Karácsonyi örömök – Mézes szarvas sütemény
A karácsony egyik kihagyhatatlan süteménye a mézes. Mindenkinek volt már gondja – baja ezzel a süteménnyel. Ezzel a tésztával azonban garantáltan semmi extra teendő nem lesz. Rögtön puha, és még napok után is az marad. Készíthetünk belőle mókás karácsonyi figurákat vagy hagyományos mézes formákat. Lássuk mire is lesz szükségünk.
Hozzávalók:
4 bögre liszt (500 gr)
1 bögre porcukor (100 gr)
15 dkg Ráma
fél bögre méz
1 tojás
fél zacskó sütőpor
egy evőkanál mézessütemény fűszerkeverék
a bögre mérete 2,5 dl
Elkészítés:
A hozzávalókkal semmi teendő, egyedül a vajat vágjuk apróra. Mindent rakjunk bele a robotgépbe, és keverjük össze. Ha összeállt a tészta, már nyújthatjuk is.
A sütőt 170°C-ra melegítsük elő.
Ha szarvast készítünk, a cukorkát a sütés előtt nyomjuk bele. Ez lesz a szarvas orra és szeme. Igazi M&M – re lesz szükségünk, mert ez bírja a sütést, nem olvad meg a cukormáz rajta.
Tegyük tepsire, és 10 percre toljuk be a sütőbe. Ennek a tésztának a sütés a lelke, nem szabad tovább sütni egy perccel sem! Pontosan 8 perc múlva készül el!
Jó étvágyat hozzá!
(Forrás: internet)