https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

KVSE atléták sikeres hétvégéje

Dátum: 2024. okt 21. 19:08

Eredményes hétvégét zártak a KVSE atlétái. A sportolók több versenyen is szerepeltek, és többen dobogós helyezésekkel tértek haza.

Nincs havária! — Külső Védelmi Terv gyakorlat volt Kazincbarcikán

Dátum: 2024. okt 20. 19:48

Egy sérült tartálykocsi miatt veszélyes anyag került a levegőbe Kazincbarcika környékén. Ez egy szimuláció volt a Városházán október 16-án, ahol a szakemberek, a város polgármestere és az ezzel megbízott civilek azt tekintették át, hogy éles helyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan együttműködni úgy, hogy a lakosságot is pontos információkkal lássák el, miközben a helyzetet is gyorsan kezelik és megoldják.

Pályaválasztási kiállítás — a szakképzés jó választás

Dátum: 2024. okt 20. 14:00

A 7-8. osztályos diákokat várta október 14-én a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. Az intézmény adott otthont az Ózdi Szakképzési Centrum pályaválasztási kiállításának, ahol a centrum mindegyik oktatási intézménye képviseltette magát.

Útlezárás október 23-án

Dátum: 2024. okt 20. 11:30

Az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére szervezett megemlékezés és koszorúzás miatt útlezárás nehezíti a közlekedést október 23-án (szerdán) 09:00 és 12:00 óra között Kazincbarcikán, az ünnepség helyszínén.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcika Város Önkormányzatának '56-os emlékünnepsége

Kazincbarcika, '56-os emlékmű

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör alkotásainak kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk