Képneve

Szalóki Ági koncert és táncház - 6. Kolorfesztivál

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés: 2022. okt 18. 11:45

Kategória: Szórakozás


Helyszín: Kazincbarcika

Kezdete: 2018. augusztus 20. 18:00

Szalóki Ági a ‘90-es évek végén berobbant új népdalénekes generáció egyik legtehetségesebb és legsikeresebb képviselője. A Magyarországon és Európa-szerte rendkívül népszerű világzenét játszó Besh o droM és az autentikus magyar népzenét virtuózan tolmácsoló Ökrös együttes énekese volt évekig. E két zenekarral járta a világot a montreali jazzfesztiváltól a londoni Barbican Centre-n, a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Theatre de la Ville-ig.


Pályájára a legnagyobb magyar zenészek is felfigyeltek. Olyan kiváló művészek hívták partnerül, mint Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Oláh Kálmán, Dresch Mihály, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, Kathy-Horváth Lajos, Balázs Elemér, Presser Gábor, vagy a londoni Oi va voi. 
Több mint 60 lemezen hallható a hangja. Többek között énekel Jordi Savall, a világhírű spanyol karmester, zeneszerző, régizene-szakértő és gambajátékos lemezén is. 
2005 óta szólóénekesként saját zenekaraival játszik. Eddig megjelent hét szólólemeze közül hármat az év lemeze díjjal jutalmaztak Magyarországon jazz, illetve gyereklemez kategóriában (Fonogram díj). Lemezei Japánban is kiadásra kerültek. Munkásságát számos díjjal ismerték el, és 2017-ben megkapta a Liszt Ferenc-díjat, ami a zenei élet legmagasabb elismerése. 
A hazai népszerű fesztiválok, rendezvények mellett számos alkalommal lépett színpadra zenekaraival és szólóénekesként külföldön is: Washington, New York, Stuttgart, Frankfurt, Párizs, Peking, Tokióban stb.
Népzenei műsorainak összeállítását, az új népzenei lemez, a Fújnak a fellegek c. felvételét megelőzően hosszabb időt töltött Erdélyben. Járt Mezőségen, Búzában, Ördöngösfüzesen és Magyarszováton. Gyűjtőmunkát végezett, és ennek köszönhetően 40 órányi felvett hang- és képanyaggal rendelkezik. A gyűjtőúton szerzett gazdag élményanyagból összeállított műsorral találkozik a lengyelországi közönség az elhangzó népzenei műsorban. A műsort még élvezetesebbé, színessé teszi, hogy Ágit táncosok is elkísérik a koncertre, akik eredeti viseletben fognak táncolni. A fellépő művészek abban is bíznak, hogy a koncert végén a közönség is táncolni fog. 

Közreműködnek:
Mester László „Pintyő” – brácsa,
Mihálydeák Barna – bőgő
Kalász Máté – hegedű
Koncz Gergő – hegedű
Szokolay Dongó Balázs – furulya, duda
Szalóki Ági - ének
Abdulwahab Nadia – tánc
Valach Gábor - tánc

További programok

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kezdete: 2024. márc 31. 15:00

Tojásra fel! címmel húsvéti program várja a gyerekeket 2024. március 31-én (vasárnap) a Völgy parkban 15:00 órai kezdettel.

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Kezdete: 2024. ápr 04. 17:00

Visszatekintő címmel nyílik Szathmáry-Király Ádám EFIAP/gold- és Csokonai Vitéz Mihály alkotó díjas fotóművész kiállítása 2024. április 4-én a Mezey István Művészeti Központban.

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Kezdete: 2024. ápr 10. 18:00

Igaz történetek, inspirálóan ható dalok gyermekkortól napjainkig egy akusztikus gitárral — Mező Misi — Mesélő előadása a magyar költészet napján április 10-én (szerdán) 18:00 órától a Mezey István Művészeti Központban.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk