https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

A közétkeztetésről testközelből – iskolai dolgozók és szülők vehettek részt a rendhagyó bejáráson

Dátum: 2025. okt 28. 08:00

Hogyan kerülnek a kazincbarcikai iskolások asztalára egészséges és finom ételek? Milyen jogszabályoknak kell megfelelniük, legyen szó az étel sózásáról vagy fűszerezéséről? Ezekre a kérdésekre is igyekeztek válaszolni a Barcika Príma Kft. szakemberei, akik immár negyedszer hívták meg egy-egy iskola tanárait és a szülők képviselőit, hogy megmutassák, hogyan készül a mindennapi ebéd. Legutóbb a Kazinczy Ferenc Tagiskola képviselői kaptak betekintést ebbe. A látogatás minden alkalommal a helyi iskolában ért véget, ahol a tapasztalatcsere-látogatás résztvevői közösen kóstolták meg az elkészült ételeket.

Endrei Judit, a bemondólegenda elhozta új könyvét Kazincbarcikára

Dátum: 2025. okt 27. 08:30

A magyar televíziózás legendás alakja, Endrei Judit újra Kazincbarcikára látogatott. Az egykori ikonikus bemondó az Egressy Béni Városi Könyvtár szervezésében tartott közönségtalálkozót, ahol „Szenvedélyem az utazás” című új könyvét mutatta be az érdeklődőknek. A telt házas esemény interaktív beszélgetésre is lehetőséget nyitott. A friss könyv mellett szó esett az emlékezésről, az életút-feldolgozásról és az írónő mindennapjairól is.

Az ALTEO-Therm Fűtőművében keletkezett probléma — vasárnapra helyreállt a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2025. okt 26. 13:17

FRISSÍTVE! Az ALTEO-Therm Kft. személyes jelenléttel elindította a Fűtőmű kazánjait, így minden berendezés működik, ami a biztonságos távhőellátáshoz szükséges Kazincbarcikán.

Chrono Classic oldtimer verseny először Kazincbarcikán

Dátum: 2025. okt 25. 14:56

Október 18-án a Chronomoto Timing Team 17. alkalommal rendezte meg a Chrono Classic veteránautós-túrát, amely 2025-ben először Kazincbarcikát is érinthette. Az ország egyik leglátványosabb oldtimer versenyén idén 75 fénylő klasszikus autó és azok szenvedélyes tulajdonosai rajtoltak, hogy megtegyék a mintegy 240 kilométeres távot. Az esemény célja, hogy bemutassa a klasszikus járművek értékeit, egyedi karakterét, és közösségi élményt nyújtson a résztvevőknek.

KolorTV élőben

Programajánló

Tisztelgés - az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk