https://kolorline.hu/Lakossági tájékoztató ebzárlatról és legeltetési tilalomrólLakossági tájékoztató ebzárlatról és legeltetési tilalomrólSzerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Kazincbarcika közigazgatási területére 2024. április 1. és 2024. április 22. közötti időszakra a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el.


Az ebzárlat idején a következő szabályok betartása szükséges:

► Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

► Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

► A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

► Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkezők (vadászebek, fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentőebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek) rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.


► Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

► Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.


A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen.
 

Az ebzárlat idején legeltetési tilalom lesz érvényben

► A szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni.

► Bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos.

► Az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését — az állomány nagyságától függően — 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

► Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelőkutyák használata.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal kéri tájékoztatásának tudomásul vételét.

További híreink

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán 


Dátum: 2024. máj 25. 18:05

Kazincbarcikán 2024. május 28-án (kedden) szúnyoggyérítésre kerül sor. A földi-kémiai védekezést napnyugta után végzik a szakemberek. A tartaléknapok május 29-30-ra vannak ütemezve.

Ovizsaru, avagy KRESZ játékosan — közlekedésbiztonság a legkisebbeknek

Dátum: 2024. máj 25. 09:00

A biztonságos közlekedés elsajátítását nem lehet elég korán kezdeni. Ennek érdekében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság két munkatársa saját szellemi termékeként a középső- és nagycsoportos óvodásoknak tartott újra játékos interaktív tréninget. A program célja kettős, sikere pedig már most kimutatható.

A legvégéhez közelít a Derkovits tér környékének megújítása

Dátum: 2024. máj 24. 20:20

A “Belterületi utak megújítása” projekt keretében a forgalmilag jelentős Derkovits Gyula tér és környezete is teljesen új aszfaltburkolatot kapott a terület lakosságának és sofőrjeinek örömére. A munkálatok során egy közműhibát is sikerült diagnosztizálni és ideális időben javítani. Már alig van hátra a feladatokból a komplett befejezésig.

GYORSHÍR - nem maradnak el a KolorPlatz-avató mai programjai

Dátum: 2024. máj 24. 14:24

Bár érkezik egy nagy eső, de elhagyja térségünket, így a KolorPlatz-avató mai programjai várhatóan nem maradnak el, maximum csúszásra lehet benne számítani.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avató

Kazincbarcika

Nonstop sport 70+3 órán keresztül

Kazincbarcika

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Nyári Kertmozi a Mezey udvarán

Mezey István Művészeti Központ udvara

Kolorkölyök napközis táborok Kazincbarcikán

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk