https://kolorline.hu/3 étel, ami helyrebillenti a hormonokat

3 étel, ami helyrebillenti a hormonokat

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Természetesen nem szó szerint, de attól függően, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, jobban, vagy rosszabbul érezzük magunkat. Vannak olyan ételek, tápanyagok, amelyek még a hormonjainkra is hatással vannak, ezért, ha rendetlenkednek a hormonjaid, érdemes az alábbi 3 tápanyagot fogyasztanod, hogy visszarendezd őket a normál kerékvágásba!

A hormonjaink működösét nemcsak bizonyos gyógyszerek tudják befolyásolni, egyes élelmiszerek is szerepet játszanak a hormonháztartásunk átalakulásában. Működésének stabilizálására azonban természetes megoldások is léteznek: például az alábbi három ételt, ami felveszi a harcot a menstruációs görcsökkel, a hangulatingadozásokkal, a fáradtsággal és a vízvisszatartással is.

1. Zöld tea

Egy kutatás szerint azok a nők, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, alacsonyabb az ösztrogénszintjük, mint azoknál, akik nem, így ők a mellrákra is kevésbé hajlamosak.

2. Gomba

A gomba szintén azt gátolja meg, hogy a szervezet túl sok ösztrogént termeljen. Add a rántottádhoz vagy a salátádhoz minél gyakrabban!

3. Rozmaring

A rozmaring méregtelenítő hatásának köszönhetően az ösztrogén hormonok kiválasztásában segít.

(Forrás

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk