KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Így küzdjük le a téli depressziót

Így küzdjük le a téli depressziót

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Az ünneplés és pihenés után sokan érzik magukat lehangoltnak, fáradtnak, kedvetlennek. Sajnos a szürke, hideg január és korai sötétedés sem ad pozitív löketet napi rutinjainkhoz. De mit tehetünk mégis a depresszió ellen? Íme néhány tipp!

A gyógyító fény!
Menjünk a szabadba minden alkalommal, amikor egy kicsit is süt a nap. Kutatások bizonyították, hogy a fényterápia ugyanúgy hatásos a kedélybetegség ellen, mint az antidepresszánsok. Terápiás lámpát már több szaküzletben be lehet szerezni, de akár egy pár perces pihenés a szoláriumban is feltölthet!
 

Szedjünk D-vitamint!
A D-vitamin szervezetünk egyik elengedhetetlen szükséglete, amelyet télen általában étrendkiegészítők formájában tudunk bevinni. Hozzájárul a csontok, a fogak egészségéhez, de a daganatok megelőzésében is nagy szerepe van. Hiánya rendkívül megterheli a szervezetet, így ha fáradtnak, levertnek érezzük magunkat, érdemes ellenőriznünk D-vitamin szintünket.


(Képek: Pixabay)

Járjunk társaságba!
Legyünk együtt családunkkal és barátainkkal annyit, amennyit csak lehet. Több kutatás is igazolja, hogy a visszahúzódás a társasági élettől a depresszió egyik tünete is lehet.
 

Testmozgás és zene
A tánc például remek testmozgás, ami egyben a kedélyállapotra is jó hatással van. Főleg, ha olyan valakivel táncolunk, akit kedvelünk. Érdemes ritmusos zenét hallgatni, amely általában biztosítja a stabil, jó hangulatot.

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk