https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Egyházak karácsonya — A szeretetben megélt ünnep öröme

Dátum: 2025. dec 25. 17:32

Dr. Janka Gábor esperes-parókus a Kazincbarcikai Görögkatolikus Parókia képviseletében osztotta meg ünnepi gondolatait a KolorTV ünnepi műsorában. Beszédében gyermekkori emlékek és lelki élmények fonódnak össze, amelyek a karácsony igazi üzenetét hordozzák: a szeretetet, az érintés csodáját és Krisztus közelségét.

Boldog karácsonyt, Kazincbarcika!

Dátum: 2025. dec 24. 19:23

Mit is kívánhatna a KolorMédia minden munkatársa Kazincbarcikának és az itt élőknek karácsonykor? Őszinte és tiszta szívből békességet, boldogságot, örömöt, egészséget, áldást, és hogy a szeretet kísérje minden városlakó útját! Idén ünnepi műsorral is készültünk, amelyben helyi vendégek mesélnek a saját karácsonyukról. Ezzel kívánunk Önöknek áldott, békés karácsonyt!

Nagycsaládosok és rászorulók karácsonya Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 24. 10:09

Sokéves múltú adventi esemény Kazincbarcikán a nagycsaládosok és a rászorulók összefonódó karácsonya. Ugyanazon a napon, de két külön helyszínen is zajlik egy-egy hasonló, mégis más ajándékozó program. Így volt ez 2025 decemberében is, Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója közreműködésével.

Ünnepi nyitvatartás a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Dátum: 2025. dec 23. 13:11

Változik a nyitvatartási rendje a Kazincbarcikai Vízi Komplexumnak az év végi ünnepek miatt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tematikus szaunaszeánszok profi szaunamesterrel a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Kazincbarcikai Vízi Komplexum

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk