https://kolorline.hu/Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Táplálkozási tanácsok szakértőktől

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Napjainkban egyre-másra szaporodnak a tudatos életmód és az étkezés kialakításával foglalkozó tudományos cikkek, értekezések. Számos tanácsadás segít eligazodni a helyes életvezetés útvesztőiben. Felvetődik a kérdés, a megfelelő egyensúly megtartásához mennyi időt szánjunk az aktív testmozgásra, milyen alapanyagokból és hogyan készítsük el ételeinket?

 

Megannyi gondolat, melyre választ várunk. Természetesen vannak egységes megoldások, viszont a szabályok nem alkalmazhatók egyöntetűen, mindenképpen figyelembe kell venni az egyéni sajátosságokat és az életkort. Ebben nyújtott tájékoztatást Vadnán, március 9-én, professzor dr. Dinya Zoltán a Magyar és az Orosz Tudományos Akadémia doktora, valamint dr. Kelemen Béla mérnök-közgazdász, táplálkozáskutató. Dinya professzor több cikket írt e témában, véleménye szerint az egészséges táplálkozás, a rendszeres szellemi és fizikai aktivitás hármasa hozzájárul az egészség megőrzéséhez, az egészséges öregedéshez.

 

Dr. Kelemen Béla sok évvel ezelőtt, szülőfalujában, Tarpán hozott létre egy kis biogazdaságot.  Fontosnak tartja egy olyan vidéki gazdálkodás és életforma fenntartását, mely természetközeliségével vonzó lehet az emberek számára. Saját példáján keresztül támogatja a gazdákat a minél nagyobb arányú, tápértékben gazdag, önellátásra szánt élelmiszerek termelésében.

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk