https://kolorline.hu/A projekt első fél éve

A projekt első fél éve

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megvalósultak a Menő menzák az iskolában - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolában című EFOP pályázat első félévének célkitűzései, 2018. január 1-től, június 30 - ig.

A Kurityánért Alapítvány elnökének beszámolója szerint a teljesült tevékenységek köréből tíz ismeretterjesztő programot, valamint három szemléletformáló programot abszolváltak az egészséges táplálkozás jegyében. Váradi Ferencné dietetikus az egészséges táplálkozás irányelvei közül Az „Okos tányér”, mint stratégiát, az Energia kalkulátort, és a Táplálkozz okosan tanácsadó lapot alkalmazta az előadásai során. A szakember a csoportos foglalkozásokon túl személyre szabott tanácsokkal is ellátta a gyermekeket és a szülőket. A projekt keretében két ivókutat szereltek fel, mely automata szűrőkkel és UV lámpával is fertőtleníti a vizet, így garantáltan egészséges és tiszta ivóvízhez juthatnak belőle a diákok. A gyümölcskínáló és salátabár szolgáltatás révén a Crowncool SB-C-GN 155 Cold hűtött lapos gyümölcskínáló és salátabár beszerzése, alapanyaggal történő ellátása, valamint a használatához szükséges eszközök beszerzése februárban megtörtént. A pályázat idejére eső minden tanítási napon a diákok rendelkezésére állt az étkezőben, hogy friss gyümölcs- és zöldségsalátával csillapíthassák éhségüket. A szolgáltatás április hónaptól volt elérhető. Újdonságként hatottak a gyermekekre a feta sajt, olívaolaj, joghurt, metélőhagyma, rukkola, és a bébi spenót. A projekt megvalósításához szükséges különféle gyümölcsök szállítása márciusban megkezdődött, ekkor almát, körtét, kivit, banánt fogyaszthattak az iskolások. Az idényszerű gyümölcsök, - eper, cseresznye, sárgabarack, meggy - szállítása hetente két alkalommal történt. Az ismeretterjesztő - és szemléletformáló napokra, - négy alkalommal, - catering szolgáltatást biztosítottak a résztvevők számára. Az ellátás ideje alatt teljes kiőrlésű kenyérféléket, gluténmentes péksüteményeket, valamint alkalmanként 50 liter 100% - os, alma és narancslét kínáltak a jelenlévőknek.   A célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a tankonyha kialakítása az iskolához közel lévő Egészségház épületében, melyet szeptembertől vehetnek birtokba a nebulók.  Az étkezési kultúra fejlesztése érdekében komoly eszközfejlesztést hajtottak végre az iskolai étkezőben is. Az új tanév kezdetén nem csupán edénykészletében, de miliőjében ugyancsak felújított étkezde várja a tanulókat.

További híreink

Virágos Magyarország, virágos KolorCity – elismerés a tudatos tervezésért

Dátum: 2025. jan 07. 13:00

Újabb díjat kapott Kazincbarcika Város Önkormányzata a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. Ezzel nemcsak a tiszta, szép zöldfelületeket és a színpompás növényeket ismerték el, hanem Kolorcity alkalmazkodását is a klímakihívásokhoz.

Ünnepnapok 2025-ben

Dátum: 2025. jan 06. 07:41

Az év eleji tervezéshez nyújt segédletet cikkünk, amelyben mutatjuk, hogy hogyan alakulnak az ünnepnapok és a hosszú hétvégék az új esztendőben.

Megszűnik az Ügyfélkapu

Dátum: 2025. jan 05. 12:00

Január 16-tól megszűnik az Ügyfélkapu és mellette egy sor bejelentkezési mód a közigazgatási, önkormányzati, bírósági és egyéb ügyintézési portálokra. Helyettük két opció marad: az Ügyfélkapu+, valamint a közelmúltban bevezetett Digitális Állampolgárság Program (DÁP) nevű alkalmazás.

Áramfogyasztás — sokaknak megszűnik a diktálás

Dátum: 2025. jan 04. 09:03

Januártól nem kell diktálniuk az okosmérős áramfogyasztóknak az Energiaügyi Minisztérium tájékoztatása szerint. Akiket ez érint, azok a napi felhasználásuk alakulását online felületen is nyomon követhetik.

KolorTV élőben

Programajánló

20. Jubileumi újévi koncert

Egressy Béni Művelődési Központ

Lelkem vásznai - Kristóf Krisztián kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk