https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk