https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

Változás a közlekedésben — útlezárás a vasúti útátjáró javítás miatt

Dátum: 2025. jún 19. 06:45

Javítják a Múcsonyi úti vasúti átjáró útburkolatát június 24. és július 5. között. A munkálatok miatt a közlekedők ideiglenes forgalomkorlátozásra és forgalmirend-változásra számítsanak.

Regionális úszótábor miatt változik a vendégúszás rendje

Dátum: 2025. jún 18. 22:10

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda június 22. és 28. között regionális úszótábornak ad otthont Emiatt a vendégúszás korlátozott időtartamban lesz elérhető.

Kazincbarcikai orvosok szabadsága 2025 nyarán

Dátum: 2025. jún 17. 20:19

Ahogyan mindenkinek, úgy az orvosoknak is jár a nyári szabadság. Következő cikkünkben a Kazincbarcikán rendelő orvosok 2025-ös nyári szabadságolásának rendjét tesszük közzé, folyamatosan frissítve a tartalmat.

Dr. Zacher Gábor az Egressyben - a drogprevenció újabb állomása

Dátum: 2025. jún 17. 19:52

Egy rendkívül hatásos és tartalmas előadással zárta a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az idei „Élj szertelenül!” című, kábítószer-ellenes világnaphoz kapcsolódó kampánysorozatát. Az Egressy Béni Művelődési Központban dr. Zacher Gábor toxikológus volt a vendég, aki pedagógusoknak, családsegítőknek és szülőknek beszélt arról, miért fontos kimondani azt, hogy NEM.

KolorTV élőben

Programajánló

I. KolorPlatz BMX & Roller Jam

Kazincbarcika, KolorPlatz

Kolorkölyöktáborok 2025

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk