https://kolorline.hu/Tippek az egészséges hajért

Tippek az egészséges hajért

Szerző:

Demeter Dia

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Nőként optimális esetben az egyik ékünk a csodás hajzuhatagunk, de a szemet gyönyörködtető, hosszú hajkoronát sokan csak hosszú évek alatt érik el. A hajnövesztés nem megy egyik pillanatról a másikra, de tehetünk azért, hogy meggyorsítsuk a folyamatot.



Az vagy, amit megeszel

A megfelelő étrend nagy hatással van a szervezetünkre, többek között a hajunk egészségére is. A vasban, B-vitaminban, cinkben és proteinben gazdag ételek segítenek a haj megerősödésében, bátran készítsünk az ilyen vitaminokban dúskáló gyümölcsökből napindító smoothie-t, sőt egy pici klorofillt is csempésszünk az italunkba, ami szintén áldásos hatással van a tincseinkre. Az olyan zöld zöldségek, mint a kel, vagy az alga hemzsegnek a vastól, ami szintén elengedhetetlen a haj egészségéhez.


Szabadítsuk fel a hajhagymákat!
A környezeti hatások okozta szennyeződés, a hajápoló olajok felhalmozódása eltömítheti a hajhagymák tüszőit és ezzel megakadályozzuk az egészséges haj növekedését. Próbáljuk meg minél kevesebb hajformázó terméket használni. A száraz samponokat és a hajdúsító készítményeket is érdemes kerülni. Az ecetes hajöblítést (1 rész ecet, 9 rész langyos víz) is ki lehet próbálni – ez a „csodaszer” nem csak takarításra jó, egészségesebb és ragyogóbb lesz tőle a hajunk.



Cukor a samponba?

A hosszú tincsek eléréséhez a fejbőr rendszeres és gondos ápolása elengedhetetlen. Szükségünk van a hidratálásra, a tisztításra és bár elsőre furán hangzik, de a radírozásra is. Hetente egyszer használjunk méregtelenítő sampont, vagy keverjünk egy pici cukrot a samponunkhoz, hogy alaposan megtisztítsuk és eltávolítsuk a felesleges faggyút és a felhalmozódott káros termékeket a fejbőrünkről. A szódabikarbóna is szóba jöhet cukor helyett.

Ébresztő a hajnak
A koffein állítólag stimulálja a hajszálakat, blokkolja a DHT-hormon (azaz a hajhullásért felelős Dihydro-tesztoszteron) termelődését. Koffeintartalmú hajápolókkal is kísérletezhetünk.

Masszírozzuk a fejbőrt!
A masszázs serkenti a vérkeringést, támogatja a hajhagymákat tápláló apró véredényeket, a hajszálak lassú, óvatos és fájdalommentes húzásával és a ritmikus tapintásos technikával pedig felgyorsíthatjuk a hajnövekedést. A vállalkozó szelleműek akár egy professzionális indiai fejmasszázsra is bejelentkezhetnek.



A kevesebb néha több

A mosás, a formázás és a rendszeresen használt kémiai anyagok veszélyeztethetik a fejbőr természetes olajrétegét, amely a növekedést serkenti, a túl nagy hő hatására a hajszálak is töredezettebbek lesznek. Ezért, amikor csak tehetjük, mellőzzük a hajszárító használatát és bánjunk csínján a formázást elősegítő styling termékekkel is! Törekedjünk a természetességre!

Lazítás a tincseknek
A haj töredezettségét fokozhatják a szorosan csomózott hajgumik. A feszesen kötött lófarok hosszú távon könnyen vezethet a haj kikopásához a homlok és a halánték környékén, ezért mindig ügyeljünk arra, hogy elég laza legyen a copfunk.

Rendszeres hajvágás
Akármennyire is furának hangzik elsőre, havonta érdemes vágatni hajszálak végéből, így megszabadulhatunk a töredezett hajvégektől.


 

Forrás: www.nlcafe.hu
Fotók: www.femina.hu, www.bekesmmk.hu

További híreink

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk