https://kolorline.hu/Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közérdekű

Segítséget nyújt a lakosságnak a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Van néhány feltétel, amit muszáj betartani, ellenkező esetben nem szállítják el a helytelenül kirakott szemetet.

Beköszöntött az ősz, gyönyörű színekkel és kései napsütéssel kényeztetve minket, ám hátránya is akad: például, hogy sokkal több zöldhulladékkal kell megküzdenünk, mint korábban. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. azonban úgy döntött, hogy megkönnyíti a lakosság dolgát, így mostantól nem csupán az ingyenes 240 literes zöld kukát használhatjuk a növényi maradványok gyűjtésére. 

A társaság közlése szerint a nagyobb ágakat, gallyakat nyugodtan helyezzük a kuka mellé, a lényeg, hogy maximum 1 méter hosszúságúra daraboljuk őket, és 2 centiméternél ne legyenek vastagabbak. Az apróbb dolgok, mint falevelek vagy fűnyesedék, természetesen továbbra is a zöld kukában végezhetik.  

Ha pedig ennél is több helyre lenne szükségünk, nyugodtan használjunk bármilyen otthoni hulladékgyűjtő edényt erre a célra, de mindenképp tüntessük fel valamilyen formában — például egy felragasztott papíron lévő felirattal —, hogy ez is zöldhulladékot tartalmaz.

Ami továbbra is tilos, az a műanyagzsákba való gyűjtés. Ha ezzel próbálkozunk, számítsunk rá, hogy “csomagunk” a ház előtt marad, hiszen a zsák óhatatlanul is bekerülne a komposztba, és használhatatlanná tenné. Ugyanebből az okból ne keverjük bármilyen más jellegű szeméttel a zöldhulladékot. Úgyis kiderül a turpisság, és a társaság nem fogja szemetünket elszállítani. 

Végül pedig ne feledjük: senkit sem zavar, ha kukában az avar… A társaság kérése, hogy égetés helyett az avart is a zöldhulladékot tartalmazó edényekbe dobjuk, így megkíméljük környezetünket a szennyező füsttől.  

A fenti feltételek betartásával zökkenőmentes lesz a zöldhulladéktól való megszabadulás, mi pedig nyugodtan koncentrálhatunk a melengető napsütés szépségére.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk