https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori Pelle Annával, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjével

- Nagy sikert aratott egy családi összejövetelünkön ez az étel, persze friss zöldségekből. Azt tudni kell, hogy körülbelül 15-en voltunk, így nem kis adagot kellett elkészíteni a fogásból. A főzés előkészületeikor én voltam a kiskukta, de kegyetlenül unalmas volt a zöldségek méretre való darabolása. Akkor megfogadtam, hogy ezt az ételt soha nem főzöm meg otthon, pedig nagyon finom volt. Egyszer aztán a boltban járva egy alkalommal megláttam a mexikói mixet, és azóta ezt használom a csirkemelles ételemhez, és ma már többféle ízesítéssel készítem barátaim és persze a magam örömére. Ezért mindig azt tanácsolom: „Soha ne mondd, hogy soha!”


Mexikói csirkemellsaláta

Hozzávalók:

• 6-7 evőknál olaj

• 3 db nagy vöröshagyma

• 1 kg csirkemellfilé

• 10 g mexikói alappor

• 1 kg mexikói mix keverék

• 800 g chilis vörösbab

• 500 ml dobozos paradicsomszósz

• só ízlés szerint 


Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Közben a húst felkockázzuk, majd a megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, sózzuk és fűszerezzük. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Ezután belerakjuk a babkonzervet. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon. Köret ízlés szerint lehet rizs, krumpli. 

További híreink

Ötletbörze 2.0 – Kolorcity extreme park tervezete

Dátum: 2019. jún 22. 15:00

Második alkalommal hívta meg Kazincbarcika Város Önkormányzata a KolorLab Innovációs központba azokat a fiatalokat, akik a környék extreme sportolói közegét alkotják.

Borsod MTB Bajnoka verseny Kolorcityben

Dátum: 2019. jún 20. 13:35

Kazincbarcikára érkezik augusztus 11-én a Borsod MTB Bajnoka elnevezésű kerékpáros verseny, melynek a Csónakázó-tó lesz az otthona.

„Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” – Kazincbarcikai siker a TDH rajzpályázatán

Dátum: 2019. jún 20. 13:18

Kazincbarcikai iskolások diadalmaskodtak a „Kétkeréken Biztonsággal, szabadon!” című rajzpályázaton, melyet a 2019-es Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny szervezője, a Vuelta Sportiroda írt ki.

Városmarketing gyémánt díjat nyert a Fitt Ovi

Dátum: 2019. jún 19. 12:31

Idén június 5-én került sor az ötödik Országos Városmarketing Díj pályázat díjátadójára, melynek a MédiapiacON konferencián a - Magyar Marketing Szövetséggel közös szervezésű „Smart City Smart Marketing” szekciója adott otthont. Kazincbarcika idén újra városmarketing gyémánt díjat kapott.

Programajánló

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Szekeres Adrien - KolorCountry - Kolorfesztivál 7.0

Nekézseny

KolorFutás Kazincbarcika 2019

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk