https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Elkezdődött a toborzás — a Vízi komplexum munkatársi csapta hamarosan teljes lesz

Dátum: 2025. júl 25. 07:50

Elkezdődött a Vízi komplexumot működtető szakembergárda toborzása Kazincbarcikán. A leendő munkavállalókat egy szakértői team hallgatja meg. A pályázatok a városi állásportálon már elérhetőek.

Kihirdették az egyetemi ponthatárokat — Kazincbarcikán szeptembertől folytatódik a vegyészmérnökképzés

Dátum: 2025. júl 24. 13:54

Újabb évfolyam kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait szeptembertől Kazincbarcikán. A Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Karának vegyészmérnöki képzésére összesen 66 hallgató jutott be, közülük tizenketten az intézmény kazincbarcikai levelező tagozatán tanulnak majd állami finanszírozású és önköltséges képzésen. Az előbbinél 194, utóbbinál 325 pont volt a felvételi ponthatár.

Indul a Fizz Liga — vasárnap debütál Felcsúton a KBSC az NB I-ben

Dátum: 2025. júl 24. 12:00

Történelmi szezont kezd a Kolorcity Kazincbarcika SC július 27-én. A csapat feljutott az NB I-be, és indulnak az új szezon mérkőzései. A KBSC a hazai meccseket várhatóan a szezon első felében Mezőkövesden játssza, a terv pedig az, hogy tavasszal már a Kolorcity Arénában szurkolhat a közönség a csapatnak. Vasárnap este 8 órakor a Felcsút ellen, idegenben kezdődnek a küzdelmek. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben vagy felvételről közvetíti.

Csütörtök hajnaltól a legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe

Dátum: 2025. júl 24. 09:21

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. legfrissebb előrejelzése alapján a július 20-tól érvényben lévő másodfokú hőségriasztást július 24-től harmadfokozatúra emelte, és július 26-ig meghosszabbította. A legmagasabb fokozatú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

KolorTV élőben

Programajánló

Inline Skate Jam

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk