Életmód

Szíves kupakgyűjtés

Dátum: 2021. máj 06. 11:08

A Rendszeretők Környezetjavító Civilbarát Társaság megajándékozta Múcsony lakosságát. Az Egyesület az Egészségház előtt állította fel a műanyag kupakok gyűjtésére szolgáló köztéri alkotást, mely már az első napon sikert aratott. A kupakgyűjtő szív elkészítését az egyesület mellett magánszemélyek és a Heinzler Gépgyártó Kft. segítették.

Május 3-tól kinyitnak a könyvtárak

Dátum: 2021. máj 06. 11:01

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi tagkönyvtára 2021. május 3-tól a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljeskörűen visszaállítja szolgáltatásait.

A májuskosár hagyománya

Dátum: 2021. máj 01. 08:16

A májuskosár ajándékozás egy régi Észak-Magyarországon elterjedt népszokás. A hagyomány szerint május 1-jén az eladó sorban lévő lányok májuskosarat kapnak a fiatal emberektől.

Zengjen a dalunk, pajtás – éljenek a május elsejék!

Dátum: 2021. máj 01. 08:09

A május 1-jéket megelőző napokban már városszerte javában zajlottak az élüzemavatók vagy oklevélátadó ünnepségek a vállalatoknál, üzemeknél, a szövetkezetekben. Sok dolgozó vett át ezeken vállalati vagy ágazati Kiváló Dolgozó kitüntetést; a brigádok is ilyenkor kapták meg az elnyert „Szocialista” címet, valamint a különböző fokozatú koszorús jelvényeket, no meg a pénzjutalmat. Mindez „megalapozta” a május 1-jei majálisok és ötévenként a felvonulások hangulatát.

Tavaszi bűnmegelőzés

Dátum: 2021. ápr 24. 08:31

A kikelet beköszöntével is tudja biztonságban hétvégi házát, nyaralóját.

Ma van a Föld napja

Dátum: 2021. ápr 22. 12:14

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Megéltük, átéltük, túléltük – A koronás hátizsák(om)

Dátum: 2021. ápr 13. 11:07

Hisszük, hogy a nehéz időszak végéhez közeledünk, s mint minden ilyen időszak után, érdemes végiggondolnunk, mit is raktunk közben „A koronás hátizsák(unk)ba”!

Urald a vasat, urald magad!

Dátum: 2021. ápr 12. 13:35

„Legyetek láthatóak, mint a szentjánosbogarak” – mondja Podani Milán (MILU) motorversenyző, a European Street Freestyle Cup harmadik helyezettje. Mutatványait élvezettel nézzük, tanácsait, pedig erősen fogadjuk meg!

Költészetnapi programok az online térben

Dátum: 2021. ápr 06. 13:49

Ebben az évben sem tartják meg a költészetnapi megemlékezést az Óda című József Attila vers keletkezésének helyszínén, Lillafüreden. Programok most is lesznek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, valamint facebook-oldalán.

Újkazinci ízkavalkád – Körömpörkölt jó csípősen, fűszeresen Hegedűs Lászlónétól

Dátum: 2021. ápr 06. 09:25

Hegedűs Lászlóné saját fűszerekkel ízesített hagyományos körömpörkölttel és gyrosszal nevezett az Újkazinci Baráti Kör Ízkavalkád receptversenyre.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk