https://kolorline.hu/Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

A társulás elsősorban azt javasolja, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe lehetőség szerint az apróbb dolgok (falevelek,  fűnyesedékek) kerüljenek, a lemetszett ágak, gallyak pedig összekötve a kuka mellé. Ezeket maximum 1 méter hosszúságúra kell vágni, vastagságuk pedig nem haladhatja meg a 2 cm-t. 

Amennyiben így sem elegendő a hely, arra is van lehetőség, hogy az otthon rendelkezésre álló más, szabványos hulladékgyűjtő edénybe is zöldhulladék kerüljön. A társulás megerősítette: ezeket is elszállítja a hulladékkezelő társaság, amennyiben a plusz edényzeten egyértelműen fel van feltüntetve, hogy „zöldhulladék”.

A hulladékkezelő társaság továbbra sem szállítja el a műanyag zsákokba kihelyezett zöldhulladékot, mert a nem biológiai úton lebomló műanyagból készült zsákok anyaga sajnos óhatatlanul is belekerül a hulladékból készülő komposztba, ami rendkívüli módon rontja annak minőségét és felhasználhatóságát! Fontos információ még, hogy nem kerül elszállításra a más hulladékkal kevert zöldhulladék sem! 

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás arra kéri a lakosságot, hogy a gallyakat, avart ne égessék el, helyette használják ki a hulladékkezelés ezen környezetbarát módját!

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk