https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Egy recept, egy sztori - Untenerné Márton Ágnes, Pro Urbe Kazincbarcika-díjas nyugalmazott tanácsadó

- Gyermekkorom (ami nem most volt) kedvenc ételei közé tartozott a lábatlantyúk, krumplipürével és sóskaszósszal. Az ötvenes években az édesanyáknak nagyon kreatívnak kellett lenniük ahhoz, hogy mindennap friss és ízletes ebéd kerüljön az asztalra. Nem volt ez másképp nálunk sem. Baráti körben többször felidéztük a gyermekkor ízeit, ételeit, s többször említettem az enyémet. Nagy meglepetésemre nem ismerték, ezt az egyszerű húsmentes ételt, ami így az ünnepek után jótékonyan hat az emberre. Mígnem a múlt héten a piacon a kedvenc árusomnál egyik ismerősöm friss zöldpetrezselymet kért, mert lábatlantyúkot akart készíteni. Mit mondjak zene volt füleimnek, hogy végre valaki ismeri ezt az ételt. Aztán az eladónénivel egyetemben ki-ki elmondta a saját verzióját. 

Lábatlantyúk

Hozzávalók: 3 zsemle, 3 db tojás, 1 kávéskanál ételízesítő, 1 evőkanál friss petrezselyem, 1 csipet só, bazsalikom ízlés szerint, majoranna ízlés szerint, bors, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 közepes fej hagyma, 2 evőkanál olivaolaj


Fotók: Zele Tímea

Elkészítése: A zsemléből készült tölteléket mindenki jól ismeri, s az elkészítés módja sem ördöngős. Az összetevőket összekeverjük, majd a tölteléket egy kör alakú zsíradékkal és zsemlemorzsával kikent tortaformába tesszük és sütőben megsütjük. Ha kihűlt tortaszelet formára vágjuk fel. Krumplipüré illik hozzá és sóskaszósz, isteni finom.

 

 

 

További híreink

Borsodi Vegyipari Nap – bemutatták a BorsodChem kutatási projektjét

Dátum: 2025. nov 08. 19:31

A Magyar Kémikusok Egyesületének megyei szervezete és a Miskolci Akadémiai Bizottság Vegyészeti Szakbizottsága idén 41. alkalommal szervezte meg a Borsodi Vegyipari Napot. Az alkalomnak az MTA Miskolci Akadémiai Bizottság székháza adott otthont.

Zajlik az új kazincbarcikai strand látványos és fenntartható koncepciójának véglegesítése

Dátum: 2025. nov 07. 16:44

Miközben a tervek szerint decemberben már az első karcsapásokra várják a vendégeket az elkészült Vízi komplexum medencéi, addig „vízgőzerővel” folyik a strandfejlesztési koncepció véglegesítése is Kazincbarcikán. A szakértői csapatban a magyarországi fürdőkultúrát, üzemeltetést és strandfejlesztési lehetőségeket jól ismerő szakemberek mellett építészek, a Vízi komplexum beruházását és megnyitását koordináló cégek és szervezetek vezetői, valamint a városvezetők is részt vesznek. Kazincbarcika első körben 1,2 milliárd Ft-ot különített el idei költségvetésből a többütemű strandfejlesztés megindítására.

Geometriai formákkal bontja meg a teret — Ezüst György Zoltán kiállítása nyílik a Mezeyben

Dátum: 2025. nov 06. 19:00

Különösen izgalmas, rendkívül sokoldalú és sok témájú, nagyon kifejező, a vonalból gyakran szokatlan formákkal kimenő festő- és grafikusművész bemutatkozásával folytatódik a „Emberben a művész, művészben az ember” kiállítássorozat. Ezüst György Zoltán több korszakos, egyénien mély értelmű, mégis bárkit megszólító tárlata november 12-én (szerdán), 18:00 órától nyílik meg a Mezey István Művészeti Központ alsó kiállítótermében.

November 13-án déltől zárva a Kazincbarcikai Fedett Uszoda

Dátum: 2025. nov 06. 17:28

Technikai okok miatt november 13-án (csütörtökön) hamarabb zár a Kazincbarcikai Fedett Uszoda. A létesítmény üzemeltetője a sportolók és a közönség megértését kéri.

KolorTV élőben

Programajánló

Vizuális anomáliák - Ezüst György Zoltán képzőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

IV. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk