https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó

- Gyermekkorom (ami nem most volt) kedvenc ételei közé tartozott a lábatlantyúk, krumplipürével és sóskaszósszal. Az ötvenes években az édesanyáknak nagyon kreatívnak kellett lenniük ahhoz, hogy mindennap friss és ízletes ebéd kerüljön az asztalra. Nem volt ez másképp nálunk sem. Baráti körben többször felidéztük a gyermekkor ízeit, ételeit, s többször említettem az enyémet. Nagy meglepetésemre nem ismerték, ezt az egyszerű húsmentes ételt, ami így az ünnepek után jótékonyan hat az emberre. Mígnem a múlt héten a piacon a kedvenc árusomnál egyik ismerősöm friss zöldpetrezselymet kért, mert lábatlantyúkot akart készíteni. Mit mondjak zene volt füleimnek, hogy végre valaki ismeri ezt az ételt. Aztán az eladónénivel egyetemben ki-ki elmondta a saját verzióját. 

Lábatlantyúk

Hozzávalók: 3 zsemle, 3 db tojás, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 evőkanál friss petrezselyem, 1 csipet só, bazsalikom ízlés szerint, majoranna ízlés szerint, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál olivaolaj


Fotók: Zele Tímea

Elkészítése: A zsemléből készült tölteléket mindenki jól ismeri, s az elkészítés módja sem ördöngős. Az összetevőket összekeverjük, majd a tölteléket egy kör alakú zsíradékkal és zsemlemorzsával kikent tortaformába tesszük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt tortaszelet formára vágjuk fel. Krumplipüré illik hozzá és sóskaszósz, isteni finom.

 

 

 

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk