https://kolorline.hu/Mire jó az érett banán?

Mire jó az érett banán?

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Mindenkivel előfordult már, hogy barna, túlérett banán volt a háztartásában. Tíz ötletet adunk most, miért ne dobd ki.

1.Banános testradír

A banán tele van ásványi anyagokkal, tápanyagokban gazdag, ezért nagyon jó bőrtápláló hatással bír.

Nyomjunk szét érett banánokat, tegyünk hozzá 3 evőkanál kristálycukrot, majd tegyünk hozzá egy teáskanál olíva olajat, zuhanyozás előtt masszírozzuk be a bőrbe, majd alaposan öblítsük le.

2.Cipőtisztító

A banánhéja tökéletes a bőrcipő ápolására. Különleges ragyogást ad a cipőknek. Dörzsöljük a cipőhöz, majd puha ronggyal töröljük át.

3.Lepkék etetése

A pillangók nagyon szeretik az érett banánt, ezért kitéve természetbe kedveskedhetünk a pillangóknak.

4. Szobanövények berobbantása

Egy banánhéjjal csodát művelhetünk otthon, a növényeink között. Tegyünk egy befőttesüvegbe banánhéjat és öntsük fel vízzel. Egy részhez adjunk 5 rész tiszta sima vizet, és ezzel öntözzük a növényeinket.

5.Grillcsirkére bőr helyett

A grillen sütött csirke nagyon ízletes, de ha egészségesebbé akarja varázsolni, akkor érdemes levenni a bőrét. Így viszont a hús könnyen kiszáradhat. Ha a húsra teszünk egy banánhéjat, az megvédi a húst a kiszáradástól.

6. Olcsó fogfehérítő

Egyszerűen dörzsölje be a frissen mosott fogát a banánhéj belső felével mindennap, nagyjából 2 percig. A banánban található szalicilsav kíméletesen fehéríti a fogakat, hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket, amik az elszíneződét okozzák.

7. Megszabadít a pattanásoktól

A héjban rejtőző hatóanyagok, antioxidánsok fertőtlenítenek is, így az arcbőrt elcsúnyító pattanások ellen nagyszerű gyógyírt jelent, és még puhává is varázsolja a bőrt. Naponta három alkalommal dörzsöljük be arcunkat a héj belső felével. A hatás nem marad el.

8. Eltávolítja a dudorokat, bütyköket

A kezeken, lábfejeken kialakul bőrkinövések sokszor komoly esztétikai problémát jelentenek. Amennyiben rendszeresen a banánhéjjal bedörzsöljük, majd bekötjük ezeket a bütyköket, akkor hamarosan leszáradnak. Érdemes kipróbálni.

9. Halványabb ráncok
A banánhéj segít, hogy bőrünk hidratáltabb, simább és feszesebb legyen. Az összezúzott banánhéjhoz adjuk hozzá egy tojássárgáját, majd ezt a keveréket vigyük fel az arcunkra. Öt perc elteltével mossuk le alaposan langyos vízzel.

10.Portörlés

A növényeink leveleit is portalaníthatjuk vele. Tiszták és fényesek lesznek a levelek.

(forrás:femina.hu)

További híreink

Helyére került a Tour de Hongrie szobor az Attila úti körforgalomban

Dátum: 2024. máj 08. 06:29

A Tour de Hongrie kerékpárverseny kazincbarcikai fordulója előtt csak pár nappal elfoglalta második legnagyobb körforgalmunkat Szőke Gábor Miklós szobrászművész új, biciklist megformáló káprázatos műve. A nemzetközileg jegyzett alkotó felelős a városunk jelképeit jelentő unikornisért és oroszlánért, valamint a sárkányért is. Az új látványosság Kolorcity egyik jelentős „kapujába” került, és továbbgazdagítja a helyi rendkívüli vizuálisélmény-tárlatot.

Indul a vízijátékshow Kazincbarcikán!

Dátum: 2024. máj 07. 22:54

Május 8-tól ismét élvezhető lesz a víz, a fény és a zene fantasztikus összjátékát kínáló szökőkút vízijátékshow-ja a kazincbarcikai Fő téren. A tavaszi menetrend szerint péntektől vasárnapig csodálható majd meg a látványosság, ami újításokban sem szűkölködik majd.

A Derkovits tér és a Paál László utca következik

Dátum: 2024. máj 07. 22:22

A kivitelező technikai fennakadásának megszűnésével május 9-től újabb városrészben kerül új aszfalt az útra. A Derkovits tér — Paál László utcák külső ívének teljes megújulása fennakadásokkal jár majd a közlekedésben, ami miatt a kivitelező és az önkormányzat a lakosság türelmét és megértését kéri.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 07. 09:44

Frissítve! Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk