https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Ismét csobog a víz a szökőkutakban, a Vízijáték-show pedig még mindig elkápráztat

Dátum: 2025. jún 21. 17:48

Idén a várost érő kormányzati sarcok miatt később indultak a szökőkutak és az országhíres Vízijáték-show. Június 20-tól azonban — ahogyan tervezte a városvezetés — újra teljes pompájában, víz- és fényárban úszik Kolorcity.

Kicsengettek, megkezdődött a vakáció

Dátum: 2025. jún 21. 08:00

Kazincbarcika általános és középiskoláiban is véget ért a 2024/25-ös tanév. Pénteken a diákok számára befejeződött a tanulás aktív időszaka. A 2025/26-os tanévre szeptember 1-jén csengetnek be.

Magyar úszás napja Kazincbarcikán - Uszodából uszodába

Dátum: 2025. jún 20. 08:00

A magyar úszás napját idén is izgalmas vízi kavalkáddal ünnepelte Kazincbarcika. Az úszást és az ehhez kapcsolódó sportágakat népszerűsítő játékos programon két olimpikonnal is találkozhattak az ifjú sportolók: Risztov Éva olimpiai bajnok úszó és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó személyében. A program egyben búcsú is a városi uszodától, jövőre ugyanis már a Vízi komplexum ad majd helyet a nagy múltú vizes napnak, amelynek megtekintése az úszó olimpikon programjában is szerepelt.

Horgászjegy-hosszabbítási útmutató 2025 második félévére

Dátum: 2025. jún 19. 11:58

Június 30-án lejárnak a 2025 első felére megváltott horgászjegyek a kazincbarcikai horgászok számára. Azonban a Csónakázó-tó esetében ezt idén automatikusan meghosszabbítja a Barcika Park Nonprofit Kft., egészen a tó várható karbantartásáig, vagy ha addig erre nem kerül sor, akkor 2026. január 31-ig. A Herbolya I-II. tavakra várhatóan június 23-tól válthatóak ki a második féléves engedélyek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyöktáborok 2025

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk