https://kolorline.hu/Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Napjainkban egyre-másra szaporodnak a tudatos életmód és az étkezés kialakításával foglalkozó tudományos cikkek, értekezések. Számos tanácsadás segít eligazodni a helyes életvezetés útvesztőiben. Felvetődik a kérdés, a megfelelő egyensúly megtartásához mennyi időt szánjunk az aktív testmozgásra, milyen alapanyagokból és hogyan készítsük el ételeinket?

 

Megannyi gondolat, melyre választ várunk. Természetesen vannak egységes megoldások, viszont a szabályok nem alkalmazhatók egyöntetűen, mindenképpen figyelembe kell venni az egyéni sajátosságokat és az életkort. Ebben nyújtott tájékoztatást Vadnán, március 9-én, professzor dr. Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora, valamint dr. Kelemen Béla mérnök-közgazdász, táplálkozáskutató. Dinya professzor több cikket írt e témában, véleménye szerint az egészséges táplálkozás, a rendszeres szellemi és fizikai aktivitás hármasa hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az egészséges öregedéshez.

 

Dr. Kelemen Béla sok évvel ezelőtt, szülőfalujában, Tarpán hozott létre egy kis biogazdaságot.  Fontosnak tartja egy olyan vidéki gazdálkodás és életforma fenntartását, mely természetközeliségével vonzó lehet az emberek számára. Saját példáján keresztül támogatja a gazdákat a minél nagyobb arányú, tápértékben gazdag, önellátásra szánt élelmiszerek termelésében.

További híreink

Újraindul a kazincbarcikai úszószakosztály!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

Az új személyi feltételeknek hála az úszószakosztály ez év szeptemberétől újra megkezdi a munkát. Bemutató edzésre szeptember 20-án kerül sor a Kazincbarcikai Fedett Uszodában.

Tűzifát csak megbízható, bevált helyről!

Dátum: 2021. szept 18. 08:00

A postaládájába dobott szórólapon szereplő telefonszámról rendelt tűzifát egy férfi Békéscsabán. Két Borsod megyei férfi szállította ki neki a tüzelőt, de kevesebbet kapott, mint amennyit kért és kifizetett.

Megelőzés kortalanul

Dátum: 2021. szept 17. 13:49

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Az elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni

Dátum: 2021. szept 17. 09:00

Az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében szeptember 16-tól az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásokra is lehet már időpontot foglalni.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek hónapja – Csepregi Éva műsora

Don Bosco Sportcsarnok

Idősek hónapja – Zorán-koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk