KolorTV élőben

https://kolorline.hu/VIII. Sajószentpéteri Formációs és Táncgála

VIII. Sajószentpéteri Formációs és Táncgála

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Sajószentpéteren Sólyom Attila tánctanár 2008-ban létrehozott egy kis formációs tánccsoportot, mely két év múlva átalakult sportegyesületté, azóta Freedance 2008 TSE néven szerepelnek. Számos versenyen indultak, kiemelkedő eredményeket produkálva.  Év végén gála keretén belül mutatják be tudásukat. A hagyományokhoz híven idén is neves hazai, illetve határon túli együtteseket és táncosokat hívtak meg a december 02-án megtartott bemutatóra.

Fotó: Heiszman Adrienn

A helyieket a fent említett Freedance 2008 TSE csapatán kívül a Gyöngyszem Mazsorett csoport képviselte. Miskolcról érkezett a Kaffka Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja, valamint a Ködmön Formációs Táncegyüttes. A gálán részt vett a budapesti D-Dance Company, Rozsnyóról a Sambed Táncklub és a rimaszombati TK Impulz képviseletében Sólyom Dániel partnerével, Zuzana Siminska-val. A fellépők formációs és egyéni koreográfiákat mutattak be. A műsoron legfőképpen a versenytáncok két műfaja, a vérpezsdítő latin-amerikai, és a klasszikus, visszafogott, kecses mozdulatokkal tarkított standard táncok szerepeltek.  A formációs táncokban a párok együttes, harmonikus mozgása és az általuk kialakított térformák önmagukban lebilincselők. A meghívott szakértő vendégek minden produkció végén egy-két mondatos véleményt alkottak. A hálás közönség a fantázia bemutatókon kívül a standard tánc kategóriában az angolkeringőt, a bécsi keringőt, a tangót, a quickstep előadást csodálhatta, míg a latin táncoknál a salsa, samba, rumba, jive, cha-cha-cha, paso double koreográfiájában gyönyörködhetett, illetve a bachata melankolikus, karibi hangulatát élvezhette.

 

További híreink

Jól működik a jelzőrendszer

Dátum: 2018. febr 21. 16:16

Szakmai tanácskozást tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata február 21-én a Mezey István Művészeti Központban. A program egyik központi témája az észlelő és jelzőrendszer működése volt.

Fitt Barcika – Egészségünk legjobb karbantartója

Dátum: 2018. febr 21. 15:06

Elkezdődött Kazincbarcikán az egész éven át tartó Fitt Barcika elnevezésű ingyenes sportprogram-sorozat február 19-én. A rendszeres sport és az egészséges életmód összefüggéseiről dr. Perjési Zsolt háziorvost kérdeztük, aki abban is tanácsot adott, hogy melyik mozgásformát válasszuk.

Az erdő lánya

Dátum: 2018. febr 21. 13:36

Spirituális utazás egy figyelemreméltó hölggyel.

Zombikkal táncolók

Dátum: 2018. febr 21. 13:00

Órák, macskák, zombik a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola bálján.

KolorTV élőben

Programajánló

Múltidéző történelmi klub

Ózd

Zele Tímea "élet - képek" fotókiállítása

Kazincbarcika

VRCK - Fino Kaposvár mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

II.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Bóklásszunk a Rudabányai - tó körül

Rudabánya

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk