Életmód

Kazincbarcikai ultrafutó a 48 órás magyar bajnokságon

Dátum: 2021. okt 19. 11:28

Idén először vett részt a Balatonfüredi Atlétika Club szervezésében zajlott Ultrafutó Magyar Bajnokságon a kazincbarcikai Gyöngyösi Róbert. A versenyt a Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál keretén belül rendezték meg októberben.

Greenplan Kazincbarcika Rally

Dátum: 2021. okt 15. 09:00

11 év után újra visszakerülünk a rally versenyek körforgásába, ugyanis október 16-17 között városunk adja központi helyszínét a Rally2 bajnokság egyik kiemelt eseményének, melyet a Wolf Racing Company Kft. szervez.

Kazincbarcikaiak az NN Ultrabalatonon

Dátum: 2021. okt 10. 08:20

Idén október 1-je és 3-a között rendezték meg XV. NN Ultrabalatont balatonfüredi versenyközponttal. Kazincbarcikáról több csapat érkezett, hogy körbe fussa az ország legnagyobb tavát.

Kicsit ködös, kicsit csúszós – Balesetmegelőzés ősszel

Dátum: 2021. okt 10. 08:00

Az ősz beköszöntével ténylegesen megváltozott az időjárás, ami minden évben kihívás elé állítja a közlekedőket. Az esős, párás, ködös időben az út- és látási viszonyok kedvezőtlenné válnak, helyenként csúszós, falevelekkel borított útszakaszok is előfordulhatnak. Ebben az időszakban fokozott óvatossággal kell közlekedni, alkalmazkodva a megváltozott időjárási és útviszonyokhoz, ezáltal megelőzve a baleseteket.

Önismereti csoport indul serdülőknek

Dátum: 2021. okt 10. 08:00

A B.-A.-Z. Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye november 4-étől önismereti csoportot indít 14-18 éves fiatalok részére.

Kazincbarcikai siker a BMH Nonprofit Kft. megyei rajzversenyén

Dátum: 2021. okt 06. 11:14

A BMH Nonprofit Kft., mint Borsod-Abaúj-Zemplén megye hulladékközszolgáltatója hirdetett rajzpályázatot a megyében élő óvodásoknak és kisiskolásoknak, a hulladék keletkezésének megelőzése és a környezettudatos életmód témában. A kazincbarcikai Nefelejcs Tagóvoda 5 éves óvodása, Bukó Dávid 3. helyezést ért el a kategóriájában, a 7-8 éves kategóriában Csabai Martin, a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tanulója nyert, 2. helyezett Szívós Árpád Manó, 4. helyezett pedig Begov Hanga lett, akik a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai.

Az aradi vértanúkra emlékezünk

Dátum: 2021. okt 06. 11:04

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg.

Hangoljon a biztonságra kvíz

Dátum: 2021. okt 05. 12:51

2021. októbertől tovább folytatódik B.-A.-Z. megyei Bűnmegelőzési Alapítvány EduSenior Kvíz sorozata, melynek nem titkolt célja, hogy – az idősek hónapja alkalmából – játékos formában bűnmegelőzési tanácsokat adjon a résztvevők számára.

Október 4. az állatok világnapja

Dátum: 2021. okt 04. 08:22

Állatok világnapja október 4. Az állatvédők ez alkalomból felhívják az emberek figyelmét a házi kedvencek- és a haszonállatok, no meg a vadon élő állatok helyzetére, védelmére, szeretetük fontosságára. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője pontokban szedte össze a fontos teendőket.

Ebben az évben is megrendezik az Országos Könyvtári Napokat

Dátum: 2021. okt 02. 08:00

„A mélység, az ugyanolyan, mint a magasság. Csak máshonnan kell nézni.” Ezt a Kiss Ottó idézetet választották mottóként az Országos Könyvtári Napok szervezői.

KolorTV élőben

Programajánló

Őszi napközis tábor

Gyermekek Háza – Kézművesház

Idősek hónapja – Szécsi Pál emlékkoncert – Gergely Róbert előadása

Egressy Béni Művelődési Központ

A Diósgyőri Képzőművész Stúdió ’76 jubileumi kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk