https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Elkezdődött a toborzás — a Vízi komplexum munkatársi csapta hamarosan teljes lesz

Dátum: 2025. júl 25. 07:50

Elkezdődött a Vízi komplexumot működtető szakembergárda toborzása Kazincbarcikán. A leendő munkavállalókat egy szakértői team hallgatja meg. A pályázatok a városi állásportálon már elérhetőek.

Kihirdették az egyetemi ponthatárokat — Kazincbarcikán szeptembertől folytatódik a vegyészmérnökképzés

Dátum: 2025. júl 24. 13:54

Újabb évfolyam kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait szeptembertől Kazincbarcikán. A Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Karának vegyészmérnöki képzésére összesen 66 hallgató jutott be, közülük tizenketten az intézmény kazincbarcikai levelező tagozatán tanulnak majd állami finanszírozású és önköltséges képzésen. Az előbbinél 194, utóbbinál 325 pont volt a felvételi ponthatár.

Indul a Fizz Liga — vasárnap debütál Felcsúton a KBSC az NB I-ben

Dátum: 2025. júl 24. 12:00

Történelmi szezont kezd a Kolorcity Kazincbarcika SC július 27-én. A csapat feljutott az NB I-be, és indulnak az új szezon mérkőzései. A KBSC a hazai meccseket várhatóan a szezon első felében Mezőkövesden játssza, a terv pedig az, hogy tavasszal már a Kolorcity Arénában szurkolhat a közönség a csapatnak. Vasárnap este 8 órakor a Felcsút ellen, idegenben kezdődnek a küzdelmek. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben vagy felvételről közvetíti.

Csütörtök hajnaltól a legmagasabb fokozatú hőségriasztás lépett életbe

Dátum: 2025. júl 24. 09:21

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. legfrissebb előrejelzése alapján a július 20-tól érvényben lévő másodfokú hőségriasztást július 24-től harmadfokozatúra emelte, és július 26-ig meghosszabbította. A legmagasabb fokozatú hőségriasztás az ország egész területére vonatkozik.

KolorTV élőben

Programajánló

Inline Skate Jam

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk