https://kolorline.hu/Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Bármennyi zöldhulladék landolhat a kukában, de nem akárhogyan! 

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közérdekű

Segítséget nyújt a lakosságnak a zöldhulladék gyűjtésével kapcsolatban a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Van néhány feltétel, amit muszáj betartani, ellenkező esetben nem szállítják el a helytelenül kirakott szemetet.

Beköszöntött az ősz, gyönyörű színekkel és kései napsütéssel kényeztetve minket, ám hátránya is akad: például, hogy sokkal több zöldhulladékkal kell megküzdenünk, mint korábban. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. azonban úgy döntött, hogy megkönnyíti a lakosság dolgát, így mostantól nem csupán az ingyenes 240 literes zöld kukát használhatjuk a növényi maradványok gyűjtésére. 

A társaság közlése szerint a nagyobb ágakat, gallyakat nyugodtan helyezzük a kuka mellé, a lényeg, hogy maximum 1 méter hosszúságúra daraboljuk őket, és 2 centiméternél ne legyenek vastagabbak. Az apróbb dolgok, mint falevelek vagy fűnyesedék, természetesen továbbra is a zöld kukában végezhetik.  

Ha pedig ennél is több helyre lenne szükségünk, nyugodtan használjunk bármilyen otthoni hulladékgyűjtő edényt erre a célra, de mindenképp tüntessük fel valamilyen formában — például egy felragasztott papíron lévő felirattal —, hogy ez is zöldhulladékot tartalmaz.

Ami továbbra is tilos, az a műanyagzsákba való gyűjtés. Ha ezzel próbálkozunk, számítsunk rá, hogy “csomagunk” a ház előtt marad, hiszen a zsák óhatatlanul is bekerülne a komposztba, és használhatatlanná tenné. Ugyanebből az okból ne keverjük bármilyen más jellegű szeméttel a zöldhulladékot. Úgyis kiderül a turpisság, és a társaság nem fogja szemetünket elszállítani. 

Végül pedig ne feledjük: senkit sem zavar, ha kukában az avar… A társaság kérése, hogy égetés helyett az avart is a zöldhulladékot tartalmazó edényekbe dobjuk, így megkíméljük környezetünket a szennyező füsttől.  

A fenti feltételek betartásával zökkenőmentes lesz a zöldhulladéktól való megszabadulás, mi pedig nyugodtan koncentrálhatunk a melengető napsütés szépségére.

További híreink

KVSE atléták sikeres hétvégéje

Dátum: 2024. okt 21. 19:08

Eredményes hétvégét zártak a KVSE atlétái. A sportolók több versenyen is szerepeltek, és többen dobogós helyezésekkel tértek haza.

Nincs havária! — Külső Védelmi Terv gyakorlat volt Kazincbarcikán

Dátum: 2024. okt 20. 19:48

Egy sérült tartálykocsi miatt veszélyes anyag került a levegőbe Kazincbarcika környékén. Ez egy szimuláció volt a Városházán október 16-án, ahol a szakemberek, a város polgármestere és az ezzel megbízott civilek azt tekintették át, hogy éles helyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan együttműködni úgy, hogy a lakosságot is pontos információkkal lássák el, miközben a helyzetet is gyorsan kezelik és megoldják.

Pályaválasztási kiállítás — a szakképzés jó választás

Dátum: 2024. okt 20. 14:00

A 7-8. osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Útlezárás október 23-án

Dátum: 2024. okt 20. 11:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés és koszorúzás miatt útlezárás nehezíti a közlekedést október 23-án (szerdán) 09:00 és 12:00 óra között Kazincbarcikán, az ünnepség helyszínén.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk