https://kolorline.hu/Sztárfellépők a Kennedy Emléknapon július 20-án

Sztárfellépők a Kennedy Emléknapon július 20-án

Szerző:

Zele Tímea

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Király Viktor és Király Lina, Deniz, Tóth Vera és a Desperado is színpadra lép július 20-án a Nemzetközi Speciális Olimpia Szövetség alapítójának nevét viselő Eunice Kennedy Shriver Emléknap magyarországi eseményén, Kazincbarcikán.

A délután 15 órakor kezdődő programon, melynek a Don Bosco Sportközpont melletti Völgy parki terület ad helyet, bemutatkoznak a szövetség sportszakágai, a 17 órai fáklyás futásra Kállai Ildikó fitnesz világbajnok melegíti majd be a résztvevőket.

Eunice Kennedy Shriver a legendás Kennedy-család tagja volt. Egyik álmát váltotta valóra, mikor elhatározta, hogy az értelmileg sérült embereknek nyilvánosságot és elismerést próbál adni, ez pedig világosan, tisztán és - elmondása szerint - drámaian megtehető a sportpályákon. A sporton keresztül demonstrálhatják vágyaikat, örömüket és versenyképességüket, ezért 1969-ben létrehoztak egy olyan programot, amely lehetőséget ad ezeknek az embereknek, hogy a társadalomban azonos helyet töltsenek be az épekkel, könnyebben integrálódjanak, nyitottsággal fogadják be őket.

Kazincbarcika Város Önkormányzata 2017-ben pályázott a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnél a Kennedy Shriver Emléknap hazai eseményének megtartására. A benyújtott anyag és támogatási program pozitív elbírálásban részesült, az elnökség a helyszínbejárást követően úgy döntött, hogy idén, a 2017-es Spartan Race Kazincbarcika több mint 5000 résztvevős versenyét követően, egy újabb kiemelt, országos rendezvénynek adhat helyet a város.

 „ A Magyar Speciális Olimpia Szövetséggel való együttműködés és az együtt gondolkodás hosszú múltra tekint vissza Kazincbarcikán. Évről évre valamilyen formában igyekeznek megjelenni nálunk akár egy verseny megrendezésével, vagy valamilyen színes programunkban. 2016-ban a Kolorfesztivál díszvendégei voltak, ezzel szerettük volna még szorosabbra fűzni a kapcsolatunkat, mely idén egy  rendkívül rangos rendezvényben bontakozik ki. A szövetség mindennapi áldozatos munkáját megismerni, az értelmi fogyatékosokat közelebb hozni az ép emberekkel csodálatos, de egyben nagyon nehéz feladat. A szövetség minden nap ezen dolgozik. Olyan űrt töltenek be az életünkben, olyan feladatokat látnak el, amit egy önkormányzat vagy egy cég nem tud. A Kennedy Emléknap üzenete nagyon fontos számunkra, bízom benne, hogy a városlakók is hasonlóképpen látják, és örömmel, nyitottsággal látogatnak majd ki a programra júliusban.” – mondta Szitka Péter polgármester.

„A Kennedy nap egyfajta emlékezés az alapítókra. A Kennedy fiú, aki most a Nemzetközi Szervezetnek a vezetője, azt kérte, hogy a mama és a papa szellemének megfelelően ez a nap ne a gyászról szóljon, hanem a boldogságról, az örömről, arról, hogy az értelmi fogyatékosságban élőket hogyan tudjuk beintegrálni a társadalomba. Ennek nagyon nagy szerepe van Magyarországon még mindig, hiszen nagyon hosszú ideig nem ismerték a fogyatékossággal élő embereket, mivel zárt intézményekben voltak. Az 1980-1990-es években kinyíltak ezen intézmények kapui. Ma elmondható az, reményeim szerint részben köszönhető a speciális olimpiának, hogy a sporton keresztül egyre többen megismerik és értékelik azokat az eredményeket, amelyeket az értelmi fogyatékosságban élők elérnek.” - mondta Lengyel Lajos, a szövetség elnöke.

További híreink

Tour de Hongrie: 1933 után újra svájci siker

Dátum: 2018. aug 14. 20:29

A svájci Patrick Schelling nyerte a Tour de Hongrie viharos prológját, amelyre Siófokon került sor.

In memoriam Balla Árpád

Dátum: 2018. aug 14. 11:13

Valaki ismét elment közölünk. Valaki megint hiányozni fog az életünkben.

Minőségi koncertek Sajóbábony és Rudabánya közönségének

Dátum: 2018. aug 14. 09:07

A Kolorcountry programjai a fesztivál tizenharmadik napján Sajóbábonyban folytatódtak a Tájház udvarán.

6. Kolorfesztivál – Főszerepben a tánc

Dátum: 2018. aug 14. 09:03

A táncos szakmai hét a Flash Táncstúdió workshopjával indult, ahol a hastánccal ismerkedtek meg az érdeklődők.

Programajánló

Kugler Zsolt-street dance show

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Kolor Grillvacsora - 6. Kolorfesztivál

Kazincbarcika - Ambrózia étterem

Muzsikás Együttes - 6. Kolorfesztivál

Dubicsány

Szudki Osayma és Farkas Júlia- Body N Soul

Kazincbarcika - Munkácsy tér

Pély Barna akusztik

Kurityán

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk