https://kolorline.hu/Súlyos tények az avokádóról

Súlyos tények az avokádóról

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Európa egyre több avokádóra vágyik, hiszen meg vagyunk győződve, hogy mennyire finom a pirítóson. Tisztában vagyunk vele, hogy miközben erre a gyümölcsre vágyunk dél – amerikai ország lakosai szennyezett vizet isznak? Hol itt az összefüggés?

Az avokádó növénynek víznyelő tulajdonsága határtalan, rengeteg víz kell az öntözéshez. A végtelen locsolás miatt a helyi patakok és vizek kiszáradtak. Több éve jelentek meg cikkek, hogy egyre rosszabb a helyzet azokon a területeken, ahol avokádó termesztéssel foglalkoznak.

Petorca lakói már évek óta vizeskocsikból kapják a vizet, ami gyakran szennyezett, büdös és a baktérium határértéke túl van a megengedetten. Az emberek sokszor megbetegednek vagy hogy megelőzzék a problémát felforralják a vizet. Ezt súlyosbítja még még az a tény is, hogy az avokádó farmokat olyan helyre telepítették, ahol a talaj eleve száraz, az aszályok elkerülhetetlenek.

Tudták, hogy 1 kg avokádó termesztéséhez 2000 liter vízre van szükség? Ez négyszerese annak a vízigénynek amire a narancsnak szüksége van, és tízszerese a paradicsoménak!
2011 -es légifelvétel alapján 65 illegális vízvezetéket találtak, amivel a folyókból az ültetvényre vezetik a vizet. Az ottani lakosok tehát érthető módon dühösek. Néhány termesztő figyelembe veszi az etikus termesztés kritériumait, az ilyen avokádón „fair trade” címkét találhatunk és ezeket Kaliforniában termesztik.
Ezzel még nics vége! A világhírű királylepkék sincsenek biztonságban, mivel a mexikói farmerek irtják az erdőket az egyre inkább hasznot hajtó avokádó termesztés miatt, így a pillnagók száma jelentősen fogyatkozni látszik. 

Gondolkodjunk el azon, hogy nem lehet jó választás az olyan növény, amely egy egész ország életét teszi tönkre. Figyeljünk és védjük Földünket.

Forrás: balintgazda.hu

További híreink

Ballagás és évzáró a Pollackban

Dátum: 2018. jún 20. 16:20

Mintegy kétezer-kétszáz diák kezdte meg a jól megérdemelt nyári szünidőt. A Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában és tagintézményeiben a héten tartják a ballagási ünnepségeket és az évzárókat is.

Dísz tér tervbemutatója

Dátum: 2018. jún 20. 15:31

Meghívó a Kazincbarcika régi-új közösségi terének, a Polgármesteri Hivatal előtti Dísz tér megújulásának tervbemutatójára.

Előkelő helyen végzett a magyar csapat labdarúgásban

Dátum: 2018. jún 20. 15:03

A KBSC játékosa szerezte a gólokat

Kondói rajzos sikerek

Dátum: 2018. jún 20. 14:45

A Kondói Harica-Völgyi Óvoda óvodásai sikeresen szerepelek több országos rajzpályázaton.

Programajánló

Kastély-szerenád

Edelény

I. Császtai Terepfutás és Mountain Bike Verseny

Edelény - Császta Szőlőhegy

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

BLAST!

Berente

Németh Kori Edzés

Dédestapolcsány

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk