Házi vaj 5 perc alatt
Ma már rengeteg „okosság” terjed az interneten az életmódváltásról, az egészséges ételekről, mit kellene ennünk vagy éppen mi az, amit érdemes kihagynunk az étkezéseinkből. Az egyik ilyen étel, melyről szintén megoszlanak a vélemények, nem más, mint a vaj.
A bolti vaj nem igazán egészséges, hiszen számtalan olyan hozzávalót tartalmaz, amitől már csak a neve lesz vaj. Valószínűleg az íze mennyei, hiszen tele van ízfokozókkal, azonban mielőtt megvásárolnánk, nem árt megnézni, hogy mit is tartalmaz! A legjobb, ha inkább otthon készítünk mi magunk sokkal egészségesebb vajat. Legalább tudjuk mi kerül bele..
Íme egy szuper recept, hogy hogyan is készíthetünk otthon percek alatt finom, házi vajat!
Hozzávalók:
- 2 csésze minél zsírosabb tejszín (300 gramm),
- himalájai só ízlés szerint,
- és egy 800 ml-es üveg
Fotók: pixabay
Elkészítés:
- Öntsük a tejszínt az üvegbe, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót.
- Tegyük rá az üveg fedelét, majd állítsuk egy kevés meleg vízbe, ezzel megrövidíthetjük az elkészülési időt.
- Miután kissé felmelegedett a tejszín, ellenőrizzük, hogy jól rá legyen csavarva a teteje, és kezdjük el rázni. Kb. 5 percig kell jó erősen rázni, addig míg látjuk, hogy a vaj kezd elválni a tejtől.
Tegyük a vajat egy üvegedénybe a hűtőbe, vagy hűvös helyre. Megközelítőleg 3 hónapig áll el az így készített házi vaj.