https://kolorline.hu/Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Országos Könyvtári Napok a Lévayban

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Az évtizedes múltra visszatekintő Könyvtári Napok rendezvényéhez országszerte csatlakoznak a helyi könyvtárak. A Sajószentpéteri Lévay József Könyvtár október 2. – 7. között várta érdekes programokkal elsősorban a gyerekeket, ám a felnőttekről sem feledkeztek meg, a zárónap rendezvénye leginkább őket szólította meg. Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án ünnepeljük a Népmese Napját. Ebből az alkalomból tartottak mesemondó versenyt a helyi általános iskolák alsósainak. A Kossuth Lajos Általános Iskolából és a Móra Ferenc Tagiskolából, valamint a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából összesen 20 gyermek érkezett. A zsűrit Miklós Katalin a megyei könyvtár gyermekrészlegének vezetője, Csatlósné Radeczky Mária kazincbarcikai nyugalmazott könyvtáros és Puskás Jánosné a Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagja alkotta. Kategóriánként az alábbi eredmények születtek. Az 1-2. osztályosok között első helyezést ért el Kiss Dorina a Móra Ferenc Tagiskola második osztályos tanulója, második lett Lukács Adrienn szintén másodikos tanuló a Kossuth Lajos Általános Iskolából, a harmadik helyet Kőházi Amanda a Móra Ferenc Tagiskola másodikosa nyerte el. Különdíjban részesült Böszörményi Balázs első osztályos tanuló, a Kossuthból. A 3-4. osztályosok közül első lett Kádas Anna Dóra harmadikos tanuló a Kossuthból, második Kutas Panna a Pitypalatty-völgyi Református Körzeti Általános Iskolából, harmadik Csáki Dominik a Mórából. Különdíjat kapott Tankó Zsófia, a Pitypalatty-völgyi Általános Iskola diákja. A következő napon egy felsős csoport powerpointos kiselőadás keretében ismerkedett meg Arany János és Lévay József életével és pályájával, felfedezve a két életút hasonlóságait és különbségeit. Szerdán az óvodások beszélgettek Dubniczkyné Mártika nénivel az évszakokról, majd remek játék és kézműveskedés kezdődött. A negyedik napon a gyerekek a Diri Dongó együttes magával ragadó műsorán vettek részt. Pénteken egy alsós osztály járta végig a könyvtár minden egyes szegletét, szombaton pedig A Sajószentpéteri Irodalmi Kör tagjai és más érdeklődők ismertetőt hallhattak a két költőbarátról, a nagy klasszikusról, Arany Jánosról és a Sajó-völgy pacsirtájáról, Lévay Józsefről.

 

 

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk