https://kolorline.hu/Bekuckózós olvasmányok őszre

Bekuckózós olvasmányok őszre

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Végérvényesen beköszöntött az ősz, így egyre kevesebb lehetőségünk van a szadban eltölteni időnket: beszorulunk a lakásba, s amikor megtehtjük váltsunk át bekuckózós, könyvvel elvonulós üzemmódba. Az alábbiakban 6+1 remek olvasmányt ajánlunk az olvasás szerelmeseinek. 


Igazi romantikusoknak: Helen Halstead – Mr. és Mrs. Darcy

A Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre. Nem hisszük, hogy akadna olyan rajongó, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Jane Austen abbahagyta. Megörökíti az egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, ugyanakkor nem feledkezik meg az alaptörténet többi szereplőjéről sem, így értesülhetünk például Georgina Darcy és Kitty Bennet boldogságkereséséről, vagy épp Anne de Bourgh és Caroline Bingley sorsának alakulásáról. 


A thriller szerelmeseinek: Joanne Harris – A St. Oswald fiúiskola

Roy Stratley latint tanít az észak-angliai St. Oswald fiúiskolában, ebben a hagyományaihoz ragaszkodó, rejtett feszültségektől terhes zárt világban. Az itt töltött mintegy harminc év alatt sokféle diákkal találkozott már. Mindig akadt legalább egy olyan fiú, aki kilóg a sorból, aki nem tud beilleszkedni. Valaki, akit baljós árnyak vesznek körül. Egy fiú, aki szörnyű dolgokra képes... 


Álomdozóknak: Milly Johnson– Teaház a sarkon

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes... 


A borzongás kedvelőinek: Stephen King – AZ

Heten voltak. Hét kiskamasz barát, aki szembeszállt a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó. “Az” időről időre felszínre bukkant, útját pedig hullák szegélyezték. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék “Az”-t. Vajon sikerül nekik? Stephen King regénye vérfagyasztó kalandok során válaszolja meg a kérdést. 


A legkisebbeknek: Tony Wolf Mesél az erdő – Az állatokról

Gyerekkorunk kedvenc történeteiben rendre az erdő lakói elevenedtek meg, a sorozat első kötetében most az egérlányok, a sünik, az őzek, a békák, a pelék és Józsi, a holló kalandjairól olvashatunk fel a kicsiknek. A történeteken keresztül megtudhatjuk, hogyan válhat egy fapapucs remek hajóvá, mi mindenre jó a borsóhüvely, és bekukkanthatunk egy feketerigó-esküvőre is. Tony Wolf bájos mesegyűjteménye és rajzai az erdő lakóinak mindennapjairól a mai óvodásokat is elvarázsolják.


Nyomozóknak: Hjorth & Rosenfeldt - Méltatlanok

A nemzetközileg elismert szerzőpáros ismét egy hihetetlenül izgalmas krimivel jelentkezik. A történet szerint egy vidéki iskolában holtan találnak egy valóságshow-sztárt: egy székhez kötözték, a homlokán egy különös fegyvertől származó lőtt seb, a hátára pedig egy hatvankérdéses tesztet tartalmazó lapot tűztek. Mivel egy héttel korábban egy másik celeb is hasonló sorsra jutott, a helyi rendőrség bevonja az ügybe a királyi gyilkossági nyomozóhatóságot…


Az ízek szerelmeseinek: Szulák Andrea - Jutalomfalatok

Azt már régóta tudjuk, hogy egyik legkedvesebb előadónk, Szulák Andrea csodákra képes a színpadon – de vajon a konyhában is? Különleges szakácskönyve nem csupán receptek gyűjteménye, hiszen ott van benne az a bizonyos plusz, egy nagy csipetnyi titok, hiszen itt minden ínyencség egy-egy emlékhez, egy-egy utazáshoz, egy-egy emberhez kötődik. Haladjunk hát fogásról fogásra, és ismerjük meg Szulák Andrea életének legfontosabb gasztrotitkait! Ha valaki elfoglalt, mégis ízletes ételeket szeretne összeütni magának, ezentúl nem hivatkozhat az időhiányra, a könyvből ugyanis olyan finomságokat ismerhet meg, amelyek akár két fellépés között is gyorsan és könnyen elkészíthetők. A rendhagyó szakácskönyvet Bali Sándor fotóival illusztrálták.

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk