https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Ülésezett a képviselő-testület — változik a helyi adók mértéke januártól

Dátum: 2025. dec 03. 16:00

19 napirendi pont szerepelt Kazincbarcika Város Önkormányzatának november 27-i munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésén. A grémium többek között tárgyalt a helyi adók változásáról, a vízi komplexum nyitásáról, önkormányzati rendeletek kötelező felülvizsgálatáról és hivatali beszámolókról is.

Hetven résztvevős ÖKOllekció-foglalkozás Perkupán

Dátum: 2025. dec 03. 12:00

Az ÖKOllekció-turné 6. állomásán, Perkupán, minden rekordot megdöntő létszámmal zajlott a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás szemléletformáló kampánya. Mintegy 70, főleg hatodikos-hetedikes diák vett részt a programon.

Újra önszervezős Gyermekkönyvtári napok Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 03. 07:00

Már sok éves hagyományt követve idén is egyedi, önálló és gazdag decemberi programhéttel készült a könyvtárba járó vagy könyvtárba várt gyerekeknek a nemrég országos díjat nyert Egressy Béni Városi Könyvtár. A hatnapos eseménybe a rimaszombati Pósa Lajos Társaság nem mindennapi kiállítással kapcsolódott be, de író-olvasó találkozó és fantasykönyves rendhagyó irodalomóra is várható, megszólítva az ovisoktól kezdve egészen a felnőttekig a közönséget.

Advent Kazincbarcikán 2025

Dátum: 2025. dec 02. 20:51

Bár csendesebben, de mégis programokban bővelkedve telik idén az adventi időszak Kazincbarcikán. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb eseményeket.

KolorTV élőben

Programajánló

Találkozz idén Te is a Mikulással!

Mezey István Művészeti Központ

Jótékonysági Mikulás-kocogás 2025

Kazincbarcika

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk