolorcity

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A 2013-ban útjára indított Kolorcity Kazincbarcika, a színes városmárkáról már sokszor, sok helyen volt szó. A játékosság, kreativitás és újszerűség az évek alatt beépült a mindennapjainkba. Színes falak, köztéri óriás szobrok, street art akciók, művészeti pályázatok, közösségi programok, minden megjelent, ami izgalmassá tehet egy várost.

Mostanra nemcsak Kazincbarcikán, hanem országszerte ismerik hazánk leghosszabb összművészeti fesztiválját, a Kolorfesztivált, ahová a három hét alatt több ezren látogatnak el a régióból.

Jó hangulatban, sok-sok emlékezetes pillanattal térnek haza az idelátogatók. Igen. Beszélnek rólunk. Mindenki, aki itt jár. Ha először érkezik azért, ha visszatér, azért. Meglepődnek. Fejlődik, épül, szépül és megállíthatatlanul színesedik a város.

Ez a lendület, dinamizmus a környék számos településén élők figyelmét is felkelti. Buszokkal jönnek a falvakból a fesztivál koncertjeire, az évközi kiállításokra, gyermekprogramokra, színházi előadásokra. Mindenki részese szeretne lenni a vidám, igényes rendezvényeknek, szívesen bekapcsolódna a város vérkeringésébe. A messziről érkezők a színes falakra és a nagy szobrokra kíváncsiak. Mindenki talál valamit, ami a szívéhez közel áll.

Ez így helyes.

Mostanra egyértelművé vált, a térségben is hódít a színes márka, így miért ne lehetne minden településnek lehetősége egy közös brandhez csatlakozni.

A Kolorcountry a Kolorcity játékosságát, újszerűségét és kreativitását ötvözi a Kazincbarcika és a környékbeli települések együttműködésével. Összefogást jelent a kultúra, a sport, a turisztika és a fejlesztések területén azért, hogy együtt még színesebbé és szerethetővé tegyük a térséget, ahol élünk és közösen mutassuk meg legszebb értékeinket. Ez fontos, mert sok van.

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk