https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

– Nagyon szeretem a kemencében sült húsokat, ezek mellett nagyon szívesen fogyasztok még halat. Érdekes milyen kevesen szeretik, pedig, ha jól van elkészítve, akkor egy mennyei eledel. Szinte minden halfajtát megeszek, de leginkább a harcsa a kedvencem. A hal iránti rajongásom még a Balatonon eltöltött éveimhez köthető. Nagybátyámmal sokat jártunk horgászni, ez inkább az ő kedvenc tevékenysége volt, én inkább úszni szerettem, de már akkor is rajongtam a jól elkészített halételért. Sajnos nálunk a családban csak én kedvelem igazán, ezért, ha lehetőségem adódik rá, éttermekben is szívesen fogyasztom. Ezt lehet különböző köretekkel készíteni, de véleményem szerint csuszatésztával és juhtúróval az igazi, leginkább ez utóbbi emeli ki a harcsa ízét. Van, aki habarással készíti el ezt az ételt és van, aki nem, ez ízlés kérdése. 


Harcsapaprikás juhtúrós csuszával

Hozzávalók:

• 2 fej vöröshagyma,

• 1 teáskanál pirospaprika,

• 1 kg harcsafilé,

• 1 paprika,

• 1 paradicsom,

• csipet só,

• 150 g tejföl,

• 1 teáskanál zsír vagy olaj


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: Az az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk majd megszórjuk paprikával, és felöntjük 3 dl vízzel. A paradicsomot és paprikát vágjuk apróra és tegyük a hagymához, majd ezt egy óráig főzzük. Fontos figyelni rá, ne legyen híg! Ha ez kész, beletesszük a felkockázott halfilét, sózzuk és megfőzzük! A tejfölt elkeverjük, hozzáadjuk a paprikáshoz és felforraljuk. Ha hígra sikerült akkor egy kis lisztet fél dl vízzel keverjünk, el és folyamatos keverés mellett tegyük a halhoz! A csuszatésztát megfőzzük és a hallal, illetve juhtúróval tálaljuk. 

 

További híreink

Új úszó-időszámítás — átadták a Kazincbarcikai Vízi Komplexumot

Dátum: 2025. dec 09. 22:06

A kazincbarcikai és környéki vízilabdásoknak, hobbiúszóknak, az egészségért úszóknak, a versenyúszóknak, az úszni tanulóknak, a víz szerelmeseinek, a wellnesshódolóknak december 10. egy új birodalom birtokba vételének hivatalos, boldog dátuma. Ezt megelőzően, december 9-én ünnepélyes keretek között adták át a létesítményt, amely a Csónakázó-tó szomszédságában épült fel.

Elhunyt dr. Pásztor Gábor

Dátum: 2025. dec 09. 18:05

December 9-én elhunyt dr. Pásztor Gábor szülész-nőgyógyász főorvos, Kazincbarcika Város Önkormányzatának egyéni választókerületi képviselője. Halála pótolhatatlan veszteség családja, barátai, betegei és a városlakók számára is.

Szemét és divat – ÖKOllekció-turné

Dátum: 2025. dec 08. 23:00

A két hét alatt 9 települést és 11 eseményt megélt környezetvédelmi kampány, az ÖKOllekció-turné nem akármilyen programot szervezett: Szuhakálló határában közösségi illegális hulladéklerakó-felszámolás történt, hulladékruhás modellfotózással. Mindezt Molnár Ferenc Caramel energikus minikoncertje dobta fel.

Kodályos diákok és pedagógusok gyújtották meg a második adventi gyertyát a város koszorúján

Dátum: 2025. dec 08. 21:00

Advent második vasárnapján a Hild-emlékoszlopnál felállított városi adventi koszorún fellobbant a „remény lángja”. A Hild-emlékoszlopnál tartott ünnepi alkalmon a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Kerek Gábor, kollégái és a társastáncos növendékek közreműködésével gyújtották meg a gyertyát.

KolorTV élőben

Programajánló

Létezés öröme - Uray-Szépfalvi Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk