https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Kovács Kati nagykoncert Kazincbarcikán telt házzal, vastapssal és közös énekléssel

Dátum: 2025. okt 14. 19:00

Jubileumi nagykoncertjén, szokás szerint telt ház előtt lépett fel Kovács Kati Kossuth-, Primissima- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő és dalszövegíró. Természetesen a kazincbarcikai közönséget már az első dal előtt köszöntötte, és beszélt arról is, hogy nincs kedvenc dala, mert ez olyan, mint mikor az édesanyát kérdezik a kedvenc gyermekéről.

Thresh metal – retró kiállítás egy nemzedékről a Mezeyben

Dátum: 2025. okt 14. 13:00

Megnyílt a Mezey István Művészeti Központban „Az agresszió évtizedei" című zenetörténeti időszaki kiállítás. A tárlaton képet kaphatunk a ’80-as, ’90-es évek underground, thrash és death metal kultúrájáról Magyarországon. A kiállítás megálmodója Benedek Csaba gyűjtő, thresher és egyben muzeológus is, aki néprajzos szemmel állította össze a tárlat anyagát, így izgalmas betekintést nyújtva ebbe a világba.

Tűz ütött ki egy Fő téri lakásban

Dátum: 2025. okt 14. 08:40

Ma reggel kaptuk a hírt, hogy tűz keletkezett a Fő téri bérházak egyikében. A Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és sikerült megfékezniük a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Visszhangzott a nóta az Időskorúak Gondozóházának falairól

Dátum: 2025. okt 14. 07:45

Többek között nótaszóval és pogácsával ünnepelték bennlakóikat az Időskorúak Gondozóházában Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Oldtimerek hódítják meg Észak-Magyarországot!

Mezey István Művészeti Központ

Emlékezzünk együtt az '56-os forradalomra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk