Egy recept, egy sztori
Egy recept, egy sztori Pelle Annával, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjével
- Nagy sikert aratott egy családi összejövetelünkön ez az étel, persze friss zöldségekből. Azt tudni kell, hogy körülbelül 15-en voltunk, így nem kis adagot kellett elkészíteni a fogásból. A főzés előkészületeikor én voltam a kiskukta, de kegyetlenül unalmas volt a zöldségek méretre való darabolása. Akkor megfogadtam, hogy ezt az ételt soha nem főzöm meg otthon, pedig nagyon finom volt. Egyszer aztán a boltban járva egy alkalommal megláttam a mexikói mixet, és azóta ezt használom a csirkemelles ételemhez, és ma már többféle ízesítéssel készítem barátaim és persze a magam örömére. Ezért mindig azt tanácsolom: „Soha ne mondd, hogy soha!”
Mexikói csirkemellsaláta
Hozzávalók:
• 6-7 evőknál olaj
• 3 db nagy vöröshagyma
• 1 kg csirkemellfilé
• 10 g mexikói alappor
• 1 kg mexikói mix keverék
• 800 g chilis vörösbab
• 500 ml dobozos paradicsomszósz
• só ízlés szerint
Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Közben a húst felkockázzuk, majd a megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, sózzuk és fűszerezzük. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Ezután belerakjuk a babkonzervet. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon. Köret ízlés szerint lehet rizs, krumpli.