https://kolorline.hu/Bekuckózós olvasmányok őszre

Bekuckózós olvasmányok őszre

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Végérvényesen beköszöntött az ősz, így egyre kevesebb lehetőségünk van a szadban eltölteni időnket: beszorulunk a lakásba, s amikor megtehtjük váltsunk át bekuckózós, könyvvel elvonulós üzemmódba. Az alábbiakban 6+1 remek olvasmányt ajánlunk az olvasás szerelmeseinek. 


Igazi romantikusoknak: Helen Halstead – Mr. és Mrs. Darcy

A Büszkeség és balítélet megírásával Jane Austen minden idők egyik legkedveltebb irodalmi szerelmespárját hívta életre. Nem hisszük, hogy akadna olyan rajongó, aki ne lenne kíváncsi a folytatásra.
Helen Halstead onnantól indítja Darcyék történetét, ahol Jane Austen abbahagyta. Megörökíti az egybekelésüket, majd a friss házasok első közös éveit, ugyanakkor nem feledkezik meg az alaptörténet többi szereplőjéről sem, így értesülhetünk például Georgina Darcy és Kitty Bennet boldogságkereséséről, vagy épp Anne de Bourgh és Caroline Bingley sorsának alakulásáról. 


A thriller szerelmeseinek: Joanne Harris – A St. Oswald fiúiskola

Roy Stratley latint tanít az észak-angliai St. Oswald fiúiskolában, ebben a hagyományaihoz ragaszkodó, rejtett feszültségektől terhes zárt világban. Az itt töltött mintegy harminc év alatt sokféle diákkal találkozott már. Mindig akadt legalább egy olyan fiú, aki kilóg a sorból, aki nem tud beilleszkedni. Valaki, akit baljós árnyak vesznek körül. Egy fiú, aki szörnyű dolgokra képes... 


Álomdozóknak: Milly Johnson– Teaház a sarkon

A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes... 


A borzongás kedvelőinek: Stephen King – AZ

Heten voltak. Hét kiskamasz barát, aki szembeszállt a városukat terrorizáló rémmel. A csatornákban, a lefolyókban, a kanálisban lakó. “Az” időről időre felszínre bukkant, útját pedig hullák szegélyezték. De Derry városában ezen senki sem lepődött meg. Az emberek halandóak, a gyerekek meg főleg. Egészen addig, amíg ők heten össze nem fogtak, hogy legyőzzék “Az”-t. Vajon sikerül nekik? Stephen King regénye vérfagyasztó kalandok során válaszolja meg a kérdést. 


A legkisebbeknek: Tony Wolf Mesél az erdő – Az állatokról

Gyerekkorunk kedvenc történeteiben rendre az erdő lakói elevenedtek meg, a sorozat első kötetében most az egérlányok, a sünik, az őzek, a békák, a pelék és Józsi, a holló kalandjairól olvashatunk fel a kicsiknek. A történeteken keresztül megtudhatjuk, hogyan válhat egy fapapucs remek hajóvá, mi mindenre jó a borsóhüvely, és bekukkanthatunk egy feketerigó-esküvőre is. Tony Wolf bájos mesegyűjteménye és rajzai az erdő lakóinak mindennapjairól a mai óvodásokat is elvarázsolják.


Nyomozóknak: Hjorth & Rosenfeldt - Méltatlanok

A nemzetközileg elismert szerzőpáros ismét egy hihetetlenül izgalmas krimivel jelentkezik. A történet szerint egy vidéki iskolában holtan találnak egy valóságshow-sztárt: egy székhez kötözték, a homlokán egy különös fegyvertől származó lőtt seb, a hátára pedig egy hatvankérdéses tesztet tartalmazó lapot tűztek. Mivel egy héttel korábban egy másik celeb is hasonló sorsra jutott, a helyi rendőrség bevonja az ügybe a királyi gyilkossági nyomozóhatóságot…


Az ízek szerelmeseinek: Szulák Andrea - Jutalomfalatok

Azt már régóta tudjuk, hogy egyik legkedvesebb előadónk, Szulák Andrea csodákra képes a színpadon – de vajon a konyhában is? Különleges szakácskönyve nem csupán receptek gyűjteménye, hiszen ott van benne az a bizonyos plusz, egy nagy csipetnyi titok, hiszen itt minden ínyencség egy-egy emlékhez, egy-egy utazáshoz, egy-egy emberhez kötődik. Haladjunk hát fogásról fogásra, és ismerjük meg Szulák Andrea életének legfontosabb gasztrotitkait! Ha valaki elfoglalt, mégis ízletes ételeket szeretne összeütni magának, ezentúl nem hivatkozhat az időhiányra, a könyvből ugyanis olyan finomságokat ismerhet meg, amelyek akár két fellépés között is gyorsan és könnyen elkészíthetők. A rendhagyó szakácskönyvet Bali Sándor fotóival illusztrálták.

További híreink

Nyílt hét a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézményében

Dátum: 2024. ápr 20. 07:03

Előadások, szakmai programok és nyílt foglalkozások keretében a szülőknek és a szakmai partnereknek mutatkozott be a B.-A.-Z. Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye. Egy héten keresztül számos tehetséggondozó és felzárkóztató programot tekinthettek meg az érdeklődők.

Bejárás a Vízi komplexumban — a város vezetői látogatták meg az épülő létesítményt

Dátum: 2024. ápr 19. 23:31

Az elmúlt héten Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete, a térség országgyűlési képviselője és a hivatal vezetői kaptak meghívást, hogy bejárják az épülő Vízi komplexumot, miután zárul a beruházás első üteme és kezdődik a második. A látogatást követően most szombaton a lakosság számára is megnyílik a lehetőség egy hasonló programon való részvételre. Az érdeklődés akkora, hogy az első nap nyilvános túráira a helyek pillanatok alatt beteltek.

Ideiglenes költözés a Rózsa úti rendelő felújítása miatt

Dátum: 2024. ápr 19. 21:11

Megújul a kazincbarcikai Rózsa úti rendelő. A munkálatok idejére — április 24-től — a Május 1. út 13. szám alatt található egykori Központi Ügyelet helyén fogadja az 5. számú felnőtt háziorvosi körzet betegeit Dr. Perjési Zsolt.

Röplabdacsapatunk, a VRCK ügyesen legyűrte a vendég Kecskemétet 

Dátum: 2024. ápr 18. 22:00

Újabb győzelem híre röppent fel a kazincbarcikai férfi röplabda világából. Április 17-én, az Extraligában az 5. helyért játszó GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán maga mögé tessékelte a vendégeskedő Kecskeméti RC csapatot a két sikerig tartó küzdelemben.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk