https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

Boldog karácsonyt, Kazincbarcika!

Dátum: 2025. dec 24. 19:23

Mit is kívánhatna a KolorMédia minden munkatársa Kazincbarcikának és az itt élőknek karácsonykor? Őszinte és tiszta szívből békességet, boldogságot, örömöt, egészséget, áldást, és hogy a szeretet kísérje minden városlakó útját! Idén ünnepi műsorral is készültünk, amelyben helyi vendégek mesélnek a saját karácsonyukról. Ezzel kívánunk Önöknek áldott, békés karácsonyt!

Nagycsaládosok és rászorulók karácsonya Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 24. 10:09

Sokéves múltú adventi esemény Kazincbarcikán a nagycsaládosok és a rászorulók összefonódó karácsonya. Ugyanazon a napon, de két külön helyszínen is zajlik egy-egy hasonló, mégis más ajándékozó program. Így volt ez 2025 decemberében is, Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és István Zsolt, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója közreműködésével.

Ünnepi nyitvatartás a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Dátum: 2025. dec 23. 13:11

Változik a nyitvatartási rendje a Kazincbarcikai Vízi Komplexumnak az év végi ünnepek miatt.

Kazincbarcikai helyi személyszállítás — ünnepi közlekedési rend tájékoztatás

Dátum: 2025. dec 23. 12:25

A 2025/2026. tanév rendjéről szóló 27/2025. (VII. 24.) BM rendelet alapján az alap- és középfokú tanintézményekben a téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2025. december 19. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2026. január 5. (hétfő). Ennek megfelelően módosul a közlekedési rend a MÁV Személyszállítási Zrt.-nél.

KolorTV élőben

Programajánló

Tematikus szaunaszeánszok profi szaunamesterrel a Kazincbarcikai Vízi Komplexumban

Kazincbarcikai Vízi Komplexum

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk