Életmód

„Könyvtári örömök” advent idején

Dátum: 2021. dec 02. 12:54

Ebben az évben is meglepetésekkel, valamint játékos feladatokkal várja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézmény december 1-jétől igyekszik a látogatóinak kedveskedni, hogy így tegye még meghittebbé az ünnepi előkészületet.

Magyarország éghajlata napjainkban

Dátum: 2021. dec 01. 17:41

A klímaváltozás hatására milyen szélsőséges időjárási események várhatók Magyarországon és hogyan hatnak az életünkre?

TÁJÉKOZTATÓ AZ ISKOLAÉRETTSÉGRŐL, AZ ISKOLAKEZDÉS HALASZTÁSÁRÓL/ELŐRE HOZÁSÁRÓL- 1. rész

Dátum: 2021. nov 27. 08:00

A cikk az iskolaérettség feltételeit, a korai beiskolázás esetleges káros következményeit, valamint az iskolakezdés halasztásának/előre hozásának lehetőségeit foglalja össze. Válaszok a leggyakrabban feltett szülői kérdésekre.

Ismét lehet önkéntes katonai szolgálatra jelentkezni

Dátum: 2021. nov 22. 08:49

Ismét önkéntes katonai szolgálatra várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség. Elsősorban azok érdeklődésére számítanak, akik nem jutottak be idén főiskolára, egyetemre vagy a tanulmányaikat valamiért el kellett halasztaniuk. A jelentkezés rajtuk kívül is mindenki előtt nyitva áll, aki még nincs 65 éves, büntetlen előéletű, rendelkezik bejelentett magyar lakcímmel és legalább általános iskolai végzettséggel. Az alapképzés 2022. január 05-én indul.

Mit tehetünk, ha nem szállít a külföldi webáruház?

Dátum: 2021. nov 20. 08:00

Az év bármely szakában kellemetlenséget okoz, ha az online rendelt termék nem érkezik meg, vagy hamar meghibásodik. Még fontosabb a megbízható szállítás és a lehető leggyorsabb garanciális ügyintézés, ha a webshopban kiválasztott árucikket karácsonyi ajándéknak szánjuk. Nehézségeinket tetézheti, ha külföldi felületen vásároltunk. A német, cseh vagy román webshopokkal való zöld ágra vergődésben is érdemes lehet az Európai Fogyasztói Központ (EFK) díjmentes közreműködését kérni - ajánlja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)

Nyitott Kapuk – Nyílt szakszolgálati hét lehetőségei a pedagógiai szakszolgálatnál

Dátum: 2021. nov 20. 08:00

A megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye és Sajószentpéteri Telephelye bemutatkozó sorozatának befejező részében a nyílt szakszolgálati hét lehetőségeiről olvashatnak.

Klímaváltozás és alkalmazkodás

Dátum: 2021. nov 16. 11:46

A globális klímaváltozásról egyre több és több tudományos cikket olvashatunk az interneten. A klímaváltozás századunk talán legjelentősebb kihívása.

Kazincbarcikai díjazott a Magyar Futósport Egyesület évértékelő rendezvényén

Dátum: 2021. nov 08. 11:30

Gyöngyösi Róbert, kazincbarcikai ultrafutó november 6-án a Magyar Futósport Egyesület évértékelő rendezvényén vehette át az év multisportolója oklevelet. A sportolót az élményeiről és a jövőbeni terveiről kérdeztük.

Gyűjtsünk szelektíven!

Dátum: 2021. nov 02. 10:56

Napjainkban nagyon sok hulladék keletkezik a háztartásokban, pedig nagyon fontoslenne, hogy csökkentsük a szeméttelepekre kerülő hulladék mennyiségét. A vásárlói szokások megváltoztatása mellett a hulladék csökkentésének hatékony módja a szelektív hulladékgyűjtés. Ha meglévő anyagokból hozunk létre új nyersanyagot, csökken a gyártás energiaigénye, és csökken a környezeti ártalom. A szelektíven gyűjtött hulladék útja nyomon követhető a begyűjtéstől a feldolgozásig, és biztosak lehetünk benne, hogy nem szennyezik a környezetünket.

A pörgés az megmaradt

Dátum: 2021. okt 30. 09:06

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 20-ai ülésén Pro Urbe Kazincbarcika kitüntető díjban részesítette Bazsó Bertalanné nyugalmazott intézményvezetőt.

KolorTV élőben

Programajánló

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

III. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Kiskarácsony – Nagykarácsony

Gyermekek Háza – Kézművesház

Adventi játszóház

Gyermekek Háza – Kézművesház

IV. Adventi gyertyagyújtás

Kazincbarcika Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk