https://kolorline.hu/Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Téli Könyvtári Napok Sajószentpéteren

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Lévay József Városi Könyvtárban második alkalommal rendezték meg a télköszöntő programsorozatot december 11-16. között. A műsor összeállítás színes és tartalmas időtöltést ígért a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

A kezdő napon rögtön az apróságoké volt a főszerep. A „Kincseim” címmel nyílt kiállítás három tagóvoda éves kreatív munkáját mutatta be.  A kis ünnepségen a Móra Úti Tagóvoda kicsinyei léptek fel egy bájos műsorral. A tárlatot, valamint a Téli Könyvtári Napokat Galambos Eszter, a Sajószentpéteri Kulturális és Sportközpont, Városi Könyvtár igazgatóhelyettese nyitotta meg. A gyermekek gyönyörű, tarka-barka munkái pompás hátteret biztosítottak a Téli Könyvtári Napok további programjai számára. Kedden dr. Porkoláb Tibor, Lévay-kutató, a Miskolci Egyetem docense tartott rendkívül érdekes előadást a város nevezetes szülöttéről. December 13-án, Luca napján a Kossuth Lajos Általános Iskola alsósai halhattak előadást az itthoni és külföldi ünnepi hagyományokról, téli népszokásokról. Utána meglepetésként ajándéktasakot hajtogattak és díszítettek. Az elkészült „műveket” nem üresen vitték haza, kaptak néhány szem szaloncukrot ajándékba. Csütörtökön „Spektrum, a világ tükre” címmel rendeztek kvíz vetélkedőt felnőtteknek. Pedagógusokból, polgárőrökből, kulturális szakemberekből, illetve egy vegyes csapat mérte össze tudását a sokszínű világunkat tükröző változatos kérdésekből és feladatokból összeállított Torpedó játékban. Könyvekkel és a könyvtár egyik munkatársa által készített elragadó karácsonyfadíszekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Az ízlésesen terített büfé – muffin, tea, forralt bor - még hangulatosabbá tette az összejövetelt. Pénteken a városban működő Kalán Tanodát látták vendégül, melynek tanulói kézműveskedtek és egy kis műsorral készültek. A zárónapon, december 16-án a sajószentpéteri irodalombarátoknak a kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola három növendéke adott koncertet, majd családias körben elhangzottak a versíró pályázatra benyújtott versek, valamint más, az ünnepi hangulathoz illő költemények.

 

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk