https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Kazinczy Kupa — kölyökatlétika teremverseny Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 17. 16:36

December 15-én a Kazinczy Tornacsarnok adott otthont a Kazinczy Kupa kölyökatlétika teremversenynek, ahol mindkét kategóriában a Kazinczy Ferenc Tagiskola versenyzői győzedelmeskedtek.

Karácsony a Kincsem Napköziben

Dátum: 2025. dec 16. 21:00

A fogyatékos személyek nappali ellátására specializálódott Kincsem Napközi minden évben megtartja a saját karácsonyát védencei számára. A 2025-ös alkalomra Klimon István alpolgármester is ellátogatott, és hasznos ajándékokat vitt magával a városvezetés nevében. A jó hangulatú, vidám, közösségi esemény csúcspontját egy rendkívüli filmvetítés jelentette. A Kincsem Napközi által készített filmen az ellátottak egyesével, sokszínűen mondták el, mit jelent nekik a karácsony.

Új eszközök a közlekedésbiztonságért – Kazincbarcikán mutatták be a fejlesztéseket

Dátum: 2025. dec 16. 19:30

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság adott otthont annak a rendhagyó ülésnek, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága tartott december 11-én. Az eseményen ünnepélyes keretek között mutatták be és adták át azokat az új, saját fejlesztésű módszereket, amelyek célja, hogy játékos formában, élményszerűen tanítsák meg a gyerekeknek és fiataloknak a közlekedési szabályokat.

Az I. Adventi játszóház a Gyermekek Háza-Kézművesházban

Dátum: 2025. dec 15. 23:00

A karácsonyt megelőző két szombaton, a Mikulásváró családi játszóházat követve — és többéves hagyományait folytatva — tematizált Adventi családi játszóházakba várja a Gyermekek Háza-Kézművesház a kreatívkodni szerető, érdeklődő családokat. A decemberi 13-i alkalom az ajtó-, ablak és asztali díszek készítésére épült.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk