https://kolorline.hu/Több ezer kazincbarcikai gyermek balatoni nyaralását támogathatja az önkormányzat a Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor értékesítéséből származó bevételből

Több ezer kazincbarcikai gyermek balatoni nyaralását támogathatja az önkormányzat a Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor értékesítéséből származó bevételből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

15 év után sikerült vevőt találni a Balatonszepezdi Ifjúsági Táborra.

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete már 2008-ban döntött arról, hogy a Balatonszepezd külterületén lévő ifjúsági tábort, amely már akkor sem felelt meg a kor elvárásainak, eladja. Az elavult műszaki állapotban lévő, fekvését tekintve rendkívül előnytelen helyen lévő ingatlanra (a tóparttól elválasztja a sűrű autósforgalommal rendelkező főút, vasúti sín, illetve nádas, a legközelebbi strand több mint egy kilométerre helyezkedik el, bolt és egyéb szolgáltatások szintén nehezen érhetőek el) azóta sem sikerült vevőt találni. A felújítás meglehetősen drága (becslések szerint több milliárd forint), az üzemeltetés a korábbi évtizedek tapasztalatai alapján gazdaságtalan lenne, minőségi szolgáltatásnyújtásra teljesen alkalmatlan. 

  

  

Az önkormányzat a korábbi években próbálta külsős üzemeltetésbe adni a tábort. Egyházi szervezetekkel és cégekkel is voltak tárgyalások, de mindannyian gazdaságtalannak tartották az üzemeltetést, emiatt sem abban, sem fejlesztési célú beruházásban nem gondolkodtak. 

Megszületett a döntés, értékéhez képest magasabb áron kerülhet eladásra a tábor

Szitka Péter polgármester úr eredetileg a szeptemberi munkaterv szerinti, televízió közvetítéssel egybekötött ülésre tervezte a szepezdi táborral kapcsolatos kérdések áttekintését és az esetleges döntések meghozatalát, de mivel a rendkívüli testületi ülés keretében a kormánypárti (FIDESZ-KDNP) képviselők számos kérdést vetettek fel a témában más, nem a tábort érintő napirendi pont tárgyalásánál, így egy rövid frakció szünetet követően az a döntés született, hogy a Képviselő-testület felveszi a napirendi pontok közé a Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor értékesítésével kapcsolatos előterjesztés tárgyalását. 

A tábor független értékbecslő által meghatározott értéke 165 millió forint. A lehetséges vevő vételi ajánlata 247,5 millió forint, ami azt jelenti, hogy jelentősen magasabb áron értékesítheti az önkormányzat a leromlott műszaki állapotú ingatlant.

Ezen bevételből az önkormányzat a következő években több ezer helyi gyermek balatoni nyaralását szeretné támogatni - nyilatkozta Szitka Péter polgármester a testületi ülést követően portálunknak.

További híreink

Újabb parkolóhelyek épülnek majd Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 18. 07:11

Városunkban égető gondot jelent a parkolás az autók számának gyors és nagymértékű emelkedése miatt. Ennek oldására a városvezetés a következő ciklus elején további legalább 500 új parkolóhely létesítését tűzte célul. Három helyszínen már meg is indult a tervezés.

Pályázat IBC-tartályokra Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 17. 19:09

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem Zrt. — a Life-projekt keretében, a Klíma Alap részeként — ismét pályázatot hirdet IBC-tartályok kiosztására a kazincbarcikaiak részére.

Elmaradnak a május 17-i játszóeszköz-átadók

Dátum: 2024. máj 17. 14:17

Az időjárásra való tekintettel elmaradnak a május 17-i (pénteki) játszóeszköz-avatók. A programok későbbi időpontban lesznek megtartva.

Barcika Csillagai — díjátadó sportgála 92 elismeréssel

Dátum: 2024. máj 17. 06:06

Gálára hívta Kazincbarcika kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportolóit Kazincbarcika Város Önkormányzata. Az Irinyi Tornacsarnokban megtartott rendezvényen több mint 90-en vehettek át polgármesteri elismerő okleveleket, és átadták az évente egyszer kiosztható, egy egész életpálya munkáját díjazó Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat is.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk