https://kolorline.hu/3 étel, ami helyrebillenti a hormonokat

3 étel, ami helyrebillenti a hormonokat

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Azt mondják, az vagy, amit megeszel. Természetesen nem szó szerint, de attól függően, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, jobban, vagy rosszabbul érezzük magunkat. Vannak olyan ételek, tápanyagok, amelyek még a hormonjainkra is hatással vannak, ezért, ha rendetlenkednek a hormonjaid, érdemes az alábbi 3 tápanyagot fogyasztanod, hogy visszarendezd őket a normál kerékvágásba!

A hormonjaink működösét nemcsak bizonyos gyógyszerek tudják befolyásolni, egyes élelmiszerek is szerepet játszanak a hormonháztartásunk átalakulásában. Működésének stabilizálására azonban természetes megoldások is léteznek: például az alábbi három ételt, ami felveszi a harcot a menstruációs görcsökkel, a hangulatingadozásokkal, a fáradtsággal és a vízvisszatartással is.

1. Zöld tea

Egy kutatás szerint azok a nők, akik rendszeresen fogyasztanak zöld teát, alacsonyabb az ösztrogénszintjük, mint azoknál, akik nem, így ők a mellrákra is kevésbé hajlamosak.

2. Gomba

A gomba szintén azt gátolja meg, hogy a szervezet túl sok ösztrogént termeljen. Add a rántottádhoz vagy a salátádhoz minél gyakrabban!

3. Rozmaring

A rozmaring méregtelenítő hatásának köszönhetően az ösztrogén hormonok kiválasztásában segít.

(Forrás

További híreink

Hamarosan érkezik az ikonikus oroszlánszobor

Dátum: 2019. szept 22. 09:00

A védelmező oroszlánt szimbolizáló alkotás ezúttal is a nemzetközileg is elismert Szőke Gábor Miklós szobrászművész tervei alapján készül majd el. A 2 méter széles, 6 méter hosszú, valamint 5 és fél méter magas alkotását a Kolorcity Kazincbarcika arculat színeivel harmonizáló, egyedileg fényezett, gyöngyszórt, lézer-vágott rozsdamentes acéllemezekből épül majd fel.

Elmarad a ma esti tűzijáték

Dátum: 2019. szept 21. 12:55

A ma esti tűzijáték telepítése során a biztonságtechnikai zónán belül, egy vélhetően gyárihibás töltet még a dobozában aktiválódott.

Megújul a kazincbarcikai térfigyelő rendszer

Dátum: 2019. szept 21. 08:00

A 21. század követelményeinek megfelelő, modern térfigyelő rendszert telepít Kazincbarcika Város Önkormányzata a város főbb csomópontjain, melynek tervezése már befejeződött, jelenleg az engedélyeztetése zajlik.

Színes ovi a színes városban

Dátum: 2019. szept 20. 13:52

Ünnepélyes keretek között adták át szeptember 19-én a megújult Napsugár Tagóvodát. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Pétervári György, a választókerület önkormányzati képviselője és Horváthné Geleta Mária, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák vezetője vágták át a nemzeti színű szalagot.

Programajánló

"A színes ősz" című kiállítás megnyitója

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Kovács Kati koncert

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk