https://kolorline.hu/Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Napjainkban egyre-másra szaporodnak a tudatos életmód és az étkezés kialakításával foglalkozó tudományos cikkek, értekezések. Számos tanácsadás segít eligazodni a helyes életvezetés útvesztőiben. Felvetődik a kérdés, a megfelelő egyensúly megtartásához mennyi időt szánjunk az aktív testmozgásra, milyen alapanyagokból és hogyan készítsük el ételeinket?

 

Megannyi gondolat, melyre választ várunk. Természetesen vannak egységes megoldások, viszont a szabályok nem alkalmazhatók egyöntetűen, mindenképpen figyelembe kell venni az egyéni sajátosságokat és az életkort. Ebben nyújtott tájékoztatást Vadnán, március 9-én, professzor dr. Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora, valamint dr. Kelemen Béla mérnök-közgazdász, táplálkozáskutató. Dinya professzor több cikket írt e témában, véleménye szerint az egészséges táplálkozás, a rendszeres szellemi és fizikai aktivitás hármasa hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az egészséges öregedéshez.

 

Dr. Kelemen Béla sok évvel ezelőtt, szülőfalujában, Tarpán hozott létre egy kis biogazdaságot.  Fontosnak tartja egy olyan vidéki gazdálkodás és életforma fenntartását, mely természetközeliségével vonzó lehet az emberek számára. Saját példáján keresztül támogatja a gazdákat a minél nagyobb arányú, tápértékben gazdag, önellátásra szánt élelmiszerek termelésében.

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk