https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Egy recept, egy sztori - Botló Ádám kapusedző

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szép emlékeim vannak erről a süteményről. Még Németországban fociztam, és két héttel a bajnokság vége előtt – amikor már szinte tudtuk, hogy bajnokok leszünk –, ez volt annak az étteremnek a specialitása, ahol egyik nap étkeztünk. Természetesen rendeltem egyet, és később bajnokok is lettünk. A történetben az a legjobb, hogy amikor Putnokon később szintén bajnok lett a csapatunk, nagymamám ezzel a süteménnyel várt. Szóval számomra ez az édesség szerencsét hoz.


Isler


Hozzávalók:
• 20 dkg liszt
• 15 dkg vaj
• 8 dkg porcukor
• 5 dkg darált dió
• lekvár
• 1 csipet só
• 20 dkg étcsokoládé
• 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A vajat a liszttel, a porcukorral és a sóval dogozzuk össze, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk tésztává. Takarjuk le, és egy órán át pihentessük a hűtőben, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki 3-4 milliméter vastagra. Szaggassunk a tésztából kiszúróval vagy pohárral kerek formákat.
A korongokat rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon 10-12 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen kettesével ragasszuk őket össze lekvárral, majd jól nyomkodjuk meg. Ha kihűlnek, vízgőz felett, alacsony hőmérsékleten melegítsük össze az olajat és a csokit, majd vonjuk be vele a sütiket, ezután szórjuk rá a darált diót. Tegyük néhány órára a hűtőbe dermedni.

 

További híreink

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk