Egy recept, egy sztori - Kovács Roland KBSC pályaedző
– Ezt az ételt a párom akkor készítette el nekem, amikor megtudta, hogy várandós. Aznap edzésen voltam és mikor hazaértem ez az étel várt. Csodálkoztam a nagy előkészületen, de nem gondoltam, hogy ekkora öröm ér majd, nagyon boldog voltam. Ez kétezer-tízben volt. A történetben az a poén, hogy a második babánál is ugyan ezt a receptet készítette el nekem: így amikor benyitottam a lakásba – ez tavaly volt – és ugyanez a menü várt , elég volt ránéznem és már tudtam, hogy újra várandós és hamarosan jönni fog a következő gyerkőc.
Baconos-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
• 1 db csirkemell,
• 20 dkg bacon,
• só
• bors
• trappista és füstölt sajt,
• vaj
• olaj
Elkészítés: A csirkemellet szeleteljük fel kisebb részekre, majd fűszerezzük meg.
A szeletekbe tegyük bele a kis kockára vágott sajtokat, majd tekerjük fel. Végső lépésként pedig fonjuk körbe baconnel, és a szeletek két végét fogjuk össze fogpiszkálóval. A tekercseket tegyük a tepsibe, takarjuk le alufóliával és 180 fokon süssük fél órán keresztül. Az idő lejártával vegyük le a fóliát és 200 fokon pirítsuk aranypirosra.