https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Kazincbarcika tisztán és felkészülten – javában zajlanak az őszi munkák, téli előkészületek

Dátum: 2025. nov 11. 21:39

Ősszel is folytatódik Kazincbarcikán a város közterületeinek gondozása. A fűnyírási szezon lezárultával a Barcika Park Nonprofit Kft. munkatársai megkezdték a lehullott lombok összegyűjtését, és párhuzamosan készülnek a téli síktalanításra. A cél, hogy a november 15-től március 15-ig tartó szezonban biztonságos legyen a közlekedés a város útjain.

Tisztelgés — megnyílt az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör 60., jubileumi tárlata

Dátum: 2025. nov 10. 20:27

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör Tisztelgés című kiállításával jelent meg a kazincbarcikai közönség előtt november 6-án. A város kulturális életének meghatározó alakjai, művészetbarátok, valamint a helyi önkormányzat képviselői együtt lehettek tanúi a kör 60. jubileumi tárlatmegnyitójának a Mezey István Művészeti Központban, ahol az érdeklődőket 24 alkotó 43 remekműve kápráztatta el.

Borsodi Vegyipari Nap – bemutatták a BorsodChem kutatási projektjét

Dátum: 2025. nov 08. 19:31

A Magyar Kémikusok Egyesületének megyei szervezete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Vegyészeti Szakbizottsága idén 41. alkalommal szervezte meg a Borsodi Vegyipari Napot. Az alkalomnak az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság székháza adott otthont.

Zajlik az új kazincbarcikai strand látványos és fenntartható koncepciójának véglegesítése

Dátum: 2025. nov 07. 16:44

Miközben a tervek szerint decemberben már az első karcsapásokra várják a vendégeket az elkészült Vízi komplexum medencéi, addig „vízgőzerővel” folyik a strandfejlesztési koncepció véglegesítése is Kazincbarcikán. A szakértői csapatban a magyarországi fürdőkultúrát, üzemeltetést és strandfejlesztési lehetőségeket jól ismerő szakemberek mellett építészek, a Vízi komplexum beruházását és megnyitását koordináló cégek és szervezetek vezetői, valamint a városvezetők is részt vesznek. Kazincbarcika első körben 1,2 milliárd Ft-ot különített el idei költségvetésből a többütemű strandfejlesztés megindítására.

KolorTV élőben

Programajánló

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk