https://kolorline.hu/Súlyos tények az avokádóról

Súlyos tények az avokádóról

Szerző:

Kovács Loretta

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Európa egyre több avokádóra vágyik, hiszen meg vagyunk győződve, hogy mennyire finom a pirítóson. Tisztában vagyunk vele, hogy miközben erre a gyümölcsre vágyunk dél – amerikai ország lakosai szennyezett vizet isznak? Hol itt az összefüggés?

Az avokádó növénynek víznyelő tulajdonsága határtalan, rengeteg víz kell az öntözéshez. A végtelen locsolás miatt a helyi patakok és vizek kiszáradtak. Több éve jelentek meg cikkek, hogy egyre rosszabb a helyzet azokon a területeken, ahol avokádó termesztéssel foglalkoznak.

Petorca lakói már évek óta vizeskocsikból kapják a vizet, ami gyakran szennyezett, büdös és a baktérium határértéke túl van a megengedetten. Az emberek sokszor megbetegednek vagy hogy megelőzzék a problémát felforralják a vizet. Ezt súlyosbítja még még az a tény is, hogy az avokádó farmokat olyan helyre telepítették, ahol a talaj eleve száraz, az aszályok elkerülhetetlenek.

Tudták, hogy 1 kg avokádó termesztéséhez 2000 liter vízre van szükség? Ez négyszerese annak a vízigénynek amire a narancsnak szüksége van, és tízszerese a paradicsoménak!
2011 -es légifelvétel alapján 65 illegális vízvezetéket találtak, amivel a folyókból az ültetvényre vezetik a vizet. Az ottani lakosok tehát érthető módon dühösek. Néhány termesztő figyelembe veszi az etikus termesztés kritériumait, az ilyen avokádón „fair trade” címkét találhatunk és ezeket Kaliforniában termesztik.
Ezzel még nics vége! A világhírű királylepkék sincsenek biztonságban, mivel a mexikói farmerek irtják az erdőket az egyre inkább hasznot hajtó avokádó termesztés miatt, így a pillnagók száma jelentősen fogyatkozni látszik. 

Gondolkodjunk el azon, hogy nem lehet jó választás az olyan növény, amely egy egész ország életét teszi tönkre. Figyeljünk és védjük Földünket.

Forrás: balintgazda.hu

További híreink

„Nem mindenki zenész, akinek hangszere van”

Dátum: 2018. okt 18. 21:03

KolorAkadémia – Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológussal

Költséghatékonyságra törekednek

Dátum: 2018. okt 18. 15:04

Munkaterv szerinti ülést tartott Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 18-án.

Megváltozik a forgalmi rend vasárnaptól Sajószentpéteren

Dátum: 2018. okt 18. 13:19

Vasárnaptól megváltozik a forgalmi rend Sajószentpéter belterületén a 26-os és 27-es főutak keresztezésében épülő körforgalomnál.

Újra elnyerte a „Családbarát Munkahely” címet az ÉRV. Zrt.

Dátum: 2018. okt 18. 13:16

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatására.

Programajánló

1956-os ünnepi megemlékezés

Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

MVSC - Rudabánya

Miskolc

Október 23.-i megemlékezés

Bánhorváti Sportcsarnok

1956-os ünnepség

Művelődési Központ - Edelény, Görögkatolikus templom

Október 23-i ünnepi megemlékezés

Kazincbarcika - Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk