https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Kazincbarcika ismét a diáksport élvonalában

Dátum: 2025. dec 13. 11:33

December 9-én a Miskolci Egyetem Díszaulájában rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 42. díjátadó ünnepségét. A rangos eseményen ismét bebizonyosodott, hogy Kazincbarcika városa a diáksport egyik meghatározó központja: diákok, pedagógusok és intézmények egyaránt kiemelkedő eredményekkel képviselték a települést.

Eredményes megmérettetések — Delfin-büszkeségek

Dátum: 2025. dec 13. 11:19

December 11-én Miskolc adott otthont a kiváló teljesítmény nyújtó sportolók és edzők díjátadó ünnepségének. A program elismeréseket hozott a Delfin Vízisport Klub számára.

Amiben ragyogás van – Uray-Szépfalvi Ágnes tárlata Kazincbarcikán

Dátum: 2025. dec 12. 22:11

A Munkácsy Mihály-díjas Uray-Szépfalvi Ágnes festőművész hozta el képeit Kazincbarcikára december 10-én, az „Emberben a művész, művészben az ember” című kiállítássorozat keretében. A főként a nőkre ható festményösszeállítást a közönség január közepéig tekintheti meg a Mezey István Művészeti Központban. A női lelkeket megszólító, azoknak sok oldalról tükröt tartó változatos szabású és témájú munkák fogadják a látogatókat.

Elhunyt Sajó Attila

Dátum: 2025. dec 12. 11:03

Életének 67. évében elhunyt Sajó Attila, Kazincbarcika kulturális és közösségi életének meghatározó alakja. Városunk lokálpatrióta szellemiségű személyisége 17 éven át vezette az Egressy Béni Művelődési Központot, 27 évet töltött ott munkatársként. A közművelődésért tett kiemelt erőfeszítéseit 1998-ban állami kitüntetéssel, Bessenyei György-díjjal ismerték el, 2006-ban pedig Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Elismerő Plakettjét vehette át.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk