https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

Kovács Kati nagykoncert Kazincbarcikán telt házzal, vastapssal és közös énekléssel

Dátum: 2025. okt 14. 19:00

Jubileumi nagykoncertjén, szokás szerint telt ház előtt lépett fel Kovács Kati Kossuth-, Primissima- és Liszt Ferenc-díjas magyar előadóművész, énekesnő és dalszövegíró. Természetesen a kazincbarcikai közönséget már az első dal előtt köszöntötte, és beszélt arról is, hogy nincs kedvenc dala, mert ez olyan, mint mikor az édesanyát kérdezik a kedvenc gyermekéről.

Thresh metal – retró kiállítás egy nemzedékről a Mezeyben

Dátum: 2025. okt 14. 13:00

Megnyílt a Mezey István Művészeti Központban „Az agresszió évtizedei" című zenetörténeti időszaki kiállítás. A tárlaton képet kaphatunk a ’80-as, ’90-es évek underground, thrash és death metal kultúrájáról Magyarországon. A kiállítás megálmodója Benedek Csaba gyűjtő, thresher és egyben muzeológus is, aki néprajzos szemmel állította össze a tárlat anyagát, így izgalmas betekintést nyújtva ebbe a világba.

Tűz ütött ki egy Fő téri lakásban

Dátum: 2025. okt 14. 08:40

Ma reggel kaptuk a hírt, hogy tűz keletkezett a Fő téri bérházak egyikében. A Katasztrófavédelem munkatársai nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és sikerült megfékezniük a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Visszhangzott a nóta az Időskorúak Gondozóházának falairól

Dátum: 2025. okt 14. 07:45

Többek között nótaszóval és pogácsával ünnepelték bennlakóikat az Időskorúak Gondozóházában Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

Oldtimerek hódítják meg Észak-Magyarországot!

Mezey István Művészeti Központ

Emlékezzünk együtt az '56-os forradalomra!

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk