https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Boldog karácsonyt, Kazincbarcika!

Dátum: 2025. dec 24. 19:23

Mit is kívánhatna a KolorMédia minden munkatársa Kazincbarcikának és az itt élőknek karácsonykor? Őszinte és tiszta szívből békességet, boldogságot, örömöt, egészséget, áldást, és hogy a szeretet kísérje minden városlakó útját! Idén ünnepi műsorral is készültünk, amelyben helyi vendégek mesélnek a saját karácsonyukról. Ezzel kívánunk Önöknek áldott, békés karácsonyt!

Nagycsaládosok és rászorulók karácsonya Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 24. 10:09

Sokéves múltú adventi esemény Kazincbarcikán a nagycsaládosok és a rászorulók összefonódó karácsonya. Ugyanazon a napon, de két külön helyszínen is zajlik egy-egy hasonló, mégis más ajándékozó program. Így volt ez 2025 decemberében is, Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója közreműködésével.

Ünnepi nyitvatartás a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Dátum: 2025. dec 23. 13:11

Változik a nyitvatartási rendje a Kazincbarcikai Vízi Komplexumnak az év végi ünnepek miatt.

Kazincbarcikai helyi személyszállítás — ünnepi közlekedési rend tájékoztatás

Dátum: 2025. dec 23. 12:25

A 2025/2026. tanév rendjéről szóló 27/2025. (VII. 24.) BM rendelet alapján az alap- és középfokú tanintézményekben a téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. december 19. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2026. január 5. (hétfő). Ennek megfelelően módosul a közlekedési rend a MÁV Személyszállítási Zrt.-nél.

KolorTV élőben

Programajánló

Tematikus szaunaszeánszok profi szaunamesterrel a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Kazincbarcikai Vízi Komplexum

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk