https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Flashmobokkal kívántak a kazincbarcikai diákok boldog karácsonyt

Dátum: 2025. dec 19. 10:48

Kazincbarcikai diákok a saját nyelvükön kívántak boldog karácsonyt az itt élőknek december 16-án és 17-én. A Kazinczy Ferenc Tagiskola és a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanulói performanszukkal meglepetésszerűen teremtettek ünnepi hangulatot a város két helyszínén, egymástól függetlenül.

Meghibásodott egy ivóvíz-fővezeték a Tardonai úton

Dátum: 2025. dec 18. 17:42

Egy ivóvíz-fővezetéken és annak leágazásánál meghibásodás történt Kazincbarcikán, a Tardonai úton. Az ÉRV Zrt. munkatársai azonnal megkezdték a hiba elhárítását. A probléma megoldásáig az érintett városrészben nyomásesésre és vízhiányra számíthatnak az ott élők. FRISSÍTÉS: a szakemberek időközben szakaszolták a problémát, és 18:00 órakor már csak az ÉRV székházában nem volt vízszolgáltatás.

Kazinczy Kupa — kölyökatlétika teremverseny Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 17. 16:36

December 15-én a Kazinczy Tornacsarnok adott otthont a Kazinczy Kupa kölyökatlétika teremversenynek, ahol mindkét kategóriában a Kazinczy Ferenc Tagiskola versenyzői győzedelmeskedtek.

Karácsony a Kincsem Napköziben

Dátum: 2025. dec 16. 21:00

A fogyatékos személyek nappali ellátására specializálódott Kincsem Napközi minden évben megtartja a saját karácsonyát védencei számára. A 2025-ös alkalomra Klimon István alpolgármester is ellátogatott, és hasznos ajándékokat vitt magával a városvezetés nevében. A jó hangulatú, vidám, közösségi esemény csúcspontját egy rendkívüli filmvetítés jelentette. A Kincsem Napközi által készített filmen az ellátottak egyesével, sokszínűen mondták el, mit jelent nekik a karácsony.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Adventi gyertyagyújtás december 21-én

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk