https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Játszóházaztak a rászoruló gyerekek

Dátum: 2024. dec 24. 09:00

Egy feledhetetlen emléket szerezhettek december 19-én a rászoruló gyerekek Kazincbarcikán. A KSZSZK szervezésében önfeledten kapcsolódhattak ki a gyerekek a város egyetlen játszóházában.

Az ünneplő: dr. Varga Valéria

Dátum: 2024. dec 23. 18:11

Az ünnep változatlanul érkezik el hozzánk minden évben, ugyanakkor az idő múlásával másképp élhetjük meg. Milyen gyermeki szemmel tekinteni a karácsonyra, hogyan változik meg az ünnep anyai szerepben és hogyan telnek a karácsonyi napok nagymamaként? A visszatekintés fontosságról, az emlékek szépségéről és a család szentségéről mesél dr. Varga Valéria háziorvos.

Búcsúzott az advent Kazincbarcikától

Dátum: 2024. dec 23. 16:56

Kazincbarcikán az idei adventi programok fő helyszíne a Mezey István Művészeti Központ és udvara volt. Az ok egyszerű: a Fő téren zajlik az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása, így az építési terület érthető okokból nem lehetett meghitt hangulatú helyszíne az év legszebb ünnepének. A programokon túl sikerült a Mezeyben és az udvarán megidézni a várakozás időszakát: ünnepi zenék, gyönyörű fények, karácsonyi dekoráció, a környék legszebb adventi koszorúja és hamisítatlan karácsonyi gasztronómia várta 4 vasárnapon keresztül azokat, akik békességben, nyugalomban és szeretetben kívánták megélni az adventi időszakot.

Az ünneplő: Svéd Mátyás

Dátum: 2024. dec 22. 09:10

Milyen a mi adventünk? El tudunk csendesedni vagy nyomasztanak minket a mindennapok határidői, listái, követelményei, az év végi hajrá? Lehet zongorázni a különbséget? Svéd Mátyással erre tettünk kísérletet, miközben a szalézis tanár és zenész nemcsak ezt mutatja meg nekünk, hanem bepillantást enged kicsit az ő adventjébe, az ő karácsonyába is…

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk