https://kolorline.hu/Sport a szabadban - maradj lendületben ősszel is!

Sport a szabadban - maradj lendületben ősszel is!

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Már javában benne vagyunk az őszben, ilyenkor sokszor még annak a gondolatától is irtózunk, hogy felöltözzünk és kidugjuk az orrunkat a hideg, szürke, párás, esetleg esős utcákra. Van azonban pár előnye annak, hogyha a hideg időszakban sem hagyod abba a mozgást, vagy éppen most kezdesz el edzeni! Adunk pár tippet, hogy ilyenkor mit és hogyan érdemes sportolni!

  1. Futás

Ez az évszak kiválóan alkalmas az örök klasszikus, a futás elkezdésére. Nincs már túl meleg, sem túl hideg. Elég egy kényelmes póló, egy zipzározható pulóver, egy jó futócipő és már neki is kezdhetünk!
Fontos azonban egy legalább 15 perces bemelegítő gyakorlatsort összeállítanunk, hiszen az izmok csak így fognak „engedelmeskedni”!

  1. Kerékpározás

Ideális mozgásforma lehet ebben az időszakban a bicajozás is! Aki például eddig is bringával járt munkába, vagy végezte napi teendőit, annak ez nem újdonság, de ha még eddig nem pattant volna nyeregbe, akkor ideje elővenni a garázsból a bringát! Felfrissít és még zsírt is égethetünk vele!

  1. Túrázás

Ősszel remek választás a természetjárás, a túrázás, hiszen rengeteg szép kirándulóhellyel büszkélkedhetünk, mindeközben az ősz mesés színei varázsolnak el. Talaj, emelkedők – nagyszerűen formálják az izmokat!

  1. Jóga

Természetben és beltérben egyaránt végezhető mozgásforma a jóga, ami maga az erő! Nemcsak nagyszerűen oldja a stresszt, de bizonyos pózok serkentik a négy fő élettani rendszert: a keringést, az emésztést, az idegrendszert és a hormonműködést is, ezáltal felpörgetve az immunrendszert.

  1. Úszás

Igaz, hogy a jó időnek és a strandi szezonnak már vége, de úszni minden évszakban jó! A közeli uszodában akár heti többször is végezhetjük ezt az egész testet átmozgató, fogyasztó és formáló sportot, a víz ráadásul remekül kikapcsol!

 

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk