Egy recept, egy sztori - Fóris Csaba
- A sztorim nagyon egyszerű: egy hétvégén a baráti társaságom váratlanul beállított hozzám, de sajnos semmilyen vacsora nem volt otthon. Ennek ellenére persze behívtam őket. Amíg ők söröztek, addig a társaság egyik tagjával a konyhában az otthon található ételek után kutattunk. A recepthez szükséges alapanyagokat szerencsére megtaláltuk, s a barátom megmutatta, hogyan készítsem el ezt az ízletes, de nagyon egyszerű fogást. Ez után az eset után, mondhatni ez lett a specialitásom, ha barátok jönnek hozzánk, majdnem mindig ezt készítem.
FOKHAGYMÁS CSIRKEMELL
Hozzávalók: 7,5 dl tej, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg csirkemellfilé, kevés olaj a sütéshez
Elkészítése: A megmosott csirkemellet kiklopfoljuk, és beletesszük egy tálba. A tejbe (kb. annyiba, amennyi elfedi a csirkemellet) belepréseljük a fokhagymát, majd ráöntjük a csirkére. Ebben hagyjuk állni legalább fél órát, majd egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, és a lecsepegtetett húst sózzuk, borsozzuk, és az olajban mindkét oldalát átsütjük.