Képneve

Kastély-szerenád koncert

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés: 2022. okt 18. 11:45

Kategória: Kultúra


Helyszín: Edelény

Kezdete: 2018. augusztus 25. 19:00

Bor, zene, tűzijáték, kastély - Hangulatos nyárzáró koncert Edelényben
Kihagyhatatlan élményt kínál a jó muzsika, a kiváló borok és a szép helyszínek kedvelőinek a Miskolci Szimfonikus Zenekar. 2018. augusztus 25-én a Kastély-szerenád koncert helyszíne az edelényi L’Huillier–Coburg kastély udvara lesz. A koncert zenei összeállítása igazán különleges nyár esti programot kínál, ahol felcsendül többek között a sokat sejtető Tűzijáték-szvit, nem véletlenül! A hangzás mellett a látvány is elragadó lesz! A koncert előtt pedig egy rendhagyó borkóstolón is részt vehet a közönség a Gallay Pincészet jóvoltából.

A koncertről:
A Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád programja 2016-ban indult az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban. Ezeken az alkalmakon ünnepekhez, évszakokhoz kapcsolódó zenei összeállítással jelentkezünk, kihasználva a terem jó akusztikai tulajdonságait és egyedi történelmi atmoszféráját. A program már több mint két éve töretlen sikerrel zajlik, olykor táraltvezetéssel, vagy borkóstolóval, vagy egyéb meglepetésekkel kiegészülve.

A Csodás Helyszínről: 
Az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély méreteit tekintve Magyarország hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi kora barokk építészet kiemelkedő emléke. Az edelényi kastély építészeti jellegét tekintve a cour d’honneur-ös kastélytípusba tartozik, azaz a díszudvart a főépülethez csatlakozó, annak tengelyére merőlegesen álló két épületszárny veszi közre. A két saroktoronyhoz íves melléképületeket kapcsoltak, ezáltal kettős díszudvart képezve, a főhomlokzat előtt látványában visszaadva a barokk kastélyoknál megszokott elrendezést.

A nagyszerű borokról: 
A Gallay Pincészet a Bükki borvidék első családi boutique borászata, amely a prémium borok készítése mellett a bükki borvidék megmentését és szélesebb körbeni megismertetését tűzte ki célul maga elé. Közel 11 hektáros saját birtokon termelik a szőlőt a borvidék legjobb dűlőiben. Borait eddig szinte kizárólag a budapesti és vidéki felső kategóriás éttermekben találjuk meg kizárólag...
Ezekből a nagyszerű nedűkből készült válogatást kóstolhatják meg azok, akik ellátogatnak a Miskolci Szimfonikus Zenekar Kastély-szerenád koncertjére. Emellett természetesen alkoholmentes italok is rendelkezésre állnak majd.

Eső esetén 2018. augusztus 26-én vasárnap este lesz megtartva a koncert ugyanígy!
Jegyek csak a koncertre 1900 forintért, borkóstolóval egybekötve 2600 forintért válthatóak!

Várunk mindenkit szeretettel!

Kastély-szerenád koncert
2018. augusztus 25. szombat 19:00
borkóstolóval : 18:00 órától
esőnap: 2017. augusztus 26. vasárnap 19:00
Műsor:
Bach: C-dúr szvit
Mozart: Kis éji zene
Händel: Tűzijáték-szvit – látványos tűzijátékkal
Miskolci Szimfonikus Zenekar
Vezényel: Antal Mátyás

További programok

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kezdete: 2024. márc 31. 15:00

Tojásra fel! címmel húsvéti program várja a gyerekeket 2024. március 31-én (vasárnap) a Völgy parkban 15:00 órai kezdettel.

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Kezdete: 2024. ápr 04. 17:00

Visszatekintő címmel nyílik Szathmáry-Király Ádám EFIAP/gold- és Csokonai Vitéz Mihály alkotó díjas fotóművész kiállítása 2024. április 4-én a Mezey István Művészeti Központban.

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Kezdete: 2024. ápr 10. 18:00

Igaz történetek, inspirálóan ható dalok gyermekkortól napjainkig egy akusztikus gitárral — Mező Misi — Mesélő előadása a magyar költészet napján április 10-én (szerdán) 18:00 órától a Mezey István Művészeti Központban.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk