https://kolorline.hu/KolorPlatz - Európai szintű extrém sport- és szabadidőpark épül

KolorPlatz - Európai szintű extrém sport- és szabadidőpark épül

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A mozgás, a kultúra szerelmesei, az extrém sport ászai és a kutyabarátok régi álma válik valóra hamarosan. Kazincbarcika egyik legforgalmasabb helyén – a buszvégállomástól pár lépésnyire – európai mértékkel mérve is példaértékű, modern, energiatakarékos, új infrastruktúrát építenek ki, multifunkciós sport- és közösségi terekkel tarkítva.

barnamező

A fejlesztés révén teljesen megújul a Lini István tér, a Tardonai út, az Akácfa út, a Kazincbarcikai Sportközpont, az Egressy Béni út és a SPAR Áruház által határolt terület.
A beruházás során fejlesztik többek között a közműveket; új csapadékvíz-csatornát, tér- és sportpályakivilágítást építenek ki, járdákat, sétányokat, parkolókat létesítenek, útszakaszokat újítanak fel, az Irinyi Tornacsarnokot napelemmel látják el, akadálymentesítik az épület földszintjét, valamint a zöldfelületeken intenzív növényesítést végeznek. A multisportpálya mellett futball fal, pumptrack és skate park, futókör létesül, illetve elkerített kutyafuttató várja az állatbarát gazdikat.
– Már a tervezés során olyan méltó helyet kerestünk ehhez a kiemelt beruházásunkhoz, hogy mind a városlakók, mind az ide látogatók számára egyszerű legyen a megközelítése. A kiválasztott terület minden szempontból a legideálisabb, hiszen gyakorlatilag minden eszközzel megközelíthető: autóval, kerékpárral és gyalogosan is – mondta el Szitka Péter polgármester, aki hozzátette, hogy a területen a tervezett 331 db parkolóból 246 db már el is készült, ebből 6 darab mozgássérültek részére lett kialakítva. A parkoló területének világítását 22 db egyedi gyártású köz- és térvilágításra alkalmas kandeláber biztosítja.

barnamező

A sport fellegvára

Egy multifunkciós sportpálya, műfüves pálya, extrém sportpark, kültéri asztalitenisz asztalok, lábteniszpálya, interaktív sporteszközök és egy vadonatúj futókör is várja majd a városlakókat, a sportolni vágyókat és az extrém sportolókat, valamint az ide látogatókat.
– Az önkormányzat célja az, hogy a pályázati forrásból kialakítandó parkban egyszerre több korosztály is biztonságosan és igényesen kialakított körülmények között együtt tudjon szórakozni. Ennek érdekében fontosnak tartottuk, hogy kikérjük a célközönség véleményét, mire van szükségük, minek örülnének. Számos fórumot tartottunk a lakosságnak, az extrém park kialakításánál pedig ötletbörzére hívtuk a legjobb deszkásokat, görkorisokat, bmx-eseket, rollereseket a városban, illetve azokat a szószólókat, meghatározó véleményalkotókat, akik képviselték ezekben a sportágakban a fiatalokat. A pályázati projekt­tervet Demeter Zoltán ország­gyűlési képviselő is támogatta, a városvezetés ezúton is köszönetet mond érte – nyilatkozta Klimon István alpolgármester.
Európában is ritka, hogy egy helyen ennyiféle, a legmodernebb technológiával épülő, szabadidő és profi sportolói igényeket kielégítő sportlétesítmény épüljön.

barnamező

Találkozunk a KolorPlatzon!

 – Az eredeti elképzelésünk szerint az az új közösségi tér minden korosztály számára érdekes és hasznos kikapcsolódást nyújtó sport-, művészeti alkotó rendezvényeknek, táboroknak és előadásoknak adhat majd otthont. Reményeink szerint hamar megszeretik majd a városlakók, és az ide látogatók is hírét viszik Kolorcity legújabb attrakciójának, amely illeszkedve az innovatív arculathoz a KolorPlatz nevet kapta – mondta Szitka Péter polgármester.
Itt valósulhatnak meg majd a rendezvényekhez, ünnepekhez, hagyományokhoz kapcsolódó helyi sportesemények és családi események is, valamint lehetőség lesz a helyi termelők és szolgáltatók multimédiás bemutatkozására és promotálására is.
A beruházás során a közlekedési infrastruktúra fejlesztése: utak, járdák építése és megújítása az itt élők mindennapjait megkönnyíti majd.
A terület parkosításának tervezésére nagy figyelmet fordítottunk, hiszen fontos, hogy a városunkra egyébként is jellemző zöld felületek megmaradjanak, fejlődjenek, szépüljenek – emelte ki Harda Attila, a terület önkormányzati képviselője.

barnamező

További híreink

„Miénk a város!” – Helytörténeti vetélkedő a kazincbarcikai iskolásoknak

Dátum: 2024. ápr 30. 18:00

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub a 70 éves Kolorcity tiszteletére rendezte a lakóhelyismereti és várostörténeti versenyt, amelynek utolsó fordulóján 12 csapat mérte össze tudását a Mezeyben.

Tanulás, barátság és néha szerelem – Lezajlott a Szenior Szabadegyetem újabb előadása

Dátum: 2024. ápr 30. 13:00

Újabb állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadássorozata április 25-én. Az élethosszig tartó tanulást megcélzó érdeklődők ezúttal az elöregedő társadalom demográfiai kihívásairól hallgattak előadást.

Kitüntetések Kazincbarcikán a rendőrség napja alkalmából

Dátum: 2024. ápr 30. 07:11

Az április 24-i rendőrség napja alkalmából a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon elismerő okleveleket adott át Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere Barnóczki Rolandnak és Andó Lászlónak. Ezen kívül Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közbiztonságáért díjban részesült a miskolci Vármegyeházán tartott közgyűlésen Juhász József Zoltán rendőr alezredes.

Föld napja a kazincbarcikai ovikban a játékos környezettudatosság szellemében

Dátum: 2024. ápr 29. 19:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet munkaközössége újra játékos, környezettudatosságot megalapozó programra hívta a Föld napján városunk óvodásait. Az esemény során a gyerekek játékos állomásokon keresztül tanulhattak a hulladékszelektálásról, a növények és az állatok védelméről, illetve arról, hogy a környezettudatos magatartás nemcsak egy napra szól, hanem egy egész évre, életre.

KolorTV élőben

Programajánló

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Fitt Barcika május

Kazincbarcika

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk