https://kolorline.hu/A projekt első fél éve

A projekt első fél éve

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megvalósultak a Menő menzák az iskolában - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolában című EFOP pályázat első félévének célkitűzései, 2018. január 1-től, június 30 - ig.

A Kurityánért Alapítvány elnökének beszámolója szerint a teljesült tevékenységek köréből tíz ismeretterjesztő programot, valamint három szemléletformáló programot abszolváltak az egészséges táplálkozás jegyében. Váradi Ferencné dietetikus az egészséges táplálkozás irányelvei közül Az „Okos tányér”, mint stratégiát, az Energia kalkulátort, és a Táplálkozz okosan tanácsadó lapot alkalmazta az előadásai során. A szakember a csoportos foglalkozásokon túl személyre szabott tanácsokkal is ellátta a gyermekeket és a szülőket. A projekt keretében két ivókutat szereltek fel, mely automata szűrőkkel és UV lámpával is fertőtleníti a vizet, így garantáltan egészséges és tiszta ivóvízhez juthatnak belőle a diákok. A gyümölcskínáló és salátabár szolgáltatás révén a Crowncool SB-C-GN 155 Cold hűtött lapos gyümölcskínáló és salátabár beszerzése, alapanyaggal történő ellátása, valamint a használatához szükséges eszközök beszerzése februárban megtörtént. A pályázat idejére eső minden tanítási napon a diákok rendelkezésére állt az étkezőben, hogy friss gyümölcs- és zöldségsalátával csillapíthassák éhségüket. A szolgáltatás április hónaptól volt elérhető. Újdonságként hatottak a gyermekekre a feta sajt, olívaolaj, joghurt, metélőhagyma, rukkola, és a bébi spenót. A projekt megvalósításához szükséges különféle gyümölcsök szállítása márciusban megkezdődött, ekkor almát, körtét, kivit, banánt fogyaszthattak az iskolások. Az idényszerű gyümölcsök, - eper, cseresznye, sárgabarack, meggy - szállítása hetente két alkalommal történt. Az ismeretterjesztő - és szemléletformáló napokra, - négy alkalommal, - catering szolgáltatást biztosítottak a résztvevők számára. Az ellátás ideje alatt teljes kiőrlésű kenyérféléket, gluténmentes péksüteményeket, valamint alkalmanként 50 liter 100% - os, alma és narancslét kínáltak a jelenlévőknek.   A célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a tankonyha kialakítása az iskolához közel lévő Egészségház épületében, melyet szeptembertől vehetnek birtokba a nebulók.  Az étkezési kultúra fejlesztése érdekében komoly eszközfejlesztést hajtottak végre az iskolai étkezőben is. Az új tanév kezdetén nem csupán edénykészletében, de miliőjében ugyancsak felújított étkezde várja a tanulókat.

További híreink

Leáll a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 02. 22:33

A jó idő érkeztével május 6-tól leáll a távfűtés Kazincbarcikán. A társasházak képviselői természetesen egyedi igényeket is benyújthatnak a szolgáltató felé, amennyiben eltérő időpontban szeretnék a fűtést leállíttatni.

Így látják az ovisok Kolorcityt – Óvodai kiállítás nyílt a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2024. máj 02. 07:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák szervezésében „70 éves a mi városunk!” címmel nyílt kiállítás április 25-én, a Don Bosco Sportközpontban. A megjelent családtagok és érdeklődők Kolorcity ovisainak szemével láthatták Kolorcityt, a kiállított „művek” pedig nagy sikert arattak.

Kolorcity szülinapját ünnepelték a kicsik az Ovis gálán

Dátum: 2024. máj 01. 18:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák valamennyi tagóvodája megmutatta magát az Ovis gálán, amely évek óta hagyománynak számít Kazincbarcikán. A Don Bosco Sportközpont csarnokában megtartott gála témája idén a város 70. születésnapja volt.

Közelít a Tour de Hongrie — jöhetnek a szurkolók, állítsunk rekordot!

Dátum: 2024. máj 01. 13:00

Május 9-én és 10-én Kolorcity szolgáltatja a híreket a Tour de Hongrie-hoz. Hogy ne csak minden a versenyzőkről szóljon, Kazincbarcika városa két programmal is csatlakozik a sporteseményhez. Az első napon csak szurkolnunk kell, a másodikon pedig a cél az, hogy megdöntsük az egyidőben történő városi kerékpározás rekordját!

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk