https://kolorline.hu/Lakossági tájékoztató ebzárlatról és legeltetési tilalomról



Lakossági tájékoztató ebzárlatról és legeltetési tilalomról



Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Kazincbarcika közigazgatási területére 2024. április 1. és 2024. április 22. közötti időszakra a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal legeltetési tilalmat és ebzárlatot rendel el.


Az ebzárlat idején a következő szabályok betartása szükséges:

► Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

► Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.

► A település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

► Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkezők (vadászebek, fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentőebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek) rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fent foglalt korlátozás alól.


► Az ebzárlat alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.

► Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény (pl. kiállítás, sportrendezvény) nem tartható.


A települések sűrűn lakott részein nem történik vakcina kiszórás, a külterületi/külvárosi zöldterületeken azonban igen.
 

Az ebzárlat idején legeltetési tilalom lesz érvényben

► A szarvasmarhák, bivalyok, juhok, kecskék, lovak, szamarak, öszvérek és sertések legeltetését a lakott településen belül az erre kijelölt helyen, ilyen hely hiányában a lakott település határától számított 500-1000 méteren belül kell megszervezni.

► Bármely állatfajba tartozó állatok vándorolva történő legeltetése tilos.

► Az állandóan legelőn tartott húshasznú szarvasmarha-állományok legeltetését — az állomány nagyságától függően — 10-20 hektáros területre kell korlátozni.

► Tilos a legelő területén, vagy a lakott területen kívül működő állattartó telepek körül a pásztorebek, terelőkutyák használata.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal kéri tájékoztatásának tudomásul vételét.

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.