https://kolorline.hu/Egy recept, egy sztori

Egy recept, egy sztori

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

- Szeretek és tudok is főzni, ezért mondhatni szinte minden ételt szívesen fogyasztok, és el is készítem. Édesanyámtól tanultam főzni, már hatéves koromban a tűzhely előtt álltam és azóta is szívesen főzök. Mivel nyugdíjas vagyok, ezért már nem csak hétvégéken, hanem hétköznapokon is szívesen készítek finomságokat. Leginkább a szárnyasokat kedvelem, ezért is választottam ezt az ételt.
 

Sült kacsacomb káposztás cvekedlivel

Hozzávalók: • fejenként 1-2 kacsacomb • só, bors, vegeta • 1 egész fej fokhagyma • 1-2 fej zöldpaprika • 2-3 szem paradicsom • 2-3 fej fehér hagyma • kevés kacsazsír • 1-2 dl száraz fehérbor A káposztástésztához: • fejenként egy marék házi kockatészta vagy szabógallér • 1/2 fej káposzta • só, bors


Fotók: Kovács Loretta

Elkészítése: A kacsacombokat megmossuk, a bőrös felét kockásra bevagdossuk, befűszerezzük, és elhelyezzük a kizsírozott tepsiben. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, fokhagymát, zöldfélét és a paradicsomot, aláöntünk 1 dl fehérbort. Első lépésként a sütőben magas hőfokon kb. 40 percig fólia alatt pároljuk. Második lépésben levesszük a hőfokot 180 fokra és fél­óránként megforgatjuk a combokat, amíg vajpuha nem lesz a hús. Ezután levesszük a fóliát, és 200-220 fokon ropogósra sütjük. Ha közben sok a lé, le öntjük, hogy ne főjön, hanem süljön! Káposztás cvekedli: A káposztát lereszeljük, megdinszteljük. Sózzuk, frissen darált borssal megszórjuk. Mehet rá hangyányi cukor,vagy édesítő is. Közben kifőtt a tészta, amelyet rádobunk a dinsztelt káposztára és jól összeforgatjuk. Nem árt neki, ha egy kicsit lesül.
 

További híreink

Egy csepp erdő — könyv született a Bükk alapanyagaiból, Gyulai Évi társszerzőként működött közre

Dátum: 2025. dec 05. 18:00

Könyvsorozatának harmadik állomásához érkezett Bózsó Gyula erdész. Az erdő finom és az Ehető erdő után megjelent az Egy csepp erdő című könyv, amelynek társszerzője Gyulai Évi italdizájner, a kazincbarcikai GinGin Art Café alapító-tulajdonosa. A premiert a Bükk ékkövében, a Lillafüredi Palotaszállóban tartották, stílusosan erdei alapanyagokból készült koktélkóstolóval.

ÖKOllekció-turné Bőcs — „a gyerekek tudatossága a jövő záloga”

Dátum: 2025. dec 05. 12:36

Hetedikként Bőcsre vezette el az ÖKOllekció-turné a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás és a miskolci Redesig Divasuli közös csapatát. A több településes – divattémában zöld tudattágító – turné bőcsi állomásán mintegy 40 általános iskolás gyerek vett részt.

Ünnepi díszbe öltözik december 10-én Kazincbarcika karácsonyfája — óvodások a segítők

Dátum: 2025. dec 05. 10:17

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák gyermekei öltöztetik ünnepi díszbe a város karácsonyfáját december 10-én a Hild-emlékoszlopnál. A városvezetés őszi felkérését követően az óvodák már októberben elkezdték gyűjteni a díszekhez szükséges hétköznapi anyagokat, amelyeket a Gyermekek Háza–Kézművesház munkatársai varázsolnak kreatív, ünnepi dekorációvá. A közös fadíszítés és készülődés egyszerre lesz karácsonyváró városi élmény, és Kolorcityhez hűen környezettudatos akció.

Ülésezett a képviselő-testület — változik a helyi adók mértéke januártól

Dátum: 2025. dec 03. 16:00

19 napirendi pont szerepelt Kazincbarcika Város Önkormányzatának november 27-i munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésén. A grémium többek között tárgyalt a helyi adók változásáról, a vízi komplexum nyitásáról, önkormányzati rendeletek kötelező felülvizsgálatáról és hivatali beszámolókról is.

KolorTV élőben

Programajánló

Létezés öröme - Uray-Szépfalvi Ágnes Munkácsy Mihály-díjas festőművész kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Csetényi Anikó, Presser Gábor: A piros esernyő - zenés mesejáték

Egressy Béni Művelődési Központ

Színházi évad Kazincbarcikán

Egressy Béni Művelődési Központ

VI. Dédesi fényparádé és jótékonysági felvonulás

Dédestapolcsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk