https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Egy recept, egy sztori - Pátrovics Attila

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- A kedvenc ételem egy régi magyar fogás, kicsit újragondolva: a rakott krumpli, amihez egy kedves emlé- kem fűz. Gyermekkoromban sokat jártam a balatonszepezdi táborba. Egy alkalommal egész napos programot szerveztünk a barátaimmal, s így megkértük a konyhán dolgozókat, hogy az ebédünket tegyék el nekünk. Mikor naplemente után megérkeztünk, észrevettük, hogy rakott krumpli a vacsora, amit nagyon szeretünk. Jeleztük a konyhás néninek, hogy mégsem kérnénk az ebédet, inkább a vacsorát választjuk. Persze kedvesek voltak, de cserébe akkora adagot kaptunk, hogy az egy hadseregnek is elég lett volna. Mi nem szerettünk volna pofátlanok lenni, és maradékot visszavinni, ezért minden második falatot egy zacskóba tettünk. Mindezt egy nagyon tömött étteremben, de szerencsére senki nem vette észre, így este, amikor éhesek lettünk volt mit „nassolni”.

Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 1 kg krumpli, 30 dkg vöröshagyma, 4 db tv paprika, zúzott fokhagyma, só, bors, ételízesítő, 3 dl tejszín, 2 dl tejföl, 10 dkg sajtkrém

Elkészítése: A krumplit egészben megfőzzük, hámozzuk, karikázzuk. A hagymát és a paprikát félbevágjuk, a paprikát kimagozzuk, majd mindkettőt fél centisre vagdaljuk. A csirkemellet szeleteljük, kiklopfoljuk (ne legyen túl vékony), majd megsózzuk. Egy magas peremű teflontepsit kivajazunk, belerakunk egy sor krumplit, amit sózunk, borsozunk, valamint megszórunk ételízesítővel. Erre jön a hagyma és a paprika fele vegyesen. Ezt követi a csirkemell, melyek felső oldalát megkenünk zúzott fokhagymával, majd ismét a hagyma- és paprikaszeletek következnek. Legvégül a maradék krumplit helyezzük el, melyeket sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük. Egy kü- lön tálban összekeverjük a sajtkrémet először a tejföllel, majd ha már nem csomós, hozzáöntjük a tejszínt. Ezt is sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük a rakott krumplira. Alufóliá- val lefedve a sütőben elő- ször alul sütjük, hogy pá- rolódjon (kb. 20 perc), majd ha a tetején a krumpli már megpuhult, rápirítunk.

További híreink

Kölyökatlétika teremverseny Kazincbarcikán

Dátum: 2025. nov 15. 20:00

A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagiskolája adott otthont a kölyökatlétika teremversenynek novemberben.

Kazincbarcika az élen – országos díjat nyert az Egressy Béni Városi Könyvtár

Dátum: 2025. nov 15. 15:45

Kazincbarcika újabb országos elismeréssel gazdagodott: az Egressy Béni Városi Könyvtár első helyezést ért el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett „Könyvtári kihívás” pályázaton, a tízezer fő feletti települések kategóriájában. A versenyben mintegy négyszáz intézmény vett részt, a kazincbarcikai könyvtár pedig minden mutatóban kiemelkedő növekedést produkált – így elnyerte a tízmillió forintos fődíjat.

A Felsőbarcikáért Alapítvány 25 éves jubileumi ünnepe és díjátadója

Dátum: 2025. nov 14. 21:08

A 2000-ben alapított és a Táncsics Mihály Művelődési Házban működő Felsőbarcikáért Alapítvány idén februárban érte el a negyed évszázadot. A jeles évforduló örömére novemberben a szépkorúak ünnepével egybekötött megemlékezést, zenés lakomát és díjátadót szervezett a kuratórium, amelyen oklevelek átadása mellett a legnagyobb elismerésüket, a Felsőbarcikáért-díjat két, az alapítvány életében jelentős szerepet betöltő személy is megkaphatta.

40 éves a korábbi Dózsa György iskola — a Szent György Görögkatolikus Általános Iskola egész évben ünnepel

Dátum: 2025. nov 13. 18:52

Pontosan 40 évvel ezelőtt, 1985-ben nyitotta meg kapuit a diákok előtt Kazincbarcika akkor legfiatalabb általános iskolája. Azóta 4 évtizedet élt meg az intézmény, és számos változáson ment keresztül. Egy valami mégis mindig állandó volt: gyerekek töltötték meg minden tanévben a tantermeket. Az iskola ősztől a Görögkatolikus Egyház fenntartásába került, így november 7-én már az új fenntartóval közösen ünnepelték a jubileumi évfordulót.

KolorTV élőben

Programajánló

„Nem szólok, csak lefestem” — Uraky Noémi kiállítása

Gin Gin Art Café

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk