KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Súlyos tények az avokádóról

Súlyos tények az avokádóról

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Európa egyre több avokádóra vágyik, hiszen meg vagyunk győződve, hogy mennyire finom a pirítóson. Tisztában vagyunk vele, hogy miközben erre a gyümölcsre vágyunk dél – amerikai ország lakosai szennyezett vizet isznak? Hol itt az összefüggés?

Az avokádó növénynek víznyelő tulajdonsága határtalan, rengeteg víz kell az öntözéshez. A végtelen locsolás miatt a helyi patakok és vizek kiszáradtak. Több éve jelentek meg cikkek, hogy egyre rosszabb a helyzet azokon a területeken, ahol avokádó termesztéssel foglalkoznak.

Petorca lakói már évek óta vizeskocsikból kapják a vizet, ami gyakran szennyezett, büdös és a baktérium határértéke túl van a megengedetten. Az emberek sokszor megbetegednek vagy hogy megelőzzék a problémát felforralják a vizet. Ezt súlyosbítja még még az a tény is, hogy az avokádó farmokat olyan helyre telepítették, ahol a talaj eleve száraz, az aszályok elkerülhetetlenek.

Tudták, hogy 1 kg avokádó termesztéséhez 2000 liter vízre van szükség? Ez négyszerese annak a vízigénynek amire a narancsnak szüksége van, és tízszerese a paradicsoménak!
2011 -es légifelvétel alapján 65 illegális vízvezetéket találtak, amivel a folyókból az ültetvényre vezetik a vizet. Az ottani lakosok tehát érthető módon dühösek. Néhány termesztő figyelembe veszi az etikus termesztés kritériumait, az ilyen avokádón „fair trade” címkét találhatunk és ezeket Kaliforniában termesztik.
Ezzel még nics vége! A világhírű királylepkék sincsenek biztonságban, mivel a mexikói farmerek irtják az erdőket az egyre inkább hasznot hajtó avokádó termesztés miatt, így a pillnagók száma jelentősen fogyatkozni látszik. 

Gondolkodjunk el azon, hogy nem lehet jó választás az olyan növény, amely egy egész ország életét teszi tönkre. Figyeljünk és védjük Földünket.

Forrás: balintgazda.hu

További híreink

Rács mögött a putnoki baltás rablók (Frissítve!)

Dátum: 2019. jan 15. 11:59

A rendőrök őrizetbe vették azt a két rablót, akik még hétfőn rátámadtak egy apára és fiára Putnokon.

Lehetőség 240 l űrmértékű szelektív edényzetre

Dátum: 2019. jan 14. 10:10

Lehetőség van a 2016. év folyamán átvett 120 l űrmértékű szeletív edényzetek 240 l űrmértékűre történő cseréjére.

Szoros időközi önkormányzati választáson az MSZP-DK jelöltje nyert Sajószentpéteren

Dátum: 2019. jan 14. 10:09

A sajószentpéteri 1. egyéni választókerület korábbi jobbikos önkormányzati képviselőjének, Hernádi Norbertnek a halála miatt kellett időközi választást kiírni a településen, melyen összesen hat jelölt indult.

Újévi koncert Illényi Katicával

Dátum: 2019. jan 13. 11:17

Újévi koncert keretében köszöntötte Kazincbarcika városa a 2019-es évet január 11-én és 12-én az Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében. A kétnapos eseményen fellépett Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész és a Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara.

KolorTV élőben

Programajánló

KOLORAKADÉMIA

Kazincbarcika

A bükki füvesember Ózdon

Ózd

Retro Game - Évnyitó

Berente

Floorball Diákolimpia® Országos Döntő - Kazincbarcika

Kazincbarcika

Harcban a Delfinek

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk