Hírek

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

Március 21., a Down-szindróma világnapja

Dátum: 2023. márc 21. 21:29

Kazincbarcikán együtt ünnepelte a Down-szindróma világnapját a Csillagfürt EGYMI és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Kincsem Napközije. Ahogyan a világ számos országában és településén, úgy az Építők úti intézményben is feltűnő színű és felemás zoknit húztak a lábukra a fogyatékkal élők, felhívva a figyelmet a Down-szindrómára.

Indul a zöldhulladék-gyűjtés

Dátum: 2023. márc 20. 18:00

A BMH Nonprofit Kft. 2023 áprilisában ismét elindítja a házhoz menő zöldhulladék-gyűjtést. A zöldhulladék elszállítása kéthetente történik április 1. és november 30. között.

Sikeres haltelepítés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 20. 09:25

Háromnyaras pontyok kerültek hétvégén a kazincbarcikai tavakba. A horgászati tilalom már véget ért, így indulhat a horgászszezon.

Tűzgyújtási tilalom Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. márc 19. 09:00

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szombattól visszavonásig tűzgyújtási tilalom lépett életbe. Tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Felelős kutyatartás Kazincbarcikán is: kötelező ebnyilvántartás és oltás

Dátum: 2023. márc 18. 08:41

Hamarosan Kazincbarcikán is megkezdődik a kutyák veszettség elleni oltása, amit Magyarországon jogszabály tesz kötelezővé. A gazdák elsőként 4 hónapos korukig kötelesek beoltatni kedvencüket, majd 6 hónapon belül újra, és azt követően évente. A kutyatartók új kötelezettsége ettől az évtől az adatszolgáltatás az önkormányzat felé.

Margit néni 90 éves lett

Dátum: 2023. márc 16. 18:00

A 90 éves Mátyás Ferencnét köszöntötte a minap kazincbarcikai otthonában Klimon István alpolgármester. Margit néni nemcsak korát meghazudtolóan néz ki, hanem rendkívül jó szellemi frissességnek is örvend. Az ünnepelt a városvezetői látogatásra saját készítésű süteményekkel készült.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk