Életmód

Takarékoskodás, hatékonyság és alkalmazkodás – Miért és hogyan kezdjünk hozzá?

Dátum: 2024. márc 07. 22:13

Az éghajlatváltozás egyre hosszabb intervallumokban, egyre több helyen érezteti közvetlen hatásait már hétköznapjainkban is; gondolhatunk akár a „hagyományosabbnak” mondható jelenségekre, mint például a szélsőséges időjárási események fokozódása: a nagy melegek, hőhullámok, vagy a hirtelen lehulló, heves csapadékokat követő villámárvizek, ugyanakkor egyre gyakrabban szembesülünk például a vízhiány problémájával, az aszályos időszakok gyakoriságának növekedésével, ráadásul már nem csak nyáron.

Mit tehetsz, hogy ne válj bűnözők áldozatává?

Dátum: 2024. febr 17. 20:03

Aki bármilyen okból veszélyeztetettnek érzi magát, van hová fordulnia. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Barátság téri épületében érhető el az áldozatvédelmi iroda, ahol az áldozatvédelmi felelős tud segítséget nyújtani. Az áldozattá válás elkerülésére jó tanácsokkal szolgál a viktimológia is – lássunk néhányat...

Mikor számít internetfüggőnek a kamasz? – A pszichológus válaszol

Dátum: 2024. febr 17. 12:48

Szinte trendi mostanában a tiniket kütyüfüggőknek, internetfüggőknek nevezni. A világháló térhódítása olyan szokásokat alakított ki az újabb generációk életében, amiket felnőttként gyakran aggódással, netán ítélkezéssel figyelünk. De hogyan döntsük el, hogy tényleg internetfüggő a gyerek, vagy egyszerűen csak él a modern technika által adott lehetőségekkel? Erre keressük a választ szakember segítségével.

Micimackó sem hiába ette a mézet — Egészség- és szépségtippek a „bödönből”!

Dátum: 2024. febr 07. 15:00

A mézzel harcba indulhatunk a ráncos és pattanásos bőr ellen, küzdhetünk vele az erős szervezetért, és a baciknak is fityiszt mutathatunk. A virágporral és a propolisszal sem árt azonban megismerkednünk…

Ültessünk februárban „bőrszerkós” virágot! — Kazincbarcika főkertészének tanácsai kert- és balkonimádóknak

Dátum: 2024. febr 06. 10:44

A látványos törpecserjéktől kezdve egészen az erkélyre való kisebb virágokig számtalan ötlettel szolgál Molnár Péter városi főkertész arra a kérdésre, milyen növényeket ültethetünk februárban.

Házi(orvosi) praktikák a légúti megbetegedések ellen

Dátum: 2024. jan 25. 18:00

Hogyan védjük magunkat ügyesen, okosan a légúti betegségek évadjában? Háziorvosi tanácsok következnek bárkinek, mindenkinek, dr. Erdei Sándortól.

Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Dátum: 2024. jan 23. 18:00

Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetője mindenki számára ajánl valami izgalmas olvasmányt: a kisgyerekes szülőknek éppúgy, mint a romantika kedvelőinek, vagy a környezetvédelem és a divat rajongóinak…

Nyolcadikosok a döntés súlya alatt - ki merre tanuljon tovább?

Dátum: 2024. jan 22. 18:00

Már nincs sok idő, február 24-én az általános iskolák továbbítják a középfokú intézmények számára a diákok jelentkezési adatlapjait. A kazincbarcikai középiskolák természetesen tárt karokkal várják azokat a gyerekeket, akik a városban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Többet ésszel, mint fűtésszámlával a tél erői ellen

Dátum: 2024. jan 21. 18:00

A jobb áron elért meleg otthonhoz következnek tippek, trükkök, tanácsok. Így, hogy az idei tél már megmutatta, hogy van benne kraft és még a naptárban is jut neki egy másfél hónap játéktér, praktikus okosan felfegyverkezni ellene. Pont nem a fűtésszabályzó feltekerésére gondolunk. Itt vannak a mentőötleteink. Magukban kicsik, de együtt sokra mehetnek.

Mozgással a háztartási balesetek ellen!

Dátum: 2024. jan 20. 18:00

Télen nehezebben szánjuk rá magunkat a sportra. Pedig, ha tagjaink „elmerevednek”, ha mozgástartományunk kissé beszűkül, akkor még egy átlagos nagytakarítás is rizikóval járhat.

KolorTV élőben

Programajánló

Nyílt nap az Angyalkert Görögkatolikus Óvodában

Angyalkert Görögkatolikus Óvoda

Pro: Értelem és Érzelem - 25. Internet Fiesta

Egressy Béni Városi Könyvtár

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk