https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Egy recept, egy sztori - Heidrich Zsolt

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Ezt az ételt Spanyolországban kóstoltam először, ott készítette el nekem az egyik ismerősöm. Mivel nagyon ízlett, gyorsan a kedvenc ételemmé vált. Amikor Magyarországra hazaértünk az volt a gondom, hogy itthon nem nagyon találtam zöldborsot, de végül felfedeztünk egy olyan üzletláncot, ahol tudtunk vásárolni. Ettől fogva jeles alkalmakkor a család mindig ezt a fogást készítette el. Később, egyik spanyol utunk alkalmával elmentünk egy étterembe, ahol szerepelt az étlapon, s boldogan böktem rá, hogy én ezt kérném. A gond csak az volt, hogy a pincéreknek nem szóltunk, hogy mi magyarok vagyunk, s nem úgy fogyasztjuk a húst, mint ahogy általában külföldön szokás (épphogy csak egy kicsit megsütik). Akkor voltam igazán gondban, amikor kihozták a fogást: finomnak finom volt, de számomra nem igazán volt ehető, órákig rágnom kellett, amíg le tudtam nyelni egy falatot.

ZÖLDBORS MÁRTÁSOS MARHASZELET

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhaszínhús (4 szelet), 1 evőkanál mustár, 0,5 dl olaj, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 evőkanál egész zöld (vagy fehér) bors, 5 dkg vaj, 2 evőkanál konzerv zöldbors (hipermarketekben, apró, kis üvegben kapható), 2 evőkanál liszt, 2 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín Előkészítés: A hússzeleteket megmossuk, kissé kiverjük, széleit bevagdossuk. Sóval, borssal meghintjük, mustárral megkenjük. Olajjal megöntözzük, a szeleteket egymásra fektetjük és lefedve, a hűtőben legalább egy napon át érleljük.

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, lereszeljük. A borsot durvára törjük. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, a hagymát megfonnasztjuk benne. Hozzáadjuk a tört zöldborsot és a lecsepegtetett konzervborsot. Liszttel meghintjük, világosra pirítjuk, végül a húslevessel és a tejszínnel felöntjük. Brandyvel ízesítjük, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha szükséges, megsózzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, belefektetjük a hússzeleteket és megsütjük. A mártást a frissen sült hússzeletekre öntjük és tálaljuk. Köretként burgonyahasábokat sütünk hozzá.

További híreink

Az NB I.-es csapat utánpótlása lehet a bronzérmes Pollack?

Dátum: 2025. máj 31. 18:00

Nemcsak Kazincbarcika felnőtt labdarúgói jeleskedtek mostanában. Az NB I.-es dicsőségaratással párhuzamosan a Pollack Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos fiúcsapata 3. helyezést ért el az országos labdarúgó Diákolimpia gyulai döntőjén. Fényes lehet a barcikai labdarúgás jövője?

Színes programkavalkád — éremátadó és gyereknap a Kolorcity Arénában

Dátum: 2025. máj 31. 14:00

Egy nappal a gyereknapot és az NB I-es feljutást követően rendkívüli ünneplésre került sor Kazincbarcikán: a Kolorcity Kazincbarcika SC családi és gyereknapot rendezett a Kolorcity Arénában, ahol a éremátadó mellett a szórakoztató programoké volt a főszerep. A szervezők kifejezetten arra törekedtek, hogy a klub sikere mellett a közösségi élmény és a gyermekek önfeledt szórakozása kerüljön előtérbe.

Erős Gábor távozik a Kolorcity Kazincbarcika SC-től

Dátum: 2025. máj 31. 12:58

A Kolorcity Kazincbarcika SC vezetőedzője, Erős Gábor, nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, így a 2024/2025-ös szezon végével távozik a csapat éléről. A klub közleménye a kbsc.hu oldalon ma reggel jelent meg, amelyet mi is közlünk.

Men in black vakuzás a testületin

Dátum: 2025. máj 29. 23:08

A „Men in black” című film villanásához – a sci-fi filmben az emlékek kiradírozásához használt eszköz fényéhez – hasonlította az ellenzéki kérdéseket Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere, aki a konstruktivitást is számon kérte a május 29-i testületi ülésen. A polgármester szerint türelmesen, újra és újra megválaszolják a felmerülő kérdéseket, „és akkor vaku, kezdjük elölről”. A kormányzathoz képest ellenzéki város, Kazincbarcika ellenzékének nagy része ugyanakkor nem nyilatkozott a városi médiumnak.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyöktáborok 2025

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk