Életmód

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

KolorFesztivál - bérlettel olcsóbb!

Dátum: 2022. jún 24. 09:21

A KolorFesztivál nyitóhétvégéje kedvezményes bérlettel is látogatható!

Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Dátum: 2022. jún 23. 08:32

Eredményes tanévet zárt a Nébih Oktatási Programja, amely a 2021/2022-es tanévben először hirdette meg országosan nagyköveti programját. Bár a vakáció elkezdődött, az Oktatási Program nem tart nyári szünetet: a Maradék nélkül program élelmiszerpazarlás témájú rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára, amelynek fődíja kategóriánként egy-egy kerékpár.

Interaktív workshop – Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében

Dátum: 2022. jún 21. 12:24

Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében címmel invitálják interaktív workshopra a téma iránt érdeklődőket június 30-án 10 órától a Miskolci Egyetemre.

Elhunyt Kopcsik Lajos mestercukrász

Dátum: 2022. jún 20. 11:24

Nyolcvan esztendős korában elhagyta a földi világot Kopcsik Lajos, a kétszeres Guinness rekorder, sokszoros világ- és olimpiai bajnok mestercukrász.

Gondtalan vakációt kívánnak!

Dátum: 2022. jún 19. 08:00

A nyári szünidőt otthon töltő gyermekekre számos veszély leselkedhet, amelyet a dolgozó szülők általában nagyszülői felügyelettel, ismerősök, bébiszitterek, illetve szervezett táborok segítségével próbálnak megelőzni.

Az Elf Bar illegális

Dátum: 2022. jún 18. 08:00

A hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódít egy új típusú eldobható elektromos cigaretta.

Városi és ipari hősziget hatás, és a zöldterületek szerepe

Dátum: 2022. jún 08. 10:46

A médiában, tudományos cikkekben egyre több alkalommal találkozunk a „hősziget” kifejezéssel. A hősziget-hatás jelensége nem a klímaváltozás miatt alakult ki, viszont az átlaghőmérséklet emelkedése, a szélsőséges időjárási események, az egyre gyakoribb hőhullámok felerősítik a hősziget kedvezőtlen hatásait.

KolorTV élőben

Programajánló

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

LÉGGÖMBBŐL ÉPÍTETT MESEVILÁG

Kazincbarcika, Ádám Jenő Tagiskola

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk