https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szép emlékeim vannak erről a süteményről. Még Németországban fociztam, és két héttel a bajnokság vége előtt – amikor már szinte tudtuk, hogy bajnokok leszünk –, ez volt annak az étteremnek a specialitása, ahol egyik nap étkeztünk. Természetesen rendeltem egyet, és később bajnokok is lettünk. A történetben az a legjobb, hogy amikor Putnokon később szintén bajnok lett a csapatunk, nagymamám ezzel a süteménnyel várt. Szóval számomra ez az édesség szerencsét hoz.


Isler


Hozzávalók:
• 20 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 8 dkg porcukor
• 5 dkg darált dió
• lekvár
• 1 csipet só
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A vajat a liszttel, a porcukorral és a sóval dogozzuk össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává. Takarjuk le, és egy órán át pihentessük a hűtőben, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastagra. Szaggassunk a tésztából kiszúróval vagy pohárral kerek formákat.
A korongokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen kettesével ragasszuk őket össze lekvárral, majd jól nyomkodjuk meg. Ha kihűlnek, vízgőz felett, alacsony hőmérsékleten melegítsük össze az olajat és a csokit, majd vonjuk be vele a sütiket, ezután szórjuk rá a darált diót. Tegyük néhány órára a hűtőbe dermedni.

 

További híreink

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2023. febr 01. 20:25

Kerek évforduló közeledik. Kazincbarcikát a Minisztertanács 1954. február 1-jén nyilvánította várossá, 2023-ban pedig már a 69. születésnapját ünnepli városunk.

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk