https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori Pelle Annával, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjével

- Nagy sikert aratott egy családi összejövetelünkön ez az étel, persze friss zöldségekből. Azt tudni kell, hogy körülbelül 15-en voltunk, így nem kis adagot kellett elkészíteni a fogásból. A főzés előkészületeikor én voltam a kiskukta, de kegyetlenül unalmas volt a zöldségek méretre való darabolása. Akkor megfogadtam, hogy ezt az ételt soha nem főzöm meg otthon, pedig nagyon finom volt. Egyszer aztán a boltban járva egy alkalommal megláttam a mexikói mixet, és azóta ezt használom a csirkemelles ételemhez, és ma már többféle ízesítéssel készítem barátaim és persze a magam örömére. Ezért mindig azt tanácsolom: „Soha ne mondd, hogy soha!”


Mexikói csirkemellsaláta

Hozzávalók:

• 6-7 evőknál olaj

• 3 db nagy vöröshagyma

• 1 kg csirkemellfilé

• 10 g mexikói alappor

• 1 kg mexikói mix keverék

• 800 g chilis vörösbab

• 500 ml dobozos paradicsomszósz

• só ízlés szerint 


Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Közben a húst felkockázzuk, majd a megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, sózzuk és fűszerezzük. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Ezután belerakjuk a babkonzervet. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon. Köret ízlés szerint lehet rizs, krumpli. 

További híreink

Kazincbarcikai siker a Grundbirkózó Diákolimpia országos elődöntőjén

Dátum: 2023. jan 30. 16:00

Január második felében Miskolcon rendezték az Országos Grundbirkózó Diákolimpia északkelet-magyarországi elődöntőjét. A versenyen Kazincbarcika 2 első, 1 második és 1 negyedik helyezéssel a legeredményesebb intézmény lett.

Kimaradt a kormányzati rezsitámogatásból Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 29. 16:15

Kazincbarcika nem kapott kormányzati támogatást az elszabadult energiaárak mérséklésére, ellenben az ország több települése pozitív elbírásában részesült: például Debrecennek 3 milliárd Ft-ot ítéltek oda. Nem városunk az egyetlen, amely egyelőre semmit sem kapott. Így járt többek között Hódmezővásárhely, néhány fővárosi kerület, valamint Tiszaújváros is.

A Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata nyerte a TV2 Nagy Vagy! sportvetélkedőt

Dátum: 2023. jan 29. 13:54

A Kazinczy Ferenc Tagiskola válogatott sportbrigádja 2022-ben indult az általános iskolák nagy versenyén, a TV2 közkedvelt őszi-téli vetélkedőjén. Városraszóló büszkeség, hogy itt nemcsak a részvétel maradt fontos, hanem győzedelmeskedtek is.

Eltemették a hősi halált halt rendőrt

Dátum: 2023. jan 26. 14:46

A Mátészalkai köztemetőben helyezték végső nyugalomra a 2 hete, szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőrt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rendőrautóinak szirénái is megszólaltak ma 13 órakor, így búcsúztak barcikai kollégái Baumann Pétertől.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Összevont Óvodák februári programjai

Kazincbarcikai Összevont Óvodák

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk