https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

Ismét csobog a víz a szökőkutakban, a Vízijáték-show pedig még mindig elkápráztat

Dátum: 2025. jún 21. 17:48

Idén a várost érő kormányzati sarcok miatt később indultak a szökőkutak és az országhíres Vízijáték-show. Június 20-tól azonban — ahogyan tervezte a városvezetés — újra teljes pompájában, víz- és fényárban úszik Kolorcity.

Kicsengettek, megkezdődött a vakáció

Dátum: 2025. jún 21. 08:00

Kazincbarcika általános és középiskoláiban is véget ért a 2024/25-ös tanév. Pénteken a diákok számára befejeződött a tanulás aktív időszaka. A 2025/26-os tanévre szeptember 1-jén csengetnek be.

Magyar úszás napja Kazincbarcikán - Uszodából uszodába

Dátum: 2025. jún 20. 08:00

A magyar úszás napját idén is izgalmas vízi kavalkáddal ünnepelte Kazincbarcika. Az úszást és az ehhez kapcsolódó sportágakat népszerűsítő játékos programon két olimpikonnal is találkozhattak az ifjú sportolók: Risztov Éva olimpiai bajnok úszó és Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó személyében. A program egyben búcsú is a városi uszodától, jövőre ugyanis már a Vízi komplexum ad majd helyet a nagy múltú vizes napnak, amelynek megtekintése az úszó olimpikon programjában is szerepelt.

Horgászjegy-hosszabbítási útmutató 2025 második félévére

Dátum: 2025. jún 19. 11:58

Június 30-án lejárnak a 2025 első felére megváltott horgászjegyek a kazincbarcikai horgászok számára. Azonban a Csónakázó-tó esetében ezt idén automatikusan meghosszabbítja a Barcika Park Nonprofit Kft., egészen a tó várható karbantartásáig, vagy ha addig erre nem kerül sor, akkor 2026. január 31-ig. A Herbolya I-II. tavakra várhatóan június 23-tól válthatóak ki a második féléves engedélyek.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorkölyöktáborok 2025

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk