Hírek

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. december 1.

Dátum: 2020. dec 01. 17:19

Magyarország Kormányának rendelkezései alapján a koronavírus elleni védekezés a következő üteméhez érkezett. Az elmúlt hónapokban számos korlátozást láttunk és éltünk meg hazánkban és a világon, mivel a vírus nem tűnt el, a járvány továbbra sem ért véget, az orvostudomány jelenleg nem ismeri a vírus természetét, védőoltás, egyértelműen hatékony és hatásos kezelés egyelőre nincs. Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Távozik Vitelki Zoltán

Dátum: 2020. dec 01. 11:32

Távozik Vitelki Zoltán a Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője. A kazincbarcikai klub vezetése közös megegyezéssel szerződést bontott a szakemberrel.

Rendkívüli Covid-hír – 2020. november 30.

Dátum: 2020. nov 30. 17:10

Koronavírus fertőzést mutattak ki a Védőnői Szolgálat egyik munkatársánál.

Volánbusz – Kazincbarcikán is megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés

Dátum: 2020. nov 30. 11:29

A koronavírus-járvány elleni védekezés hatékonyságának fokozása érdekében 2020. december 1-jétől bővül azon autóbusz-állomások köre, ahol megszűnik az autóbusz-vezetői jegyértékesítés. 

Szitka Péter polgármester meggyújtotta a város adventi koszorújának első gyertyáját

Dátum: 2020. nov 30. 08:36

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében idén elmaradnak az adventi programok. Szitka Péter polgármester vasárnap délután meggyújtotta a város adventi koszorúján az első gyertyát.

Új alprogram az EduSenior Információs és Tanácsadó Programban

Dátum: 2020. nov 29. 15:12

„Helyi értékek feltárása, honismeret” címmel alprogramot indított 2020. október 20-án az EduSenior Információs és Tanácsadó Program. Az alprogram alapítói Dr. Dobos László, a 3. Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Kálmán Vilmosné az Újkazinci Baráti Kör képviselője és Pelle Anna az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetője.

Mit üzennek a gyerekek a Mikulásnak?

Dátum: 2020. nov 29. 09:00

Hamarosan jön a nagyszakállú, ezért kíváncsiak voltunk, hogy mit üzennek nekik a kazincbarcikai ovisok és kisiskolások. A válaszok az apróságok kifejezték jókívánságaikat, és elárulták, hogy már nagyon várják őt. Többen aggodalmukat fejezték ki, hogy nehogy elkapja a Mikulás a koronavírust, és megkérdezték, hogy van. A hóesés is a top 10 kérések között szerepelt, ám akadtak olyan gyerekek, akik konkrét elképzeléseiket és kívánságaikat osztották meg a Télapóval.

Idén is legyen az ünnep még szebb!

Dátum: 2020. nov 29. 08:00

A Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma és a Városszépítő Egyesület idén is meghirdeti a hagyományos városszépítő versenyét.

Együtt sikerülni fog!

Dátum: 2020. nov 28. 08:00

Bizonyára hallottak már a kazincbarcikai Burinda Zsomborról, hiszen több alkalommal is írtunk már róla, valamint az országos tévé- és rádió csatornák is rendszeresen foglalkoznak a család történetével. Zsombin, aki SMA 1-es típusú beteg, a világ legdrágább gyógykezelése segíthet, ami 730 millió forintba kerül, jelenleg erre gyűjt a család.

A kijárási korlátozás óta a helyi kisboltok körül nagymértékben megnőtt a szemetelés

Dátum: 2020. nov 28. 08:00

Kijárási korlátozásokat követően a kisboltok körüli közterületen megnövekedett a háztartási jellegű hulladék.