https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

Kínai delegáció Kazincbarcikán – fókuszban Yantai város

Dátum: 2024. júl 21. 15:48

A város részéről Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere fogadta a kínai delegációt, amelynek kiemelt tagjai voltak Yantai város gazdaságfejlesztési vezetői, szakemberei. A delegáció kíséretében helyet kaptak a BorsodChem vezetői, Kazincbarcika képviseletében pedig önkormányzati képviselők, szakbizottságok és intézmények első emberei képviselték Kolorcityt.

A KolorTV stúdiójában a kolortáborosok

Dátum: 2024. júl 20. 12:13

A tévézés, a vágás és a hangrögzítés kulisszatitkaiba is betekinthettek azok a gyerekek, akik a Barcika Art Nonprofit Kft. által szervezett napközis táborban vettek részt. A diákok hangfelvételeket készíthettek, műsort vezethettek és birtokba vehették a TV stúdiót is. Az egyhetes program során sok izgalmas felfedezés várt rájuk, ebbe illet bele az a péntek délelőtt, amelyben médiaismeretekre is szert tehettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk