https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

VRCK - Hazai pályán kezdik a döntőt

Dátum: 2018. ápr 24. 11:15

Május elején elkezdődik a férfi röplabdázóknál a bajnoki döntő.

A gyönyörű magnólia

Dátum: 2018. ápr 24. 08:15

Mire figyeljünk a liliomfa nevelésénél?

Tarolt a Flash Táncstúdió

Dátum: 2018. ápr 23. 17:24

Hatodik alkalommal rendezték meg az Abigél Nemzetközi Minősítő Táncfesztivált április 21-én és 22-én a nyíregyházi Continental Arénában.

Május 1-jei hulladékszállítási és nyitvatartási rend

Dátum: 2018. ápr 23. 15:47

A BMH Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás munkaszüneti napokon, azaz április 30-án és május 1-jén változatlanul, a megszokott ürítési rend szerint történik.

Programajánló

Író - olvasó találkozó Bauer Barbarával

Kazincbarcika - Egrssy Béni Városi Könyvtár

Bödőcs Tibor önálló estje mv.Tóth Edu

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Láncfűrész kupa

Dédestapolcsány

Ruda - park - Előadássorozat

Rudabánya

Éljen a fagyi

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk