https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Megkezdődött a sérült hulladékgyűjtők cseréje

Dátum: 2025. márc 26. 12:26

A Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás és a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. egy korábbi felmérést követően megkezdte a sérült, megrongálódott hulladékgyűjtő edényzetek cseréjét a társasházi övezetekben.

Bóczér Adrienn fotóművész kiállítása

Dátum: 2025. márc 25. 18:00

Nagy sikert aratott a nemzetközileg elismert fotóművész, Bóczér Adrienn önálló fotókiállításának megnyitója március 20-án. Az „Emberben a művész, művészben az ember” kiállítássorozat kiegészítő tárlatának telt ház mellett a GinGin Art Café adott otthont. A közönség elragadtatással fogadta a művész alkotásait, amelyek egyedi látásmódjukkal és érzelmi mélységükkel ragadták meg a látogatókat.

Kátyúzás a vasúti átjáróban

Dátum: 2025. márc 25. 13:52

Március 26-án (szerdán) kátyúzás miatt számíthatnak a közlekedők forgalomkorlátozásra a Múcsonyi úti vasúti átjáróban Kazincbarcikán.

Visszatért a víz világnapi szabadtéri óvodás élménynap

Dátum: 2025. márc 25. 11:27

Idén másodszor rendezett programot a Csónakázó-tónál a Kazincbarcikai Összevont Óvodák környezet-munkaközössége a víz világnapja alkalmából. A vízparti tanulságos és játékos aktivitásokat kéthetes felkészítő projektmunka előzte meg. A siker ez alkalommal sem maradt el, az esemény folytatások után kiált.

KolorTV élőben

Programajánló

Horváth Tamás István festőművész kiállítása - Emberben a művész, művészben az ember

Mezey István Művészeti Központ

Húsvétváró játszóház

Gyermekek Háza - Kézművesház

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk