https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szép emlékeim vannak erről a süteményről. Még Németországban fociztam, és két héttel a bajnokság vége előtt – amikor már szinte tudtuk, hogy bajnokok leszünk –, ez volt annak az étteremnek a specialitása, ahol egyik nap étkeztünk. Természetesen rendeltem egyet, és később bajnokok is lettünk. A történetben az a legjobb, hogy amikor Putnokon később szintén bajnok lett a csapatunk, nagymamám ezzel a süteménnyel várt. Szóval számomra ez az édesség szerencsét hoz.


Isler


Hozzávalók:
• 20 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 8 dkg porcukor
• 5 dkg darált dió
• lekvár
• 1 csipet só
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A vajat a liszttel, a porcukorral és a sóval dogozzuk össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává. Takarjuk le, és egy órán át pihentessük a hűtőben, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastagra. Szaggassunk a tésztából kiszúróval vagy pohárral kerek formákat.
A korongokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen kettesével ragasszuk őket össze lekvárral, majd jól nyomkodjuk meg. Ha kihűlnek, vízgőz felett, alacsony hőmérsékleten melegítsük össze az olajat és a csokit, majd vonjuk be vele a sütiket, ezután szórjuk rá a darált diót. Tegyük néhány órára a hűtőbe dermedni.

 

További híreink

Választások — 2024. június 9.

Dátum: 2024. ápr 17. 13:36

Idén június 9-én helyi önkormányzati, nemzetiségi önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Cikkünk a legfontosabb tudnivalókat folyamatos frissítés mellett tartalmazza. A kazincbarcikai választópolgárok megtudhatják, mik a határidők, és 2024-ben hogyan alakul a városban a választókerületeknek, valamint a szavazóköröknek a listája.

Tudat(re)formáló óvodapedagógiai konferencia Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 17. 09:01

A Covid-idők kényszerszünete után összesítésben harmadik alkalommal rendeztek városunkban óvodapedagógiai konferenciát a Kazincbarcika Összevont Óvodák. A rendezvényt tudattranszformáló, interaktív előadással koronázta meg Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságóra szellemi anyja is.

Jövőbe mutató partnernap a 35 éves Humán Kft.-nél

Dátum: 2024. ápr 16. 20:39

Az első nagyszabású partnernapját tartotta április 12-én Kazincbarcika 35 éves informatikai cége, a Humán Kft. Az eseményen résztvevők megismerhették a vállalat régi és új szolgáltatásait, valamint fejlesztéseit.

Vármegyei Diákolimpia elődöntőn mérkőztek Borsod ifjú labdarúgói

Dátum: 2024. ápr 16. 15:24

A Diákolimpia labdarúgás vármegyei elődöntőjének adott otthont városunk a napokban. Kazincbarcika, Ózd és Edelény legtehetségesebb fiatal sportolói versenyezhettek, összesen 120-an, 12 csapatban. A cél a legjobbak kiválasztása volt a vármegyei döntőre. A kazincbarcikaiak most is bravúrosan teljesítettek.

KolorTV élőben

Programajánló

Babakiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk