https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Szeretek és tudok is főzni, ezért mondhatni szinte minden ételt szívesen fogyasztok, és el is készítem. Édesanyámtól tanultam főzni, már hatéves koromban a tűzhely előtt álltam és azóta is szívesen főzök. Mivel nyugdíjas vagyok, ezért már nem csak hétvégéken, hanem hétköznapokon is szívesen készítek finomságokat. Leginkább a szárnyasokat kedvelem, ezért is választottam ezt az ételt.
 

Sült kacsacomb káposztás cvekedlivel

Hozzávalók: • fejenként 1-2 kacsacomb • só, bors, vegeta • 1 egész fej fokhagyma • 1-2 fej zöldpaprika • 2-3 szem paradicsom • 2-3 fej fehér hagyma • kevés kacsazsír • 1-2 dl száraz fehérbor A káposztástésztához: • fejenként egy marék házi kockatészta vagy szabógallér • 1/2 fej káposzta • só, bors


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: A kacsacombokat megmossuk, a bőrös felét kockásra bevagdossuk, befűszerezzük, és elhelyezzük a kizsírozott tepsiben. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, fokhagymát, zöldfélét és a paradicsomot, aláöntünk 1 dl fehérbort. Első lépésként a sütőben magas hőfokon kb. 40 percig fólia alatt pároljuk. Második lépésben levesszük a hőfokot 180 fokra és fél­óránként megforgatjuk a combokat, amíg vajpuha nem lesz a hús. Ezután levesszük a fóliát, és 200-220 fokon ropogósra sütjük. Ha közben sok a lé, le öntjük, hogy ne főjön, hanem süljön! Káposztás cvekedli: A káposztát lereszeljük, megdinszteljük. Sózzuk, frissen darált borssal megszórjuk. Mehet rá hangyányi cukor,vagy édesítő is. Közben kifőtt a tészta, amelyet rádobunk a dinsztelt káposztára és jól összeforgatjuk. Nem árt neki, ha egy kicsit lesül.
 

További híreink

Rekordmennyiségű gyűjtött farmer és a legbeszédesebb gyerekek Nyékládházán

Dátum: 2025. dec 06. 19:00

Az ÖKOllekció-turné, a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás divattémában zöld tudattágító új kampánya több szempontból is csúcsokat döntögető gyermekközönséggel találta magát szemben nyékládházi állomásán.

Megújult és rekordot döntött a 2025-ös Mikulás-kocogás

Dátum: 2025. dec 06. 15:00

A sok éves hagyományú kazincbarcikai jelmezes, Mikulás-kocogás forgatókönyve 2025-ben sokat frissült. Változott az útvonal, a rendszer, de a cél nem: az indulók mikuláscsomaggal nevezhettek, melyet végül rászoruló gyermekek kapnak meg. A megújulás meghozta az eredményét, minden eddiginél több futó, tehát egyúttal jótékonykodó gyűlt össze: 882 fő. A résztvevők száma megnégyszereződött.

December 10-én nyit a várva várt Kazincbarcikai Vízi Komplexum

Dátum: 2025. dec 06. 09:00

Sokak számára boldog pillanat lesz, amikor december 10-én végre egy új, nagyszabású és sokoldalú, az egészséges életmódot és a kikapcsolódást többféleképpen szolgáló vízi komplexummal gazdagodik Kazincbarcika városa. A létesítmény most végre örömteli valósággá válik.

Egy csepp erdő — könyv született a Bükk alapanyagaiból, Gyulai Évi társszerzőként működött közre

Dátum: 2025. dec 05. 18:00

Könyvsorozatának harmadik állomásához érkezett Bózsó Gyula erdész. Az erdő finom és az Ehető erdő után megjelent az Egy csepp erdő című könyv, amelynek társszerzője Gyulai Évi italdizájner, a kazincbarcikai GinGin Art Café alapító-tulajdonosa. A premiert a Bükk ékkövében, a Lillafüredi Palotaszállóban tartották, stílusosan erdei alapanyagokból készült koktélkóstolóval.

KolorTV élőben

Programajánló

Létezés öröme - Uray-Szépfalvi Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk