https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Egy recept, egy sztori - Kolláth Zoltánné

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Az egyik barátnőm esküvőjére voltunk hivatalosak Bükkzsércre 1986-ban. Egy igazi falusi, nagy lagzira, rengeteg vendéggel. Amikor megérkeztünk a férjemmel már nagyon éhesek voltunk. Én akkor nagyon sokat ettem, de még nem tudtam, hogy állapotos vagyok. Az esküvőn senkit nem ismertünk, csak a barátnőmet, s már ez a tény is kicsit kellemetlen volt. Leültünk egy asztalhoz a párommal és mondtam neki, hogy én már nagyon éhes vagyok, de még messze van a vacsora. Ekkor észrevettük, hogy ki volt tálalva egy jénaiban egy hatfős csirkepaprikás, nokedlivel és uborkasalátával. Nekünk sem kellett több, az egészet megettük. Nagyon szégyelltük magunkat, s az asztalok még nem voltak tele, ezért gyorsan átültünk máshová. Az egész történetben pedig az a legszebb, hogy éhesek maradtunk.

Paprikás csirke nokedlivel

Hozzávalók: 4 db csirke alsó comb, 4 db csirke felső comb, 4 db csirkeszárny, 1 nagyobb fej hagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál fűszerpaprika, 3 dl tejföl, só, bors ízlés szerint; a nokedlihez: 0,3 kg liszt, 1 db tojás, só Elkészítése: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. Az olajon a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon. Néha, vigyázva megkeverjük, nehogy a csirke összetörjön. Ha a hús megpuhult, kiszedjük és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. A nokedlihez az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki. Bő, lobogó, sós vízben kiszaggatjuk a nokedlit, majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

További híreink

Nyári nyitvatartási rend a temetőben

Dátum: 2025. júl 01. 14:06

Július 1-jétől lépett életbe a nyári nyitvatartási rend a kazincbarcikai temetőben. Augusztus 31-ig reggel 06:00 és 21:00 óra között látogatható a város sírkertje.

ÉLJ SZER-TELENÜL finálé — a sikeres programsor és zárókonferenciája

Dátum: 2025. jún 30. 17:30

A június 26-án ünnepelt kábitószer-ellenes világnapot is megelőzve a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság többhetes drogprevenciós programsorozatot tartott a térségben: egy előzetes bűn- és balesetmegelőzési nappal indult a Kazinczy Tagiskolában és egy velős szakmai konferenciával zárult június 24-én.

Tájékoztatás a július 3-i földi szúnyoggyérítésről

Dátum: 2025. jún 29. 15:30

Szitka Péter azt üzente, el fog fogyni a szúnyog regimentje, legalább egy kis időre. Kazincbarcika városa 2025. július 3-án ugyanis földi úton történő szúnyoggyérítést készített elő. A kémiai védekezés napnyugta utáni időszakban várható. A tartaléknapok:pedig 2025. július 4-e és 5-e.

A Szent György nevet kapta a leendő görögkatolikus általános iskola

Dátum: 2025. jún 29. 08:00

A Magyarock Dalszínház kazincbarcikai előadásán jelentette be dr. Janka Gábor, a Kazincbarcikai Egyházközség esperes-parókusa, hogy Szent György néven kezdi meg működését szeptember 1-jétől a város első görögkatolikus általános iskolája.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk