https://kolorline.hu/Gőzerővel készülnek a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapra

Gőzerővel készülnek a IX. Eunice Kennedy Shriver Emléknapra

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség alapítójának nevét viselő Eunice Kennedy Shriver Emléknap (EKS Emléknap) magyarországi eseményét idén városunkban rendezik meg július 20-án.


A rendezés jogát február 26-án Szitka Péter Kazincbarcika polgármestere és Lengyel Lajos, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) elnöke együttműködési megállapodásban rögzítette
Fotó: Kovács Loretta

A továbbiakban a mindenamisport.com által Dr. Makkai Orsolyával, a Barcika Art Kft. ügyvezető igazgatójával készített interjút olvashatják.

Úgy tudom, hogy Kazincbarcika városa maga jelentkezett az EKS Emléknap megszervezésére. Mi volt ennek az oka?

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és Kazincbarcika város kapcsolata hosszú évekre tekint vissza. Évről évre valamilyen formában igyekeznek megjelenni nálunk akár egy verseny megrendezésével, vagy valamilyen színes programunkban. Az együttműködés és közös gondolkodás 2016-ban frissült fel, amikor a Szövetséget városunk és a térség legnagyobb rendezvényére, a Kolor fesztiválra díszvendégként hívtuk el, ők pedig örömmel vállalták a nemes feladatot.
Ahogyan Szitka Péter, a város polgármestere is fogalmazott: A Szövetség mindennapi áldozatos munkáját megismerni, az értelmi fogyatékosokat közelebb hozni az ép emberekkel csodálatos, de egyben nagyon nehéz feladat. A szövetség minden nap ezen dolgozik. Olyan űrt töltenek be az életünkben, olyan feladatokat látnak el, amit egy önkormányzat vagy egy cég nem tud. A Kennedy Emléknap üzenete nagyon fontos számunkra, bízunk benne, hogy minden vendégünk örömmel, nyitottsággal látogat majd ki a programra júliusban

Az emléknap kazincbarcikai szervezője a Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Kft. Mit kell tudni erről a Kazincbarcika Város Önkormányzata által fenntartott cégről? Milyen feladatokat lát el?

Nagyon komplex, sokrétű és kreatív feladat a miénk. Kazincbarcika önkormányzatának támogatásával és megbízásából üzemeltetjük a kulturális és sportlétesítményeket, teljes körűen megszervezzük és lebonyolítjuk a kazincbarcikai és térségi programokat a színházi évadtól a gyermekrendezvényeken át a háromhetes, több mint tíz település részvételével zajló Kolorfesztiválig. A városi médiafelületeket is mi tartjuk fenn és töltjük meg tartalommal: KolorHÉT közéleti hetilap, KolorTV – Kazincbarcikai Városi TV, KolorLINE.hu térségi hírportál. Mindemellett a KOLORCITY KAZINCBARCIKA városmárka menedzselése, építése és arculati megjelenése is a mi feladatunk. Így nem is lehet kérdés, hogy az EKS Emléknap szervezésében és lebonyolításában a Szövetséggel együttműködve részt vegyünk, munkájukat segítsük és támogassuk.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel milyen a közös munka?

Nagyon intenzív és kihívásokkal teli, hiszen a rendezvény olyan sokrétű és speciális, mely még több dimenziót nyit meg mind szervezésben, mind kommunikációban, mint a városi programok. Kazincbarcika mindig nyitott a különleges eseményekre, tavaly például egy Spartan Race SUPER verseny került nálunk megrendezésre. Szeretjük az innovatív lehetőségeket, ebben az esetben pedig kiemelten fontos, hogy a Szövetség tagszervezeteinek látogatói és a városlakók is jól érezzék magukat ezen az érzékenyítő rendezvényen. Mindent megteszünk azért, hogy a szervezet által végzett munkát megfelelő környezetben és igen színes programokkal tudjuk szemléltetni Kazincbarcikán.

Hol járnak a rendezvény előkészületei? Melyek a legfontosabb feladatok most márciusban az esemény kapcsán?

Jelenleg több közös egyeztetésen vagyunk már túl a Szövetség kijelölt kapcsolattartóival. Utoljára február 26-án járt nálunk az elnökség, amikor részletesen végigvettük a teendőket, összeállítottuk a programok nagy részét és egy timingot, mely a szervező csapatok munkájának az alapja. A következő találkozásra március végén kerül sor, amikor a helyszín pontos bejárása, megtervezése lesz az elsődleges feladat. Ezek után indul az engedélyeztetési eljárás, majd a rendezvény részletes technikai forgatókönyvének elkészítése és az aktív kommunikáció elindítása, az önkéntesek toborzása.

A speciális olimpikonok nyári rendezvénye kapcsán milyen különleges attrakcióval készülnek?

Kazincbarcika városa 2013 óta építi saját brandjét, a Kolorcity-t. Szeretnénk megmutatni az idelátogatóknak, milyen csodálatos, élhető, család- és sportbarát település ez. Az országban egyedülálló, több mint harminc színes házfalunkat bemutató túrákat szervezünk majd, melyeken a számtalan köztéri szobrot is meg lehet majd tekinteni. Kézműves játszóházainkban hagyományos mesterségeket szeretnénk megmutatni a több mint 28 éve működő Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai segítségével. Városunkban kiemelkedő a sportélet, így ezen a ponton is remekül tudunk kapcsolódni a programhoz. Egyesületeink, klubjaink mind meghívást kapnak a rendezvényre, így mind az utánpótlás korosztály, mind az élsport csapataink is képviselik majd a színes várost az aktív civil szervezeteinkkel közösen.

A szövetség elnöksége március 29-én ismét Kazincbarcikára látogat majd.


Forrás: http://www.mindenamisport.com/

További híreink

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk