https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk