https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Zöld közösség – elindult a „Fogadj örökbe egy közterületet” program Kazincbarcikán

Dátum: 2025. szept 17. 16:48

Kazincbarcika zöld jövője nemcsak a tervezőasztalon, hanem a lakók kezében is formálódik. A városvezetés új kezdeményezése, a „Fogadj örökbe egy közterületet” program lehetőséget kínál arra, hogy magánszemélyek, intézmények és cégek aktívan részt vegyenek a város szépítésében. A cél nem csupán a faültetés, hanem a hosszú távú gondozás: locsolás, metszés, gaztalanítás – mindaz, ami egy élő, fejlődő zöldfelület fenntartásához szükséges.

Kazincbarcikáról születik szakdolgozat

Dátum: 2025. szept 17. 15:49

A város egyik önkormányzati cégénél, a Barcika Art Nonprofit Kft.-nél tölti szakmai gyakorlatát a Miskolci Egyetem kereskedelem és marketing szakos hallgatója, Vincze Liliána. A kazincbarcikai egyetemista nem kis fába vágta a fejszéjét: szakdolgozati témájának otthonát, Kazincbarcikát választotta.

Huszonnegyedszer is sakkverseny Kazincbarcikán!

Dátum: 2025. szept 17. 07:58

Már büszke 24. alkalommal adott otthont városunk a Kazincbarcika Városi Sakk Klub szervezésében a Kovács Aladár-Simon József nemzetközi sakkversenynek. A megmérettetésen mintegy 100-an vettek részt, országunk több pontjáról. A díszvendég és főszponzor Almási Zoltán sakknagymester, kétszeres olimpiai ezüstérmes és magyar bajnok volt.

„Igazi művészek” között a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre

Dátum: 2025. szept 16. 18:21

Újabb mérföldkő a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének idáig is gazdag pályáján, hogy bibliai témájú műveiket a miskolci Városháza aulájában állíthatták ki a III. Miskolci Ars Sacra Fesztivál keretében. A megnyitó esemény még az eddigi sikerektől is nagyobb érdeklődést váltott ki a közönségből: a kör vezetője eufórikus élményként írta le a fogadtatást. Az eredetileg szeptember 21-ig látogatható tárlatot egy héttel meghosszabbították, és előirányozták a folytatást is.

KolorTV élőben

Programajánló

Utcazene Fiesta — A Kolorfutás Night napos oldala

Kazincbarcika

Befutott a Kolorfutás Night 2025 dátuma — él a nevezés

Kazincbarcika

Idősek hónapja Kazincbarcikán 2025

Kazincbarcika

Thrash-est

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk