https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Nyári nyitvatartási rend a temetőben

Dátum: 2025. júl 01. 14:06

Július 1-jétől lépett életbe a nyári nyitvatartási rend a kazincbarcikai temetőben. Augusztus 31-ig reggel 06:00 és 21:00 óra között látogatható a város sírkertje.

ÉLJ SZER-TELENÜL finálé — a sikeres programsor és zárókonferenciája

Dátum: 2025. jún 30. 17:30

A június 26-án ünnepelt kábitószer-ellenes világnapot is megelőzve a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság többhetes drogprevenciós programsorozatot tartott a térségben: egy előzetes bűn- és balesetmegelőzési nappal indult a Kazinczy Tagiskolában és egy velős szakmai konferenciával zárult június 24-én.

Tájékoztatás a július 3-i földi szúnyoggyérítésről

Dátum: 2025. jún 29. 15:30

Szitka Péter azt üzente, el fog fogyni a szúnyog regimentje, legalább egy kis időre. Kazincbarcika városa 2025. július 3-án ugyanis földi úton történő szúnyoggyérítést készített elő. A kémiai védekezés napnyugta utáni időszakban várható. A tartaléknapok:pedig 2025. július 4-e és 5-e.

A Szent György nevet kapta a leendő görögkatolikus általános iskola

Dátum: 2025. jún 29. 08:00

A Magyarock Dalszínház kazincbarcikai előadásán jelentette be dr. Janka Gábor, a Kazincbarcikai Egyházközség esperes-parókusa, hogy Szent György néven kezdi meg működését szeptember 1-jétől a város első görögkatolikus általános iskolája.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk