https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Védjük meg közösen értékeinket!

Dátum: 2020. febr 29. 08:00

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-Testülete 2017 decemberében fogadta el a településkép védelméről szóló rendeletét. A Kolorhét 7. lapszámában már foglalkoztunk azzal, hogy miért is fontos a város szempontjából ez a határozat, és mi a célja a településkép védelmének.

Fiatalos szeniorok a IV. sportkavalkádon

Dátum: 2020. febr 28. 18:37

Több mint tíz csapat közel háromszáz résztvevője versengett február 28-án a IV. Szenior Sportkavalkádon a Don Bosco Sportközpontban.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. febr 28. 17:40

Íme, a hetedik World Tour-csapat, amelynek nevezése megérkezett a 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

Farsangi mulatságot tartottak a II. Számú Bölcsődében

Dátum: 2020. febr 28. 12:30

Farsangi mulatsággal búcsúztatták a telet az II. Számú bölcsőde apróságai. A február 28-ai eseményen a gyerekek jelmezbemutatóval és kis műsorral kedveskedtek a szülők és az intézményvezetők számára.

Programajánló

Úszásoktatás

Kazincbarcikai Fedett Uszoda, Hadak útja 1.

Veres 1 Színház: Pletykafészek

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Szenior Szabadegyetem II. félév

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.

Veres 1 Színház: Pletykafészek - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ – Kazincbarcika

Kazincbarcikai Csokoládé Fesztivál

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk