https://kolorline.hu/Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Napjainkban egyre-másra szaporodnak a tudatos életmód és az étkezés kialakításával foglalkozó tudományos cikkek, értekezések. Számos tanácsadás segít eligazodni a helyes életvezetés útvesztőiben. Felvetődik a kérdés, a megfelelő egyensúly megtartásához mennyi időt szánjunk az aktív testmozgásra, milyen alapanyagokból és hogyan készítsük el ételeinket?

 

Megannyi gondolat, melyre választ várunk. Természetesen vannak egységes megoldások, viszont a szabályok nem alkalmazhatók egyöntetűen, mindenképpen figyelembe kell venni az egyéni sajátosságokat és az életkort. Ebben nyújtott tájékoztatást Vadnán, március 9-én, professzor dr. Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora, valamint dr. Kelemen Béla mérnök-közgazdász, táplálkozáskutató. Dinya professzor több cikket írt e témában, véleménye szerint az egészséges táplálkozás, a rendszeres szellemi és fizikai aktivitás hármasa hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az egészséges öregedéshez.

 

Dr. Kelemen Béla sok évvel ezelőtt, szülőfalujában, Tarpán hozott létre egy kis biogazdaságot.  Fontosnak tartja egy olyan vidéki gazdálkodás és életforma fenntartását, mely természetközeliségével vonzó lehet az emberek számára. Saját példáján keresztül támogatja a gazdákat a minél nagyobb arányú, tápértékben gazdag, önellátásra szánt élelmiszerek termelésében.

További híreink

Újabb kormányzati „ajándék”: tízszeres drágulás az intézményi távfűtésben

Dátum: 2022. okt 01. 17:16

A kormány szeptember utolsó óráiban, október elsejétől egy tollvonással több mint tízszeresére növelte az önkormányzati intézmények távfűtési díját. A megemelkedett költségek egyúttal azt is jelentik, hogy kormányzati támogatás nélkül a településeken bölcsőde- és óvodabezárások, valamint elbocsátások jöhetnek.

Idősek hónapja Kazincbarcikán – Nem csak szépkorúaknak

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A Barcika Art Nonprofit Kft. októberben, az idősek hónapján egy rendkívül változatos programsorozattal várja a kazincbarcikai közönségét.

Októberben is Fitt Barcika

Dátum: 2022. okt 01. 08:00

A népszerű programsorozat októberi órarendje az eddig megszokott módon több korosztálynak: kismamáknak, fiatal felnőtteknek, 40 vagy 50 felettieknek, vagy éppen speciális mozgásformát igénylőknek, esetleg egészségügyi problémákkal szenvedőknek kínál életkoruknak és állapotuknak megfelelő sportolási lehetőséget.

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét legújabb lapszáma

Dátum: 2022. szept 30. 10:44

Új lapszámmal jelentkezünk, szeptember 30-án. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

Idősek Hónapja – Szűcs Judith műsora

Don Bosco Sportközpont

Idősek hónapja – Szűcs Judit 2. műsora

Kazincbarcika, Don Bosco Sportcsarnok

Fitt Barcika – Ringató

Egressy Béni Művelődési Központ klubterme

Fitt Barcika – Pilates

Egressy Béni Művelődési Központ klubterem

Fitt Barcika – Kick box

Kazinczy Ferenc Tornacsarnok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk