https://kolorline.hu/Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közügyek

Segítséget nyújt a lakosságnak a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Van néhány feltétel, amit muszáj betartani, ellenkező esetben nem szállítják el a helytelenül kirakott szemetet.

Beköszöntött az ősz, gyönyörű színekkel és kései napsütéssel kényeztetve minket, ám hátránya is akad: például, hogy sokkal több zöldhulladékkal kell megküzdenünk, mint korábban. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. azonban úgy döntött, hogy megkönnyíti a lakosság dolgát, így mostantól nem csupán az ingyenes 240 literes zöld kukát használhatjuk a növényi maradványok gyűjtésére. 

A társaság közlése szerint a nagyobb ágakat, gallyakat nyugodtan helyezzük a kuka mellé, a lényeg, hogy maximum 1 méter hosszúságúra daraboljuk őket, és 2 centiméternél ne legyenek vastagabbak. Az apróbb dolgok, mint falevelek vagy fűnyesedék, természetesen továbbra is a zöld kukában végezhetik.  

Ha pedig ennél is több helyre lenne szükségünk, nyugodtan használjunk bármilyen otthoni hulladékgyűjtő edényt erre a célra, de mindenképp tüntessük fel valamilyen formában — például egy felragasztott papíron lévő felirattal —, hogy ez is zöldhulladékot tartalmaz.

Ami továbbra is tilos, az a műanyagzsákba való gyűjtés. Ha ezzel próbálkozunk, számítsunk rá, hogy “csomagunk” a ház előtt marad, hiszen a zsák óhatatlanul is bekerülne a komposztba, és használhatatlanná tenné. Ugyanebből az okból ne keverjük bármilyen más jellegű szeméttel a zöldhulladékot. Úgyis kiderül a turpisság, és a társaság nem fogja szemetünket elszállítani. 

Végül pedig ne feledjük: senkit sem zavar, ha kukában az avar… A társaság kérése, hogy égetés helyett az avart is a zöldhulladékot tartalmazó edényekbe dobjuk, így megkíméljük környezetünket a szennyező füsttől.  

A fenti feltételek betartásával zökkenőmentes lesz a zöldhulladéktól való megszabadulás, mi pedig nyugodtan koncentrálhatunk a melengető napsütés szépségére.

További híreink

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika decemberi órarend

Irinyi János Tornacsarnok, Kazinczy Ferenc Tornacsarnok, Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Adventtől újévig Kazincbarcikán 2023

Kazincbarcika, változó helyszínek

Gyertyagyújtás és karácsonyi gasztroterasz Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Egressy Béni Városi Könyvtár

Mesés kalandozás a Mikulás-kisvonatával

Mezey István Művészeti Központ udvara

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk