https://kolorline.hu/Karácsonyi örömök – Mézes szarvas sütemény

Karácsonyi örömök – Mézes szarvas sütemény

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A karácsony egyik kihagyhatatlan süteménye a mézes. Mindenkinek volt már gondja – baja ezzel a süteménnyel. Ezzel a tésztával azonban garantáltan semmi extra teendő nem lesz. Rögtön puha, és még napok után is az marad. Készíthetünk belőle mókás karácsonyi figurákat vagy hagyományos mézes formákat. Lássuk mire is lesz szükségünk.

Hozzávalók:

4 bögre liszt (500 gr)

1 bögre porcukor (100 gr)

15 dkg Ráma

fél bögre méz

1 tojás

fél zacskó sütőpor

egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék

a bögre mérete 2,5 dl

Elkészítés:

A hozzávalókkal semmi teendő, egyedül a vajat vágjuk apróra. Mindent rakjunk bele a robotgépbe, és keverjük össze. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.

A sütőt 170°C-ra melegítsük elő.

Ha szarvast készítünk, a cukorkát a sütés előtt nyomjuk bele. Ez lesz a szarvas orra és szeme. Igazi M&M – re lesz szükségünk, mert ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta.

Tegyük tepsire, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Pontosan 8 perc múlva készül el!

Jó étvágyat hozzá!

 

(Forrás: internet)

További híreink

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

Internet Fiesta

Dátum: 2023. márc 22. 15:34

Az Egressy Béni Városi Könyvtár is csatlakozik idén az Internet Fiestához március 23. és 30. között. A könyvtár a felnőtt és a gyermekrészlegen is egész héten programok sokaságát sorakoztatja fel, a Kazincbarcikán élőknek mindössze annyi a dolguk, hogy kiválasszák a számukra legjobban testhez álló témát.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk