https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori Pelle Annával, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub vezetőjével

- Nagy sikert aratott egy családi összejövetelünkön ez az étel, persze friss zöldségekből. Azt tudni kell, hogy körülbelül 15-en voltunk, így nem kis adagot kellett elkészíteni a fogásból. A főzés előkészületeikor én voltam a kiskukta, de kegyetlenül unalmas volt a zöldségek méretre való darabolása. Akkor megfogadtam, hogy ezt az ételt soha nem főzöm meg otthon, pedig nagyon finom volt. Egyszer aztán a boltban járva egy alkalommal megláttam a mexikói mixet, és azóta ezt használom a csirkemelles ételemhez, és ma már többféle ízesítéssel készítem barátaim és persze a magam örömére. Ezért mindig azt tanácsolom: „Soha ne mondd, hogy soha!”


Mexikói csirkemellsaláta

Hozzávalók:

• 6-7 evőknál olaj

• 3 db nagy vöröshagyma

• 1 kg csirkemellfilé

• 10 g mexikói alappor

• 1 kg mexikói mix keverék

• 800 g chilis vörösbab

• 500 ml dobozos paradicsomszósz

• só ízlés szerint 


Elkészítés: A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olajon megdinszteljük. Közben a húst felkockázzuk, majd a megdinsztelt hagymához rakjuk, összekeverjük, sózzuk és fűszerezzük. Amikor a hús kezd átsülni, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, és fedő alatt, lassú tűzön hagyjuk, hogy a zöldségek megpárolódjanak. Ezután belerakjuk a babkonzervet. Ha a bab megpuhult, hozzáöntjük a paradicsomszószt. Kevergetve főzzük még 5 percig közepes lángon. Köret ízlés szerint lehet rizs, krumpli.



 

További híreink

December 10-én nyit a várva várt Kazincbarcikai Vízi Komplexum

Dátum: 2025. dec 06. 09:00

Sokak számára boldog pillanat lesz, amikor december 10-én végre egy új, nagyszabású és sokoldalú, az egészséges életmódot és a kikapcsolódást többféleképpen szolgáló vízi komplexummal gazdagodik Kazincbarcika városa. A létesítmény most végre örömteli valósággá válik.

Egy csepp erdő — könyv született a Bükk alapanyagaiból, Gyulai Évi társszerzőként működött közre

Dátum: 2025. dec 05. 18:00

Könyvsorozatának harmadik állomásához érkezett Bózsó Gyula erdész. Az erdő finom és az Ehető erdő után megjelent az Egy csepp erdő című könyv, amelynek társszerzője Gyulai Évi italdizájner, a kazincbarcikai GinGin Art Café alapító-tulajdonosa. A premiert a Bükk ékkövében, a Lillafüredi Palotaszállóban tartották, stílusosan erdei alapanyagokból készült koktélkóstolóval.

ÖKOllekció-turné Bőcs — „a gyerekek tudatossága a jövő záloga”

Dátum: 2025. dec 05. 12:36

Hetedikként Bőcsre vezette el az ÖKOllekció-turné a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás és a miskolci Redesig Divatsuli közös csapatát. A több településes – divattémában zöld tudattágító – turné bőcsi állomásán mintegy 40 általános iskolás gyerek vett részt.

Ünnepi díszbe öltözik december 10-én Kazincbarcika karácsonyfája — óvodások a segítők

Dátum: 2025. dec 05. 10:17

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák gyermekei öltöztetik ünnepi díszbe a város karácsonyfáját december 10-én a Hild-emlékoszlopnál. A városvezetés őszi felkérését követően az óvodák már októberben elkezdték gyűjteni a díszekhez szükséges hétköznapi anyagokat, amelyeket a Gyermekek Háza–Kézművesház munkatársai varázsolnak kreatív, ünnepi dekorációvá. A közös fadíszítés és készülődés egyszerre lesz karácsonyváró városi élmény, és Kolorcityhez hűen környezettudatos akció.

KolorTV élőben

Programajánló

Létezés öröme - Uray-Szépfalvi Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk