https://kolorline.hu/Sport a szabadban - maradj lendületben ősszel is!

Sport a szabadban - maradj lendületben ősszel is!

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Már javában benne vagyunk az őszben, ilyenkor sokszor még annak a gondolatától is irtózunk, hogy felöltözzünk és kidugjuk az orrunkat a hideg, szürke, párás, esetleg esős utcákra. Van azonban pár előnye annak, hogyha a hideg időszakban sem hagyod abba a mozgást, vagy éppen most kezdesz el edzeni! Adunk pár tippet, hogy ilyenkor mit és hogyan érdemes sportolni!

  1. Futás

Ez az évszak kiválóan alkalmas az örök klasszikus, a futás elkezdésére. Nincs már túl meleg, sem túl hideg. Elég egy kényelmes póló, egy zipzározható pulóver, egy jó futócipő és már neki is kezdhetünk!
Fontos azonban egy legalább 15 perces bemelegítő gyakorlatsort összeállítanunk, hiszen az izmok csak így fognak „engedelmeskedni”!

  1. Kerékpározás

Ideális mozgásforma lehet ebben az időszakban a bicajozás is! Aki például eddig is bringával járt munkába, vagy végezte napi teendőit, annak ez nem újdonság, de ha még eddig nem pattant volna nyeregbe, akkor ideje elővenni a garázsból a bringát! Felfrissít és még zsírt is égethetünk vele!

  1. Túrázás

Ősszel remek választás a természetjárás, a túrázás, hiszen rengeteg szép kirándulóhellyel büszkélkedhetünk, mindeközben az ősz mesés színei varázsolnak el. Talaj, emelkedők – nagyszerűen formálják az izmokat!

  1. Jóga

Természetben és beltérben egyaránt végezhető mozgásforma a jóga, ami maga az erő! Nemcsak nagyszerűen oldja a stresszt, de bizonyos pózok serkentik a négy fő élettani rendszert: a keringést, az emésztést, az idegrendszert és a hormonműködést is, ezáltal felpörgetve az immunrendszert.

  1. Úszás

Igaz, hogy a jó időnek és a strandi szezonnak már vége, de úszni minden évszakban jó! A közeli uszodában akár heti többször is végezhetjük ezt az egész testet átmozgató, fogyasztó és formáló sportot, a víz ráadásul remekül kikapcsol!

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk