https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Borsodban elsőként: Az Egressy Béni Városi Könyvtár elnyerte a Könyvtári Minőségi Díjat

Dátum: 2025. febr 04. 07:53

A legmagasabb elismerést, a Könyvtári Minőségi Díjat kapta meg az Egressy Béni Városi Könyvtár, amelyet a Kulturális és Innovációs Minisztérium ítélt oda. Az elismerés azokat a könyvtárakat illeti, amelyek érvényes Minősített Könyvtár címmel rendelkeznek, és innovációik a könyvtárhasználók elégedettségét és a partnerek véleményét is tükrözik. A kitüntetés feltétele, hogy a könyvtár folyamatosan és elismerésre méltóan, az önértékelési eredményekre alapozva alkalmazza a minőségmenedzsment módszereit.

Szalézi Gála a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2025. febr 03. 07:49

Idén is megmutatták tehetségüket a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai. A Szalézi Gálán az intézmény tanulói és tanárai egy színes rendezvény keretében emlékeztek meg névadójukról, amely szentmisével kezdődött, majd különböző produkciókat adtak elő. A rendezvényt a Don Bosco Sportközpontban tartották meg.

Grundbirkózás Diákolimpia — dobogós helyezéseket ért el Kazincbarcika

Dátum: 2025. febr 02. 16:00

Összesen 49 csapat indult a Grundbirkózás Diákolimpia országos elődöntőjében, amelyet idén is Kazincbarcikán, a Kazinczy Tornacsarnokban rendeztek meg. A döntő február 15-16-án lesz Budapesten, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián.

Autodidakta tehetség kiállítása kazincbarcikai témájú festményekkel

Dátum: 2025. febr 02. 08:10

Először lépett közönség elé élénk színű, ingergazdag festményeivel az önfejlesztő szabadidős festő, Kristóf Krisztián. A Napsugár Tagóvoda munkatársának művei között kifejező portrék és csendéletek mellett kiemelkedő számú Kazincbarcikát ábrázoló városi tájkép élvezhető. A felvillanyozó kiállítás a Mezey István Művészeti Központ emeleti kiállítótermében február 28-ig tekinthető meg.

KolorTV élőben

Programajánló

Mélyütés - Somodi-Hornyák Szilárd "Távolodó" kiállítása a GinGinben

Mezey István Művészeti Központ Gin Gin Art Cafe

Érzés - Szürreális táncképek a szerelemről - a Szinva Art premier előadása

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk