https://kolorline.hu/Ma van a fehérkendő világnapja

Ma van a fehérkendő világnapja

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az ősi Grúziából ered, mikor a férfiak befejezték harcukat, a nők odadobták fehér kendőjüket. Dolidze grúz filmrendező, felhívással fordult az asszonyokhoz: a nők a maguk eszközeivel vegyék fel a küzdelmet a háború ellen. Nők ezrei vonultak ki fehér kendőben, így lett A FEHÉR KENDŐ NAPJA a megbékélés jelképe. Magyarország 1994-ben csatlakozott a felhíváshoz, hogy minden év szeptemberében a nők gyűljenek össze fehér kendőben a béke és fegyverszünet kifejezéseképpen. Megünneplésének időpontjáról ellentmondó adatokat találtunk, néhol szeptember 24-hez kötik, de több helyen a hónap utolsó vasárnapján említik.

Ma már szinte minden naptári naphoz kapcsolódik valamilyen emléknap vagy világnap. Ezeket sokan nem veszik komolyan, mert nem kevés közülük furcsa vagy egyenesen bizarr, de olyan is akad, amit érdemes megtartani.

Ha te is szeretnéd, hogy béke legyen a világban, és ne háborúkkal próbálják megoldani a konfliktusokat, ma kifejezheted az álláspontodat, ha fogsz egy fehér kendőt, és jól látható helyre kötözöd, mielőtt emberek közé mész!

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állást, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk