https://kolorline.hu/A projekt első fél éve

A projekt első fél éve

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Megvalósultak a Menő menzák az iskolában - Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskolában című EFOP pályázat első félévének célkitűzései, 2018. január 1-től, június 30 - ig.

A Kurityánért Alapítvány elnökének beszámolója szerint a teljesült tevékenységek köréből tíz ismeretterjesztő programot, valamint három szemléletformáló programot abszolváltak az egészséges táplálkozás jegyében. Váradi Ferencné dietetikus az egészséges táplálkozás irányelvei közül Az „Okos tányér”, mint stratégiát, az Energia kalkulátort, és a Táplálkozz okosan tanácsadó lapot alkalmazta az előadásai során. A szakember a csoportos foglalkozásokon túl személyre szabott tanácsokkal is ellátta a gyermekeket és a szülőket. A projekt keretében két ivókutat szereltek fel, mely automata szűrőkkel és UV lámpával is fertőtleníti a vizet, így garantáltan egészséges és tiszta ivóvízhez juthatnak belőle a diákok. A gyümölcskínáló és salátabár szolgáltatás révén a Crowncool SB-C-GN 155 Cold hűtött lapos gyümölcskínáló és salátabár beszerzése, alapanyaggal történő ellátása, valamint a használatához szükséges eszközök beszerzése februárban megtörtént. A pályázat idejére eső minden tanítási napon a diákok rendelkezésére állt az étkezőben, hogy friss gyümölcs- és zöldségsalátával csillapíthassák éhségüket. A szolgáltatás április hónaptól volt elérhető. Újdonságként hatottak a gyermekekre a feta sajt, olívaolaj, joghurt, metélőhagyma, rukkola, és a bébi spenót. A projekt megvalósításához szükséges különféle gyümölcsök szállítása márciusban megkezdődött, ekkor almát, körtét, kivit, banánt fogyaszthattak az iskolások. Az idényszerű gyümölcsök, - eper, cseresznye, sárgabarack, meggy - szállítása hetente két alkalommal történt. Az ismeretterjesztő - és szemléletformáló napokra, - négy alkalommal, - catering szolgáltatást biztosítottak a résztvevők számára. Az ellátás ideje alatt teljes kiőrlésű kenyérféléket, gluténmentes péksüteményeket, valamint alkalmanként 50 liter 100% - os, alma és narancslét kínáltak a jelenlévőknek.   A célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a tankonyha kialakítása az iskolához közel lévő Egészségház épületében, melyet szeptembertől vehetnek birtokba a nebulók.  Az étkezési kultúra fejlesztése érdekében komoly eszközfejlesztést hajtottak végre az iskolai étkezőben is. Az új tanév kezdetén nem csupán edénykészletében, de miliőjében ugyancsak felújított étkezde várja a tanulókat.

További híreink

Egy délután a környezettudatosság jegyében

Dátum: 2018. szept 22. 20:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Kft. idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek keretében Nemzetközi Autómentes Napot tartottak Kazincbarcikán, szeptember 22-én.

Győzelem Tállya ellen

Dátum: 2018. szept 22. 17:07

A Kazincbarcikai Sport Club U17-es csapata a Tállya ellen lépett pályára szeptember 22-én.

Születésfát avattak az Anyatejes Világnapon

Dátum: 2018. szept 21. 17:11

Az anyatejjel való táplálás fontosságára hívták fel a kismamák figyelmét az anyatejes világnap alkalmából Kazincbarcikán.

Ötven év munkája fotókban

Dátum: 2018. szept 20. 23:44

Az idén ötven éves Kamera Fotókör tagjainak munkáiból nyílt tárlat a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében szeptember 20-án csütörtökön. A kiállításon száz alkotó, csaknem százötven fotója tekinthető meg.

Programajánló

ELMARAD!! Farkas Mira hárfakoncertje - Borkóstoló

Edelény

Szüreti Vigalom

Kazincbarcika

II. Szuha-parti Futóparty

Felsőnyárád

Közösségi Integrációs Programok a Hámán Kató Akcióterületen

Kazincbarcika

Amatőr Előadók Találkozója - Kurityán

Lovarda Szinházterem - Kurityán

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk