Képneve

Cimbaliband-Recycle koncert Danics Dórával - 6. Kolorfesztivál

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés: 2018. júl 11. 09:56

Kategória: Szórakozás


Helyszín: Sajókaza

Kezdete: 2018. augusztus 11. 19:00

6.Kolorfesztivál - KolorCountry
Sajókaza
Időpont: 2018. augusztus 11. 19:00
Helyszín: Sajókaza, Radvánszky-kastély terasza
Esőhelyszín: Radvánszky-kastély, Fehér terem
A program díjtalan!

Kilenc nagylemez után is töretlenül száguld a Cimbaliband cimbalom meghajtásos tandembiciklije. A Cimbaliband zenéjében a kelet-európai életérzés keveredik a népzenével, és a közönség által kedvelt modern zenei stílusokkal, A banda tagjainak jelentős népzenész múltja van, így a Cimbaliband “boszorkány konyhájában” a gyökerektől merített autentikus zenéből kiindulva készülnek a fogások. A zenei csemegéket pedig úgy tálalják elénk, hogy a dalok alapját egy igen különleges hangszer, a cimbalom alkotja, megfűszerezve egy kis jazz-el, latin zenével, balkáni ritmusokkal. Nem véletlenül emlegetik a zenei szaklapok a gödöllői születésű Unger Balázst a "cimbalom Chuck Berry-je" ként! Gyors ”riffjeivel” változatos stílusban mozgatja, irányítja a zenekart az igazi magyar akusztikus "keverőpult" mögül. A fentieket egyesítve válik teljessé a hallgató számára az eredeti kelet-európai cimbalom rock’n’roll! Mesterien gyúrja össze autentikus népzenei gyűjtéseit és életigenlő szerzeményeit, melynek eredményeként születhetett meg az alábbi pár sor is a Magyar Nemzet hasábjain: a zenekar tagjai „bebizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” Ez pontosan egybevág az energiáktól duzzadó Cimbaliband mottójával: „Recycle”, azaz feldolgozni és újra megszerettetni a fiatalokkal a hazait!

Állandó vendégünk Danics Dóra énekesnő, aki 2013-ban megnyerte az X-Faktor zenei vetélkedőt, mint első női győztes! Dórát eddig erről az oldaláról nem ismerhette a közönség, a Cimbalibandben kezdett foglalkozni a népzenével, és a balkán dallamaival. Énekhangja, egyénisége tökéletesen passzol, a Cimbaliband életérzéshez, muzsikához. Nem véletlen, hogy legutóbbi két lemezükön, a „Recycle (ejtsd: Riszájköl) ”-ön és a Balkán Projekten is ő énekel!

Cimbaliband
Unger Balázs - cimbalom, ének
Unger Gergő - gitár, koboz, ének, 
Solymosi Máté - hegedű, kontra
Tóth Gergely - nagybőgő, basszusgitár
Babos Lőrinc - dobok, cajon, derbuka, konga, kanna


Sajtóvisszhangok
„A népi popos irányban mostanában kimagaslóan a legjobb a Cimbaliband”
Rónai András - Origo

A Cimbaliband képes megőrizni minden erényét úgy is, hogy időnként elmegy a popzene határáig… egyértelműen született és kiművelt tehetségek… Minden lemezükről azt hiszem, hogy az a legjobb, aztán persze megfejelik!
Rácz Mihály - Lángoló Gitárok

A Cimbaliband valóban remek koncertzenekar… nagyon érzik, mit vár tőlük a közönség. Lemezeiken – a jó hangulat csiholásán túl – igyekeznek újabb és újabb arcukat felénk fordítani, és ezek az arcok azért hűek maradnak ahhoz a magyar folklórral vegyes balkáni hagyományhoz, amelyből felépítették magukat, és ahonnan rendre nagy erővel tör felszínre a szándék: megmutatni, mire jutnak mai fiatalok a népzenével. 
Végső Zoltán - Élet és Irodalom

“Újragondolta és egészen korszerű formába öntötte a moldvai muzsikát a Cimbaliband. Bizonyították, hogy az autentikus népzene is lehet trendi.” 
Kis Eszter Veronika - Magyar Nemzet

„Az autentikus és a városinak mondott népzene rendkívül magas fokú szintézisét: ideális arányú keverékét hallhattad. Innen pedig nincs tovább – a CimbaliBand ezt követő (ki tudja, mikor elkövetkező) lemezéig legalábbis semmiképp.” 
Olasz Sándor, Riff.hu

Referenciák/References
Eurosonic Festival (az MTVA és az MR2 rádió képviselői) - Groningen, Hollandia 2013 
World Music and Dance Festival - Hakodate, Japán 2012�
2011 Kaustinen Folk Festival - Kaustinen, Finnország 2011
Europa en Vivo (az első EU Eurotrio elnöklés megnyitója) – Madrid, Spain 2010 
RASA Centre for World Cultures – Utrecht, Hollandia 2009�

Díjak / Price
2008 Fringe Festival Budapest Szakmai Fődíj
2008 Magyar Bordal Verseny Különdíj
2009 Uherske Hradiste Közönségdíj
2011 Dudás Juló Díj a Galga menti Hagyományok őrzéséért
2013 A Petőfi Rádió Év felfedezettje 
2015 World Music Chart Top 10
2016 Fonogram-Díj jelölés

Lemezek / Discography
TransBalkan Express 2007 Fonó Records 
Feketetó 2008 Fonó Records 
Live@Fonó 2010 Fonó Records 
Ablakimba 2011 Fonó Records 
Szívtánc 2012 Fonó Records
Vidámpark 2014 Fonó Records
Moldva 2015 Fonó Records

Válogatás lemezek / Compilation albums
Eurosonic / 2013 Eur(o)radio
Mikolajke Folkowe 2010 / LublinRecords
Made in Hungary 2009/ Magyar Turizmus ZRT. 
Hungry for Hungary? 2008-2009 / MXH
We are Magyar! / 2008 Mamma Records
RoughGuideToTheMusicof HungarianGypsies/2008WorldMusicNetworkUK 
Balkan Fever / 2008 Wagram France

További programok

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kezdete: 2018. nov 20. 19:00

A 2018/2019-es bérletes felnőtt színházi évad első előadása

Színházi évad 2018/2019

Kezdete: 2018. nov 20. 19:00

Operett, komédia, bohózat

60 alkotó év

Kezdete: 2018. nov 22. 17:00

Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítása

Legyél Te is Szuperhős

Kezdete: 2018. nov 23. 16:00

Adományozás

Programajánló

Turay Ida Színház: Égben maradt repülő

Kazincbarcika- Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad 2018/2019

Kazincbarcika

60 alkotó év

Kazincbarcika

Legyél Te is Szuperhős

Ózd - Nemzeti Filmtörténeti Élménypark

XII. Krumplis Lángos Fesztivál

Bánhorváti - Tornacsarnok és környéke

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk