https://kolorline.hu/Mire jó az érett banán?

Mire jó az érett banán?

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Mindenkivel előfordult már, hogy barna, túlérett banán volt a háztartásában. Tíz ötletet adunk most, miért ne dobd ki.

1.Banános testradír

A banán tele van ásványi anyagokkal, tápanyagokban gazdag, ezért nagyon jó bőrtápláló hatással bír.

Nyomjunk szét érett banánokat, tegyünk hozzá 3 evőkanál kristálycukrot, majd tegyünk hozzá egy teáskanál olíva olajat, zuhanyozás előtt masszírozzuk be a bőrbe, majd alaposan öblítsük le.

2.Cipőtisztító

A banánhéja tökéletes a bőrcipő ápolására. Különleges ragyogást ad a cipőknek. Dörzsöljük a cipőhöz, majd puha ronggyal töröljük át.

3.Lepkék etetése

A pillangók nagyon szeretik az érett banánt, ezért kitéve természetbe kedveskedhetünk a pillangóknak.

4. Szobanövények berobbantása

Egy banánhéjjal csodát művelhetünk otthon, a növényeink között. Tegyünk egy befőttesüvegbe banánhéjat és öntsük fel vízzel. Egy részhez adjunk 5 rész tiszta sima vizet, és ezzel öntözzük a növényeinket.

5.Grillcsirkére bőr helyett

A grillen sütött csirke nagyon ízletes, de ha egészségesebbé akarja varázsolni, akkor érdemes levenni a bőrét. Így viszont a hús könnyen kiszáradhat. Ha a húsra teszünk egy banánhéjat, az megvédi a húst a kiszáradástól.

6. Olcsó fogfehérítő

Egyszerűen dörzsölje be a frissen mosott fogát a banánhéj belső felével mindennap, nagyjából 2 percig. A banánban található szalicilsav kíméletesen fehéríti a fogakat, hatékonyan tünteti el a szennyeződéseket, amik az elszíneződét okozzák.

7. Megszabadít a pattanásoktól

A héjban rejtőző hatóanyagok, antioxidánsok fertőtlenítenek is, így az arcbőrt elcsúnyító pattanások ellen nagyszerű gyógyírt jelent, és még puhává is varázsolja a bőrt. Naponta három alkalommal dörzsöljük be arcunkat a héj belső felével. A hatás nem marad el.

8. Eltávolítja a dudorokat, bütyköket

A kezeken, lábfejeken kialakul bőrkinövések sokszor komoly esztétikai problémát jelentenek. Amennyiben rendszeresen a banánhéjjal bedörzsöljük, majd bekötjük ezeket a bütyköket, akkor hamarosan leszáradnak. Érdemes kipróbálni.

9. Halványabb ráncok
A banánhéj segít, hogy bőrünk hidratáltabb, simább és feszesebb legyen. Az összezúzott banánhéjhoz adjuk hozzá egy tojássárgáját, majd ezt a keveréket vigyük fel az arcunkra. Öt perc elteltével mossuk le alaposan langyos vízzel.

10.Portörlés

A növényeink leveleit is portalaníthatjuk vele. Tiszták és fényesek lesznek a levelek.

(forrás:femina.hu)

További híreink

Legó élményparadicsom Kazincbarcikán április 12-től 15-ig

Dátum: 2023. márc 26. 21:10

A legózás, sőt a legóművészet felsőfokából részesülhet Kazincbarcika és a környék lakossága április 12-től 15-ig. A Mezey István Művészeti Központ két szinten, 500 négyzetméteren ad otthont 4 napig a Kockabarátok közösség kiállításának és játszóházának. A különleges kisvásárral egybekötött esemény kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Nemcsak gyerekeknek lesz nagy élmény, de a 9 és 14 éves kor közöttieknek építőpályázatot is hirdetnek a szervezők.

Jól halad a 26-os elkerülő út építése

Dátum: 2023. márc 25. 20:06

Jó ütemben halad a Kazincbarcika-Múcsony összekötő út korszerűsítése és korrekciója. A kivitelező a mintegy 2 kilométeres útszakasz nyomvonalát építi át, annak burkolatát erősíti meg, kapcsolódva a 26-os elkerülő út északi végpontjához. A beruházás elemeként körforgalmi csomópont is épül, a felújítás a nyár végére készül el.

Ismét Kerékpárosbarát Település címet nyert Kazincbarcika

Dátum: 2023. márc 24. 21:17

A Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium 2022-ben is kiírta a Kerékpárosbarát Település és Kerékpáros Munkahely pályázatot, amelyen Kazincbarcika harmadik éve vesz részt, és azóta minden esztendőben meg is kapja a címet. Az oklevelet és a nyerteseknek járó táblát Ágh Péter, az állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára adta át ma Budapesten.

Szépkiejtési, vers- és prózamondó verseny Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 23. 15:39

Mintegy 3 évtizedes múltra tekint vissza Kazincbarcikán a Szabó Zoltán szépkiejtési és a Petőfi Sándor vers- és prózamondó verseny. A COVID-időszak után idén ismét megrendezték az általános iskolás diákok megmérettetését, amelynek a Dózsa György Tagiskola adott otthont.

KolorTV élőben

Programajánló

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk