https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Flashmobokkal kívántak a kazincbarcikai diákok boldog karácsonyt

Dátum: 2025. dec 19. 10:48

Kazincbarcikai diákok a saját nyelvükön kívántak boldog karácsonyt az itt élőknek december 16-án és 17-én. A Kazinczy Ferenc Tagiskola és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói performanszukkal meglepetésszerűen teremtettek ünnepi hangulatot a város két helyszínén, egymástól függetlenül.

Meghibásodott egy ivóvíz-fővezeték a Tardonai úton

Dátum: 2025. dec 18. 17:42

Egy ivóvíz-fővezetéken és annak leágazásánál meghibásodás történt Kazincbarcikán, a Tardonai úton. Az ÉRV Zrt. munkatársai azonnal megkezdték a hiba elhárítását. A probléma megoldásáig az érintett városrészben nyomásesésre és vízhiányra számíthatnak az ott élők. FRISSÍTÉS: a szakemberek időközben szakaszolták a problémát, és 18:00 órakor már csak az ÉRV székházában nem volt vízszolgáltatás.

Kazinczy Kupa — kölyökatlétika teremverseny Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 17. 16:36

December 15-én a Kazinczy Tornacsarnok adott otthont a Kazinczy Kupa kölyökatlétika teremversenynek, ahol mindkét kategóriában a Kazinczy Ferenc Tagiskola versenyzői győzedelmeskedtek.

Karácsony a Kincsem Napköziben

Dátum: 2025. dec 16. 21:00

A fogyatékos személyek nappali ellátására specializálódott Kincsem Napközi minden évben megtartja a saját karácsonyát védencei számára. A 2025-ös alkalomra Klimon István alpolgármester is ellátogatott, és hasznos ajándékokat vitt magával a városvezetés nevében. A jó hangulatú, vidám, közösségi esemény csúcspontját egy rendkívüli filmvetítés jelentette. A Kincsem Napközi által készített filmen az ellátottak egyesével, sokszínűen mondták el, mit jelent nekik a karácsony.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Adventi gyertyagyújtás december 21-én

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk