https://kolorline.hu/Őszi sminktippek

Őszi sminktippek

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Idén a komolyabb hölgyeknél a vörös három árnyalata a befutó: az egyik az igen dinamikus skarlátpiros, a másik az őszi juharfa megpirult leveleire emlékeztető narancsvörös, a harmadik a friss, nőies grenadin.

Ne féljünk ezektől a szenvedélyes élénk színektől, mert ha semleges színekkel egészítjük ki, akkor üdítően frissek, magabiztosak leszünk tőlük!

A fiatalabb generációnál visszatérnek például a fényes hatású metál-ajkak, a rózsaszín minden árnyalatában. Estére festhetünk hozzá fekete macskaszemeket tus segítségével. Aki a hidegebb színeket szereti, annak az új tengerészkék fenséges árnyalatát ajánljuk. A tintakék, akárcsak a mélyebb tónusok, kifinomultan elegánsak mind a szemsminkben, mind pedig az öltözködésben. Kombinálhatjuk a semleges szürkével is, ami a 2017-es őszi trend meghatározó árnyalata.

A nude színeket ilyenkor sem kell elhanyagolnunk! Csupán a nagyon világos és púder árnyalatait le kell cserélnünk egy sötétebb, barnába hajló verzióra. Minden alkalomra tökéletes választás lesz.

Ahogy a nyár elmúltával megváltozik a természet, úgy a bőrünk is más ápolást igényel az ősz beköszöntével. Több tápláló anyagra van szüksége és óvni kell a hűvösebb időjárás viszontagságaitól.

Őszi arcápolási programunk első lépése a szaru koptatásával kell, hogy kezdődjön. Egy pillanatok alatt elkészíthető arcradírt javaslunk mindenkinek. A bőr csakis az elhalt szarusejtek eltávolítása után képes a hatóanyagok befogadására, ezért minden arcpakolás előtt érdemes peelinggel kezdeni. Most ősszel pont aktuálisak a napsütéskor tiltott AHA-, (alfahidroxi) gyülömcssavas arckezelések, mellyel a legmakacsabb bőrprobléma is hatékonyan és gyorsan kezelhető. Leggyakrabban az ilyen kozmetikai szerekben az almát használják, az orvosi peelingekhez is legtöbbször almából kivont gyümölcssavakat használnak. Nincs más dolgunk, mint egy almagerezdet a kezünkbe fogni, összepréselni és a kezükről lecsöpögő almalevet egy pohárba gyűjteni. Elég mindössze tíz csepp. Ebbe kerüljön egy teáskanálnyi gyümölcscukor (Ha már gyümölcs akkor maradjunk a gyümölcsöknél, ráadásul ez sokkal finomabb szemcséjű, mint a kristálycukor). Keverjük össze és azonnal vigyük is fel a megtisztított arcunkra, és mehet a gyengéd radírozás. Miután pihent a bőrünk, akár folytathatjuk is a kezelést a következő pakolással.


BŐRMEGÚJÍTÓ TÚRÓS PAKOLÁS


Ősszel mindenki érzi, hogy bőre és a haja is intenzívebb ápolást igényel. Ahogyan egyre hidegebb az idő, használjunk táplálóbb nappali, vagy BB krémet, illetve alapozót! A hetente alkalmazható arcpakolás fő összetevője a túró, mert hidratálja, regenerálja és puhítja a hideg időben kissé vastagabbá váló bőrt. Mellé használhatjuk a tápláló, nyugtató, sőt felnőttkori pattanások ellen is hatásos, gyulladáscsökkentő mézet. Körülbelül két evőkanál túrót keverünk pépesre villa segítségével, egy evőkanál mézzel. Mint minden pakolást, ezt is érdemes az esti arctisztítás, és fürdés után felkenni, így a hatóanyagok jobban felszívódnak. A pakolást hagyjuk az arcon negyedórát! A hatóidő lejárta után langyos vízzel öblítjük le, majd jöhet a szokásos éjszakai krémünk. A pakolás minden bőrtípusra alkalmazható.

További híreink

Húsvéti látványajándék a Völgy parkban: művészi óriási tojások

Dátum: 2024. márc 29. 12:58

Kazincbarcika idén reformmódon ünnepli a húsvétot: március 31-én, vasárnap a Völgy parkban három óriás tojást festenek meg helyi művészek és közösségek. A 15:00 órakor kezdődő Tojásra fel! című esemény az ünnepi hangulat fokozásán túl a közösségépítést is szolgálja, így a programra mindenkit szeretettel vár a város.

Új járművek a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet szolgálatában

Dátum: 2024. márc 28. 22:05

Idős autóikat sikerült lecserélniük újakra a kazincbarcikai rendészeknek, így mostantól még gyorsabban és hatékonyabban érhetnek ki a lakossági bejelentések helyszínére, valamint a járőrözésben is eredményesebben vehetnek részt. A fejlesztéseknek még nincs vége.

Lakossági információk a tavasszal keletkező zöldhulladék-többlet elszállításáról

Dátum: 2024. márc 27. 18:08

Újra elindul a lakosságnál külön gyűjtött zöldhulladék szállítása. A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás — tekintettel a tavasszal keletkező nagyobb mennyiségű zöldhulladékra és ágnyesedékre — arra hívja fel a figyelmet, hogy nemcsak az ingyenesen biztosított 240 literes zöld kukák használhatók erre a célra.

Kazincbarcikán debütált kiállítás járt a Hungexpon

Dátum: 2024. márc 27. 13:05

„Totems of Csabesz” világritkaság-értékű Ferrari ruhagyűjteménye korábban Kolorcityben mutatkozott be kiállításként, amelyet már kétszer is élvezhetett a helyi közönség. Az elmúlt hétvégén viszont a budapesti AutoMobil és Tuning Show-n tündökölhetett a Hungexpo területén, sok csillogó áramvonalas jármű és villogó hoszteszmosoly közepette. Városunk további komoly terveket sző vele.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk