https://kolorline.hu/Tisztítószer házilag, 30 másodperc alatt

Tisztítószer házilag, 30 másodperc alatt

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

A 21. században egyre inkább előtérbe kerül a tudatos életmódváltás, legyen szó étkezésről, vagy akár otthonunkról, a kémiai szerek elhagyásáról.

Természetesen a lakás takarítása során nem mindent tudunk hanyagolni, de ha belegondolunk abba, hogy nagyanyáink nem a mai, divatos, márkás tisztítószereket vásárolták és használták, akkor akár át is szaladhatunk a nagyihoz szuper házi praktikákért. Íme egy „recept”, ami körülbelül 30 másodpercet vesz igénybe, pénzt takaríthatunk meg – és jobban is működik!

Ezt az általános tisztítószer annyira egyszerű elkészíteni, hogy valóban gyerekjátéknak is nevezhetjük! Ezenkívül mentes több olyan mérgező vegyszertől, amit számos tisztítószerben megtalálunk, és testreszabható az illata, ízlésünk szerint.

A házi általános tisztítószer pontos összetevői:

  • 1 ek bórax
  • 1/2 ek mosószóda
  • 1 ek folyékony szappan
  • Illóolajok 
  • Üveges permetezőpalack a tárolásra


Fotó: Pixabay

Elkészítés:

  • Helyezzünk a bóraxot, mosószódát és szappant egy permetezőpalackba (lehetőleg üveg). Adjunk hozzá 2 csésze meleg vizet. A desztillált a legjobb, de felmelegített csapvízzel is fog működni.
  • Adjuk hozzá az illóolajokat. Fedjük le a palackot és rázzuk jól össze. Szükség szerint használjuk. Fürdőszobai tisztítószerként, padlótisztítónak, konyhai tisztítószernek és a játékok tisztítására is alkalmas.

(Forrás)

További híreink

Forgalomkorlátozás a Rezeda utcában és környékén

Dátum: 2024. júl 16. 16:33

Munkálatok miatt számíthatnak az arra közlekedők kisebb volumenű forgalomkorlátozásra Kazincbarcika Alsóvárosi részén. A munkavégzés a nagyobb forgalmú útszakaszt nem, csak a Rezeda utcát és az ahhoz kapcsolódó mellékutcákat érinti.

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk