https://kolorline.hu/Lecsapnak a vérszívókra – a héten is irtják a szúnyogokat

Lecsapnak a vérszívókra – a héten is irtják a szúnyogokat

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közügyek

Saját költségvetése terhére újabb szúnyoggyérítést végeztet Kazincbarcika Város Önkormányzata. A vérszívók elleni védekezés földi-kémiai és földi-biológiai eljárással történik 2023. szeptember 13-án (szerdán) 20 órától reggel 5 óráig. Rossz idő esetén a munkavégzést 2023. szeptember 14-15-re halasztják a szakemberek.

Az elmúlt hét meleg időjárása kedvezett a szúnyogok szaporodásának, ilyenkor a lárvák akár egy hét alatt képesek kifejlődni. A földi-biológiai szúnyoggyérítés során a Bogármérnökség Kft. munkatársai olyan vegyszert használnak, amely megakadályozza a szúnyoglárvák fejlődését a vízben. A földi-kémiai szúnyoggyérítés során pedig egy olyan kemikáliát alkalmaznak, amelyet melegköd technológiával juttatnak a levegőbe, így pusztítva el a felnőtt szúnyogokat. A vegyszer emberre és melegvérű állatokra veszélytelen, de a méhek számára káros lehet. A szakemberek kérik, hogy a méhészek zárják el méhcsaládjukat a szúnyoggyérítés idejére és a lakosság lehetőleg ne tartózkodjon a szabadban a fenti időpontokban.

További híreink

Ebzárlat és legeltetési tilalom


Dátum: 2023. szept 29. 12:02

Kazincbarcika közigazgatási területére október 2. és október 23. közötti időszakra legeltetési tilalom és ebzárlat lép életbe.

KolorFund — a szerződések megköttettek

Dátum: 2023. szept 28. 15:34

Pontosan 10 évvel ezelőtt támogatta először Kazincbarcika Város Önkormányzata a helyi vállalkozásokat országosan egyedülálló módon. A KolorFund keretében idén is pályázhattak a kazincbarcikai székhelyű vagy telephelyű vállalkozások, és mintegy félszázan vettek rajta részt. A KolorFund Bíráló Bizottság minden beérkezett anyagot támogatásra méltónak értékelt, amely megfelelt a pályázati feltételnek. Összesen 44 vállalkozás jutott mintegy 62 millió Ft-os fejlesztési forráshoz az önkormányzat támogatásával.

Városmarketing Gyémánt Díjas Kazincbarcika

Dátum: 2023. szept 27. 19:08

Újabb Városmarketing Gyémánt Díjat kapott Kazincbarcika. A Magyar Marketing Szövetség független szakmai zsűrije számára az év végén megjelent Úti cél: Kolorcity című könyv, valamint a bemutatójához kapcsolódó marketingkommunikációs megoldások és tartalom jelentett elismerést. Az erről szóló oklevelet ünnepélyes keretek között adták át Budapesten.

Megvan az új időpontja az Azahriah-koncertnek!

Dátum: 2023. szept 27. 08:18

Az elmúlt héten vihart jelzett előre az Országos Meteorológiai Szolgálat a BorsodChem Kolorfutás napjára, így a szervezők — a résztvevők biztonságára való tekintettel — elhalasztották a mindenki által várt Azahriah-koncertet. Na, de megvan az új időpont, és ugye Nektek sem Mind1, mit csináltok pénteken este Barcikán?

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek világnapja 2023

Don Bosco Sportközpont

Alakreform-edzés Rubint Rékával

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk