https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó

- Gyermekkorom (ami nem most volt) kedvenc ételei közé tartozott a lábatlantyúk, krumplipürével és sóskaszósszal. Az ötvenes években az édesanyáknak nagyon kreatívnak kellett lenniük ahhoz, hogy mindennap friss és ízletes ebéd kerüljön az asztalra. Nem volt ez másképp nálunk sem. Baráti körben többször felidéztük a gyermekkor ízeit, ételeit, s többször említettem az enyémet. Nagy meglepetésemre nem ismerték, ezt az egyszerű húsmentes ételt, ami így az ünnepek után jótékonyan hat az emberre. Mígnem a múlt héten a piacon a kedvenc árusomnál egyik ismerősöm friss zöldpetrezselymet kért, mert lábatlantyúkot akart készíteni. Mit mondjak zene volt füleimnek, hogy végre valaki ismeri ezt az ételt. Aztán az eladónénivel egyetemben ki-ki elmondta a saját verzióját. 

Lábatlantyúk

Hozzávalók: 3 zsemle, 3 db tojás, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 evőkanál friss petrezselyem, 1 csipet só, bazsalikom ízlés szerint, majoranna ízlés szerint, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál olivaolaj


Fotók: Zele Tímea

Elkészítése: A zsemléből készült tölteléket mindenki jól ismeri, s az elkészítés módja sem ördöngős. Az összetevőket összekeverjük, majd a tölteléket egy kör alakú zsíradékkal és zsemlemorzsával kikent tortaformába tesszük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt tortaszelet formára vágjuk fel. Krumplipüré illik hozzá és sóskaszósz, isteni finom.

 

 

 

További híreink

REpontok – Kazincbarcikán is eljött a palackvisszaváltás reformkora

Dátum: 2024. júl 27. 14:59

Az országosan már 10 millió visszaváltott palacknál tartó REpont-rendszer Kazincbarcikán is működésbe lendült. A nagyobb üzletek visszaváltó automatákkal szerelkeztek fel, amelyekkel számlánkra is kérhetjük a palackok ellenértékét, de akár a boltban is levásárolhatjuk egy kapott utalvánnyal az összeget. A környezetvédelmi szakemberek ettől az újítástól kevesebb eldobált hulladékot remélnek, és azt, hogy így több anyag kerül majd az újrahasznosítási láncba.

Leállás a Kazincbarcikai Fedett Uszodában

Dátum: 2024. júl 26. 13:08

Augusztus 5. és 25. között a szokásos éves karbantartás miatt leáll a Kazincbarcikai Fedett Uszoda és az ott elérhető szolgáltatások. Az üzemeltető a lakosság türelmét és megértését kéri.

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk