https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Ezüst György Zoltán korhű, de időtálló képei Kazincbarcikán

Dátum: 2025. nov 18. 10:35

A nemzetközi kitérő után újra hazai pályáról érkezett hozzánk az „Emberben a művész, művészben az ember” tárlatsor következő kiállítója. A művészeti közegétől is visszhangos Szentendréről hozta el Ezüst György Zoltán aranyat érő festményeit. Talán nem is volt még a kiállítássorozat történelmében olyan összeállítás, amely vizuálisan ennyire illett volna Kolorcityhez, mint most ez, a részben reális, részben virtuális képzetképződmény-konstelláció, amely január közepéig látogatható a Mezey István Művészeti Központban.

Hirdetmény a Fiatalok Garzonházában található bérlakások bérbeadására

Dátum: 2025. nov 17. 15:32

Bérbeadásra meghirdeti a Barcika Kontroll Kft. a Fiatalok Garzonháza 6 bérlakását. (x)

Elhunyt Szabó József, a Barcikai Tenisz Club elnöke

Dátum: 2025. nov 17. 14:44

Váratlanul búcsúzunk Szabó Józseftől, a 2025-ben „Kazincbarcika Város Sportjáért” kitüntető díjban részesült Barcikai Tenisz Club elnökétől. Halála nagy veszteség az egész városnak, a Nemzet Sportvárosának.

Oltások az iskolában – a kötelezők mellett választható vakcinák is elérhetők

Dátum: 2025. nov 16. 21:15

Az aktuális, kötelező védőoltások a 6. és a 7. évfolyamos diákokat érintik idén. A 7. osztályosok Hepatitis B elleni védőoltást is kapnak — 3 részletben — a tanév során. Közben az influenza elleni védőoltások is megérkeztek a háziorvosokhoz. Ez azoknak a felnőtteknek és gyerekeknek is ingyen jár, akik állapotuk miatt a veszélyeztetett csoportokba tartoznak.

KolorTV élőben

Programajánló

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk