https://kolorline.hu/A projekt első fél éve

A projekt első fél éve

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megvalósultak a Menő menzák az iskolában - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolában című EFOP pályázat első félévének célkitűzései, 2018. január 1-től, június 30 - ig.

A Kurityánért Alapítvány elnökének beszámolója szerint a teljesült tevékenységek köréből tíz ismeretterjesztő programot, valamint három szemléletformáló programot abszolváltak az egészséges táplálkozás jegyében. Váradi Ferencné dietetikus az egészséges táplálkozás irányelvei közül Az „Okos tányér”, mint stratégiát, az Energia kalkulátort, és a Táplálkozz okosan tanácsadó lapot alkalmazta az előadásai során. A szakember a csoportos foglalkozásokon túl személyre szabott tanácsokkal is ellátta a gyermekeket és a szülőket. A projekt keretében két ivókutat szereltek fel, mely automata szűrőkkel és UV lámpával is fertőtleníti a vizet, így garantáltan egészséges és tiszta ivóvízhez juthatnak belőle a diákok. A gyümölcskínáló és salátabár szolgáltatás révén a Crowncool SB-C-GN 155 Cold hűtött lapos gyümölcskínáló és salátabár beszerzése, alapanyaggal történő ellátása, valamint a használatához szükséges eszközök beszerzése februárban megtörtént. A pályázat idejére eső minden tanítási napon a diákok rendelkezésére állt az étkezőben, hogy friss gyümölcs- és zöldségsalátával csillapíthassák éhségüket. A szolgáltatás április hónaptól volt elérhető. Újdonságként hatottak a gyermekekre a feta sajt, olívaolaj, joghurt, metélőhagyma, rukkola, és a bébi spenót. A projekt megvalósításához szükséges különféle gyümölcsök szállítása márciusban megkezdődött, ekkor almát, körtét, kivit, banánt fogyaszthattak az iskolások. Az idényszerű gyümölcsök, - eper, cseresznye, sárgabarack, meggy - szállítása hetente két alkalommal történt. Az ismeretterjesztő - és szemléletformáló napokra, - négy alkalommal, - catering szolgáltatást biztosítottak a résztvevők számára. Az ellátás ideje alatt teljes kiőrlésű kenyérféléket, gluténmentes péksüteményeket, valamint alkalmanként 50 liter 100% - os, alma és narancslét kínáltak a jelenlévőknek.   A célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a tankonyha kialakítása az iskolához közel lévő Egészségház épületében, melyet szeptembertől vehetnek birtokba a nebulók.  Az étkezési kultúra fejlesztése érdekében komoly eszközfejlesztést hajtottak végre az iskolai étkezőben is. Az új tanév kezdetén nem csupán edénykészletében, de miliőjében ugyancsak felújított étkezde várja a tanulókat.

További híreink

Hópelyhecske a Lévayban

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

Fagyapó és Sznyegurocska lepték meg a gyerekeket

A jóságos Mikulás ajándéka

Dátum: 2018. dec 14. 10:00

A jó gyerekekhez megérkezett a Mikulás

Megjelent a Kolorhét Magazin utolsó idei lapszáma

Dátum: 2018. dec 14. 09:30

Kedves Olvasóink, a mai délelőtt minden Kazincbarcikai és térségbeli olvasóink kézzel kaphatták a Kolorhét magazin utolsó idei, ünnepi kiadását!

Advent fényei

Dátum: 2018. dec 14. 09:00

Jézus születésére várva

Programajánló

Angyali érintés - Kissné Király Piroska kiállítása

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Kazincbarcika

Kazincbarcikai Ördögök - Dunai Krokodilok / OBII 8. forduló

Kazincbarcika

Hamupipőke

Kazincbarcika

Vegyész RC Kazincbarcika - Mladost Zagreb

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk