https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori Pelle Annával, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjével

- Nagy sikert aratott egy családi összejövetelünkön ez az étel, persze friss zöldségekből. Azt tudni kell, hogy körülbelül 15-en voltunk, így nem kis adagot kellett elkészíteni a fogásból. A főzés előkészületeikor én voltam a kiskukta, de kegyetlenül unalmas volt a zöldségek méretre való darabolása. Akkor megfogadtam, hogy ezt az ételt soha nem főzöm meg otthon, pedig nagyon finom volt. Egyszer aztán a boltban járva egy alkalommal megláttam a mexikói mixet, és azóta ezt használom a csirkemelles ételemhez, és ma már többféle ízesítéssel készítem barátaim és persze a magam örömére. Ezért mindig azt tanácsolom: „Soha ne mondd, hogy soha!”


Mexikói csirkemellsaláta

Hozzávalók:

• 6-7 evőknál olaj

• 3 db nagy vöröshagyma

• 1 kg csirkemellfilé

• 10 g mexikói alappor

• 1 kg mexikói mix keverék

• 800 g chilis vörösbab

• 500 ml dobozos paradicsomszósz

• só ízlés szerint 


Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Közben a húst felkockázzuk, majd a megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, sózzuk és fűszerezzük. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Ezután belerakjuk a babkonzervet. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon. Köret ízlés szerint lehet rizs, krumpli. 

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk