https://kolorline.hu/ Egyszerű, de nagyszerű: dekoráció őszi kincsekből

 Egyszerű, de nagyszerű: dekoráció őszi kincsekből

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Ősszel rengeteg olyan színes bogyó és termés terem, melyekkel könnyedén becsempészhetjük az őszt és annak csodaszép színeit otthonunkba.

Egy kis időráfordítással, kézügyességgel, valamint pénztárcabarát praktikákkal remek dekorációkat készíthetünk. Hoztunk is néhány tippet. 
A dió, mogyoró, makk, toboz, csipkebogyó, különböző bokrok kis színes termései mind mind olyan alapanyagok, melyeket felhasználhatunk: nincs más dolgunk, mint gyűjtsük be, s már indulhat is az ötletelés. 

Hangulatos és filléres megoldás a préselt levél képkeretben, mely mindenkinél található a lakásban. Ez a dekoráció minden évszakhoz alakítható, könnyen és gyorcsan cserélhető asztali, vagy fali dísz lehet. 
Az étkezőasztalon az apró színes virágok, termések, bogyók egy egyszerű tálba, vagy dekoratív üvegedénybe helyezve, levelekkel megspékelve remekül mutatnak. Színes és egyedi dísze lehet lakásunk falának ha száraz bogyókat, kukoricaszemeket, hüvelyeseket, vagy nagyobb virágmagvakat szórunk képkeretbe, s ha ügyesek, valamint türelmesek vagyunk még alakzatokat/mintákat is kirakhatunk belőlük. 

Vonjuk be a gyermekeket is a folyamatba, hiszen a gesztenye ősszel igazi dekorációs sláger a nebulók körében, és mi is felhasználhatjuk: családi vacsorák alkalmával festhetünk rá betűket/neveket és levelekkel, valamint termésekkel a tányérra helyezve ültetési rendet készíthetünk.

További híreink

Jókai Mór a Jókai téren — szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 02. 20:02

Gazdag történetű, sok helyi összefüggéssel bíró alkotással folytatjuk Kazincbarcika egész várost érintő szoborparkjának feltérképezését kortárs szoborszakértőnkkel, Somodi-Hornyák Szilárd „Távolodó” képzőművésszel és művésztanárral.

Aki életre kelti a fémeket – id. Bolacsek László iparművész tárlata a Gimi Galériában

Dátum: 2024. márc 01. 20:12

A napokban nyílt meg id. Bolacsek László ötvös és fémműves iparművész kiállítása a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Galériájában. A különleges alkotó művei minden hétköznap 18:00 óráig tekinthetőek meg az intézmény emeletén.

Színes Szomszédok (2013) — Kazincbarcika Kolormuráliái

Dátum: 2024. febr 29. 16:00

Új cikksorozatban mutatjuk be képeken és szavakkal városunk, Kazincbarcika most már büszkén 45-nél is több, nagyméretű falfestményét a külvilágnak és a mögöttük rejlő sztorikra kíváncsira városlakóknak. Időrendi sorrendben kezdjük sorozni a 2013 óta készült műveket.

Rendészeket keresnek – közbiztonsági feladatok fiataloknak

Dátum: 2024. febr 29. 07:07

Új munkatársakat keres a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet. Azokat az érettségizett fiatalokat várják, akiket vonz az egyenruha, szívesen vállalnának közterületi szolgálatot és szeretnék megtanulni a szakma sokrétű ismereteit is.

KolorTV élőben

Programajánló

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk